Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: Έλαβαν βαθμό Αντιπτέραρχου οι 2 αδικοχαμένοι αξιωματικοί – Η απόφαση του ΣΑΓΕ

Θλίψη έχει σκορπίσει στο πανελλήνιο ο άδικος χαμός των δύο αξιωματικών

2 Φεβρουαρίου 2023 21:06
Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: Έλαβαν βαθμό Αντιπτέραρχου οι 2 αδικοχαμένοι αξιωματικοί – Η απόφαση του ΣΑΓΕ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο βαθμός του του Αντιπτεράρχου αποδίδεται στους δύο αξιωματικούς που σκοτώθηκαν κατά την πτώση του Phantom F-4 στην Ανδραβίδα, όπως αποφάσισε το ΣΑΓΕ.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

«Με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την 2 Φεβ 2023, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν απόφασης του ΣΑΓΕ, απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στους παρακάτω Αξιωματικούς Ιπταμένους, οι οποίοι απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο:

  • Σμηναγό Τσιτλακίδη Ευστάθιο του Αναστασίου (68342).
  • Υποσμηναγό Τουρούτσικα Μάριο - Μιχαήλ του Κωνσταντίνου (69113)».

Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: Κατέρρευσε ο πατέρας του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα! Οι κραυγές στην ταφή του γιου του - «Είσαι ψηλά αγόρι μου, είσαι ψηλά»

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στην ταφή του 29χρονου Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασε τη ζωή του στην πτώση του μοιραίου Phantom, ανοιχτά της Ανδραβίδας τη Δευτέρα.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου πιλότου, την ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου, δεν άντεξε και στην ταφή του γιου του φώναξε: «Είσαι ψηλά αγόρι μου, είσαι ψηλά. Και τη σημαία σου βάλανε επάνω σου».

«Είσαι ψηλά τώρα»

«Έχεις θέα αγόρι μου, έχεις θέα. Του άρεσε η θέα. Ερχόσουν εδώ σου άρεσε. Πάρε τη θέα αγόρι μου. Πάρε τη θέα. Όλη δική σου αγόρι μου η θέα. Ψηλά είσαι κι εδώ, ψηλά. Όχι όσο ψηλά όσο θα ήθελες, αλλά ψηλά είναι. Γι’ αυτό σε έφερα εδώ» είπε ο πατέρας του Μάριου Μιχαήλ πάνω από τον τάφο του γιου του.

«Και τη σημαία αγόρι μου σου έβαλαν πάνω. Είσαι πλήρης τώρα. Δεν σε έκοβαν στην Καλαμάτα που μου έλεγες ‘πατέρα φοβάμαι μην με κόψουν’. Δεν μου κοβόντουσαν τα χέρια» συμπλήρωσε, ενώ έκλαιγε…

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share