Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: «Ο αετός πεθαίνει στον αέρα ελεύθερος και δυνατός...» - Ο σπαρακτικός επικήδειος μητέρας και πατέρα του 29χρονου Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα (Video)

«Ησουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της»

2 Φεβρουαρίου 2023 12:04
Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: «Ο αετός πεθαίνει στον αέρα ελεύθερος και δυνατός...» - Ο σπαρακτικός επικήδειος μητέρας και πατέρα του 29χρονου Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: «Ράγισαν» καρδιές οι γονείς του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα. Συντετριμμένοι στην κηδεία του αποχαιρέτησαν το παιδί τους που «έφυγε» τόσο νωρίς. Οι επικήδειοί τους έκαναν τους πάντες να σιωπήσουν. Μόνο λυγμοί ακούγονταν στον ναό. Βουβός πόνος. Την ίδια ώρα "τσακίζει κόκαλα" ο πατέρας του 31χρονου σμηναγού Τσιτλακίδη.

Με δάκρυα στα μάτια και υποβασταζόμενη, η μητέρα του Τουρούτσικα συγκλόνισε με τον επικήδειο λόγο της, κάνοντας τους παρευρισκόμενους να δακρύσουν. Η κ. Σταυρούλα Τουρούτσικα ξεκίνησε τον λόγο της στέλνοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη, που «χάθηκε» μαζί με τον γιο της στο μοιραίο Phantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα.

«Θέλω να στείλω την συμπαράστασή μου στη μάνα του Στάθη που περνάει ίδιο δράμα με το δικό μου, ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση όλο τον κόσμο. Δύο λόγια για τον γιο μου, που δεν είμαι σίγουρη αν του τα είπα εν ζωή και που δυστυχώς έφυγε από κοντά μου τόσο νωρίς» είπε αρχικά η μητέρα του με βαθιά συγκίνηση.

«Μάριε, αγόρι μου γλυκό, ανθέ της ψυχής μου πάντα χαμογελαστός, ποτέ δεν με στεναχώρησες, ήρεμος υπομονετικός ποτέ δεν παραπονέθηκες. Ησουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της, ο καλύτερος φίλος που θα ήθελε κάποιος δίπλα του, ο καλύτερος αδερφός, ο καλύτερος εγγονός, ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου.

Από μικρός ήθελες να γίνεις πιλότος, λάτρευες την ταχύτητα, έθεσες υψηλούς στόχους και τα κατάφερες. Εγινες ο ήρωας της καρδιάς μας και ποτέ δεν θα σε ξεχάσουμε κι όλη η Ελλάδα σου φωνάζει αθάνατος. Κι εσύ κι ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε ποτέ. Είσαι και θα είσαι ο άγγελος μου, πόσο θα μου λείψεις…

Θα αφιερώσω δύο στίχους στον Μάριο και στον Στάθη, σε όλους τους πιλότους που χάθηκαν ως τώρα και κυρίως σε όσους συνεχίζουν να πετούν. «Ο αετός πεθαίνει στον αέρα ελεύθερος και δυνατός, της απονιάς όταν τον βρίσκει η σφαίρα, τον αγκαλιάζει ο ουρανός.

Καλό ταξίδι, καλό παράδεισο αστέρι μου, κι όσο αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας πέθανε υπέρ πατρίδος… Αθάνατος» είπε η μάνα του νεκρού πιλότου, φέρνοντας δάκρυα σε όσους βρέθηκαν στην κηδεία του 29χρονου υποσμηναγού.

Ο συγκινητικός επικήδειος του πατέρα του υποσμηναγού: «Για τον Μάριο υπήρχε μόνο το «εσείς»

Έναν συγκινητικό επικήδειο εκφώνησε ο πατέρας του άτυχου υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος σκοτώθηκε όταν κατέπεσε το Phantom F-4 στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας.

Ο πατέρας του 29χρονου συγκυβερνήτη είπε μεταξύ άλλων ότι «ως νέος άνθρωπος ο Μάριος είχε πετύχει κάτι πολύ δύσκολο που δεν είναι εφικτό για τους περισσότερους από εμάς: να εκμηδενίσει το «εγώ» του».

Ο πατέρας του πρόσθεσε: «Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το «εσείς». Δεν εγκατέλειψε και δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα του κόσμου. Μακάρι να τον μνημονεύει η Πατρίδα κάπου – κάπου. Ίσως έτσι αναπαύεται καλύτερα η ψυχή του. Και όπως μου έλεγε όταν τον ρωτούσα για τον μισθό του: «πατέρα, η Πατρίδα δεν μου χρωστάει. Εγώ μόνο χρωστάω στην Ελλάδα». Το μόνο παρήγορο είναι ότι πέθανε όπως επιθυμούσε. Νωρίς, αλλά γεμάτος Ελλάδα. Καλό ταξίδι».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share