Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: Δραματικές στιγμές! Λιποθύμησε μετά την κηδεία η μητέρα του υποσμηναγού Τουρούτσικα!

Δεν άντεξε την συγκίνηση

2 Φεβρουαρίου 2023 12:58
Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: Δραματικές στιγμές!  Λιποθύμησε μετά την κηδεία η μητέρα του υποσμηναγού Τουρούτσικα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: Δραματικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην κηδεία του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, ον οποίο αποχαιρέτησαν σήμερα συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι καθώς και η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του 29χρονου, οι οποίοι συγκλόνισαν το πανελλήνιο με τους επικήδειους που εκφώνησαν.

Μάλιστα, η μητέρα του Μάριου Μιχαήλ δεν άντεξε την συγκίνηση και μετά την ολοκλήρωση της κηδείας του παιδιού της και την έξοδο της σορού από τον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη, λιποθύμησε. Φορτισμένη από τον συγκλονιστικό επικήδειο που είχε εκφωνήσει λίγο νωρίτερα η μητέρα του αδικοχαμένου υποσμηναγού λιποθύμησε στον δρόμο έξω από τον ιερό ναό.

Αμέσως στη μητέρα του υποσμηναγού δόθηκε νερό ενώ δημιουργήθηκε χώρος για να πάρει μια ανάσα, ενώ στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο.

Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: «Ο Στάθης μου έγινε αστερόσκονη» - "Τσακίζει κόκαλα" ο πατέρας του 31χρονου σμηναγού Τσιτλακίδη (Video)

Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: Ο έμπειρος σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης που είχε από μικρό παιδί το όνειρο να γίνει αεροπόρος έδωσε στην πατρίδα, τα πάντα, ακόμα και την ίδια του την ζωή. Ήταν ένα παιδί μάλαμα, λένε όσοι τον γνώριζαν, με κέφι για τη ζωή. Παράλληλα, συγκλονίζει ο πατέρας του νεκρού υποσμηναγού Τουρούτσικα.

Ετοιμαζόταν να φτιάξει τη δική του οικογένεια τον Οκτώβριο, όμως, δεν πρόλαβε. Ο μόλις 31 ετών σμηναγός βρήκε τραγικό θάνατο στο Phantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα το πρωί της Δευτέρας.

Σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης 31 χρόνων. Εδώ φωτογραφίζεται μπροστά από το σέλτερ της 338 Μοίρας, στην βάση της Ανδραβίδας. Με καμάρι και περηφάνεια στέκει μπροστά από το Phantom. Το ουραίο τμήμα και οι πύραυλοι είναι βαμμένα στα επετειακά χρώματα για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της 338.

Θρήνος για τον 31χρονο σμηναγό Τσιτλακίδη

Ο σμηναγός φοράει τη φόρμα πτήσης. Στη θέση της καρδιάς έχει τα διακριτικά του ιπταμένου. Στο στήθος το έμβλημα της μοίρας , με τη μορφή του θεού Άρη, του θεού του πολέμου που κρατάει μια βόμβα. Στο φόντο εμφανίζεται το φάντασμα , η διεθνής μασκότ των F-4 Phantom όπως και η φράση Ή ταν ή επί τας. Στα μπράτσα του έχει το αεροσκάφος, το θρυλικό Phantom.

Το παλικάρι μου έγινε αστερόσκονη είπε ο πατέρας του όταν έμαθε τα άσχημα μαντάτα.

«Για την πατρίδα του είναι ένας ήρωας, για μας από εκεί ψηλά θα μας προστατεύει είναι σίγουρο αυτό με τους Αρχαγγέλους. Ο πατέρας του μου είπε απλά ότι, εγώ τον ρώτησα αν βρέθηκε ο Ευστάθιος και μου είπε ‘αστερόσκονη παππούλη μου, αστερόσκονη’ και έκλαιγε» σπαρακτικά είναι τα όσα περιέγραψε ο Πατέρας Νικόλαος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Ταξιαρχών.

Ο άτυχος σμηναγός, ο πιλότος του μοιραίου Phantom που χάθηκε λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του στο Ιόνιο, ονειρευόταν να γίνει πιλότος. Διάβαζε για να μπει στην Ικάρων. Ήθελε να υπηρετήσει και να τιμήσει την πατρίδα του.

«Ο Στάθης είναι ένα παιδί το οποίο είχε τη φλόγα της αεροπορίας μέσα του αλλά πιο πολύ είχε τη φλόγα της προσπάθειας. Μια παραίνεση στο δήμαρχο , πρέπει όλοι οι δρόμοι αύριο να λέγονται οδός Ευσταθίου Τσιτλακίδη.

Έξι χρόνια πριν είχε συμμετάσχει στην αεροπορική επίδειξη στο Royal International Air Tattoo στην Αγγλία, όπου συμμετέχουν οι καλύτεροι πιλότοι του κόσμου. Ήταν ένας από τους χειριστές που εντυπωσίασε με το αεροσκάφος Phantom.

Ο Στάθης Τσιτλακίδης ήταν δεμένος με τον τόπο του, το Γαρδίκι Νευροκοπίου. Λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων το επισκεπτόταν όποτε μπορούσε, όμως, όταν είχε πτήση περνούσε πάνω από το χωριό και όλοι έτρεχαν, μαζί και ο πατέρας του, να καμαρώσουν τον Ίκαρο τους.

«Ήταν ένα ευσεβέστατο παιδί , ερχόταν στην εκκλησία τις εορτές, κουβαλούσε τον επιτάφιο το Πάσχα . Ήταν ένα παιδί πολύ της εκκλησίας , ένα παιδί με πολύ καλές αρχές» είπε ο Πατέρας Νικόλαος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Ταξιαρχών.

Την Παρασκευή η κηδεία του Στάθη Τσιτλακίδη

Αύριο Παρασκευή στον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών Γρανίτου Δράμας στις 12:00 θα γίνει η κηδεία του 31χρονου Στάθη Τσιτλακίδη, του Σμηναγού που βρέθηκε και αυτός τελικά νεκρός δύο εικοσιτετράωρα μετά τη μοιραία πτώση του Phantom F-4 στην Ανδραβίδα.

Στο τελευταίο «αντίο» θα δώσουν το «παρών» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η επίσημη είδηση του θανάτου του ήρθε με την ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share