Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γνωστοποίησε τον κίνδυνο ο Σάκης Αρναούτογλου: «Όσοι σχεδιάζετε ταξίδι την επόμενη εβδομάδα καλό θα είναι...»

Δώστε βάση!

2 Φεβρουαρίου 2023 12:56
Γνωστοποίησε τον κίνδυνο ο Σάκης Αρναούτογλου: «Όσοι σχεδιάζετε ταξίδι την επόμενη εβδομάδα καλό θα είναι...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον κώδωνα του κινδύνου για την επερχόμενη κακοκαιρία στη χώρα έκρουσε ο Σάκης Αρναούτογλου, μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

Ο γνωστός μετεωρολόγος θέλησε να προειδοποιήσει όσους σκέφτονται να ταξιδέψουν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, καθώς ο καιρός επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις σε αρκετές περιπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

KAΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

«Όσοι σχεδιάζετε ταξίδι στην ηπειρωτική ή στην νησιωτική Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα (από τις 6 Φλεβάρη και μετά), καλό θα είναι να παρακολουθείτε με προσοχή σε καθημερινή βάση, όλες τις επόμενες ημέρες και τουλάχιστον μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή (οπου θα πρέπει να υπάρξει μια αρκετά σαφής εικόνα), τα επίσημα δελτία καιρού της χώρας για νεότερες πληροφορίες, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι οι χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες είναι πιθανό σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, να συνοδεύονται και απο χειμερινού τύπου φαινόμενα ή και από ισχυρούς ανέμους!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου»

«Ψυχρή λαίλαπα» από τη Χριστίνα Σούζη: «Χιονόνερο και αισθητή πτώση από Βορρά προς Νότο»

Σειρά της Χριστίνας Σούζη ήταν να δώσει το δικό της «πολικό στίγμα» για τον καιρό των επόμενων ημερών, αφού επεσήμανε πως μας περιμένουν από τον ερχόμενο Σαββατοκύριακο (4-5/2) χιόνια, χιονόνερο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Όπως υπογράμμισε η έμπειρη μετεωρολόγος στον «αέρα» του ΣΚΑΪ, δεν αναμένουμε ακόμη πολύ έντονα φαινόμενα, με βροχές κυρίως να πέφτουν μέχρι το Σάββατο στα αναλοτικά και νότια του Αιγαίου, ενώ υ υδράργυρος να υποχωρήσει αρκετά και τη νέα εβδομάδα, συμφωνώντας απολύτως και με τα όσα ανέφερε νωρίτερα ο Τάσος Αρνιακός στον ΑΝΤ1.

Αναλυτικότερα, η πρόγνωση της Χριστίνας Σούζη:

«Σκωτσέζικο ντους» από τα Μερομήνια: «Την 25η Μαρτίου αλλάζουν τα πάντα»

Μερομήνια 2023: Τι καιρό θα κάνει τον φετινό χειμώνα του 2023 σύμφωνα με το πρώτο δωδεκαήμερο του Αυγούστου 2022.

Με τι καιρό θα κάνουμε Σαρακοστή το 2023; Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα και την Κυριακή των Αποκριών του 2023; Πώς θα είναι οι καιρικές συνθήκες τη Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα το 2023; Θα μας αφήσει ο καιρός να σουβλίσουμε τον οβελία το φετινό Πάσχα; Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει "μάχη" μετεωρολόγων για τον χιονιά: Ο Θοδωρής Κολυδάς "τρολάρει" εκείνους που μιλούν για χιόνια στην Αττική.

Τι προβλέπουν τα μερομήνια

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Ο Φεβρουάριος του 2023 την πρώτη εβδομάδα θα μας φέρει βροχές στα πεδινά της χώρας και χιόνια στα ορεινά. Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα. Ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου δεν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα (θα σημειωθούν ενδεχομένως τοπικές βροχές).

Ο καιρός στο τέλος του Φεβρουαρίου προβλέπεται να επιδεινωθεί και να είναι βροχερός (βροχές και καταιγίδες) ● Τσικνοπέμπτη (16.02.2023) και Αποκριές (26.02.2023) θα έχει τσουχτερό κρύο. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα (27.02.2023).

ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

Ο Μάρτιος του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει με επιδείνωση του καιρού. Πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα της Ελλάδας.

Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου για το 2023 θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά υψόμετρο. Μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Βαρυχειμωνιά με θυελλώδεις βοριάδες, παγετό και χιόνια ακόμη και στην Αττική.

Ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου (με εξαίρεση μία ημέρα ενδεχομένως με αρκετή βροχή). Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (εθνική εορτή) θα γίνει με πολύ καλό καιρό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share