Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

"Σήμα κινδύνου" από τον Σάκη Αρναούτογλου - "Όσο βαδίζουμε προς την Κυριακή..."

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

3 Φεβρουαρίου 2023 10:31
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιμένει για χιόνι στην Αττική την Κυριακή ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου, στο ζήτημα που έχει προκαλέσει διχογνωμία ανάμεσα στους μετεωρολόγους και τα προγνωστικά μοντέλα.

Ο γνωστός προγνώστης προειδοποίησε πως το κυρίως χειμωνιάτικο μενού αναμένεται από την Κυριακή σε συγκεκριμένες περιοχές.

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως τελικά το βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία δεν φαίνεται να επηρεάζει τη χώρα μας ιδιαίτερα και θα υπάρχει μόνο το ξεροβόρι.

Αυτό το ξεροβόρι για το οποίο είχε προειδοποιήσει θα φέρει στη βόρεια Ελλάδα πολύ ασθενή φαινόμενα χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Όπως ανέφερε, την Κυριακή αναμένονται χιονοπτώσεις σε Σποράδες, Λήμνο, Εύβοια, Βοιωτία, και Αττική. Μέχρι το βράδυ τα χιόνια θα φτάσουν στις Κυκλάδες και σε περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα αλλά και στην Κρήτη με χιόνια ακόμα και στα 300-400 μέτρα.

Μάλιστα συνέστησε την προσοχή κυρίως στην Εύβοια.

Αυτά τα φαινόμενα θα συνδυαστούν με ισχυρούς βοριάδες 8-9 μπορφόρ.

Αυτά τα χιονοσύννεφα θα διέρχονται από την Αττικοβοιωτια και τη Δευτέρα, αλλά θα δεν θα χιονίζει όλη τη μέρα, καθώς και στις Κυκλάδες.

Τέλος ο Σάκης Αρναούτογλου υποστήριξε ότι από το Σάββατο και την Κυριακή αλλά κυρίως από την ερχόμενη εβδομάδα θα επικρατήσει παγωνιά σε όλη τη χώρα.

Οι θερμοκρασίες από την Κυριακή και τη Δευτέρα θα υποχωρήσουν σημαντικά και ειδικά τη Δευτέρα οι μονοψήφιες θερμοκρασίες θα είναι σχεδόν παντού και κοντά στους 6 βαθμούς.

Ο καιρός την Κυριακή

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στον καιρό που θα επικρατήσει αύριο Παρασκευή, κάνοντας λόγο για αλλαγή σούπερ εξπρές.

Στη δυτικοκεντρική Μακεδονία θα έχει τα ξημερώματα ένα πέρασμα από κάποιες μπόρες χιονιού, οι οποίες στη δυτική Μακεδονία ίσως δημιουργήσουν και κάποια πρόσκαιρη χιονόστρωση αλλά γρήγορα θα βελτιωθεί ο καιρός.

Προς τις προμεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα βρεθούν μέχρι και το βόρειο κομμάτι της Στερεάς, δίνοντας και στη Θεσσαλία κάποιες πρόσκαιρες μπόρες ίσως και χιονόνερο και κάποιες νιφάδες χιονιού.

Ο καιρός είναι ίσως πιο άστατος στην Κάρπαθο και στη Ρόδο, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν καταιγίδες στις Σποράδες και στο βορειοδυτικό Αιγαίο.

Μετά το μεσημέρι θα υπάρξουν κάποια τοπικά φαινόμενα στην υπόλοιπη Στερεά και την Εύβοια, ωστόσο θα ενταθούν κυρίως στην Πελοπόννησο με κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά ίσως και ημιορεινά, ενώ τοπικές διάσπαρτες μπόρες θα σημειωθούν και στις Κυκλάδες και ίσως στα νησιά του ανατολικού, νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Η Κρήτη θα επηρεαστεί προς το βράδυ με κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα από το βράδυ και μετά θα επικρατήσει ξαστεριά.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί κάτι που θα κάνει πιο έντονη την αίσθηση του κρύου.

Η θερμοκρασία θα πέσει κοντά στους -5 έως 0 στα ορεινά, ενώ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα επικρατήσουν επίσης μονοψήφιες θερμοκρασίες.

Προς το μεσημέρι μόνο στα ορεινά η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 6 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι κοντά στους 10 βαθμούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share