Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ξεκάθαρος ο Σάκης Αρναούτογλου: «Αν αυτό το σενάριο επιβεβαιωθεί...» - Το επικρατέστερο σενάριο για τα χιόνια και η αλλαγή καιρού (Video)

«Όλα είναι "ανοιχτά"»

1 Φεβρουαρίου 2023 19:11
Ξεκάθαρος ο Σάκης Αρναούτογλου: «Αν αυτό το σενάριο επιβεβαιωθεί...» - Το επικρατέστερο σενάριο για τα χιόνια και η αλλαγή καιρού (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα στοιχεία για την αλλαγή του καιρού από τη Δευτέρα (6/2) έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, τη στιγμή που υπάρχει διχογνωμία στα προγνωστικά μοντέλα σχετικά με το αν η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα συνδυαστεί τελικά με χιόνια. Επίσης, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μας προειδοποιεί εκτάκτως για τον καιρό, επισημαίνοντας πως ένα «πολικό ποτάμι» θα φέρει «βαρύ» χειμώνα στην χώρα μας τις επόμενες μέρες

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως οι βοριάδες την Κυριακή (5/2) θα φτάνουν κατά τόπους και τα 9 Μποφόρ, ενώ προς το βράδυ πάνω από το Αιγαίο θα έχουν δημιουργηθεί σύννεφα λόγω της στροφής της ανέμων σε βορειοανατολικούς και έτσι κάποια σύννεφα θα φτάσουν στην Εύβοια, στην Αττική και την Βοιωτία και ενδέχεται να αφήσουν παροδικές χιονοπτώσεις ακόμη και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα κρυώσει πολύ και αυτή τη στιγμή τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν σε ποσοστό 60% με 70% ότι ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα επηρεάσει τη χώρα.

Αρχικά θα δώσει βροχές στα δυτικά και ενδέχεται να φέρει χιόνια στην ενδοχώρα, καθώς εκεί το σύστημα θα συναντήσει τις κρύες αέριες μάζες. Ωστόσο, ο Σάκης Αρναούτογλου ξεκαθάρισε ότι ακόμη όλα είναι «ανοιχτά» και πως τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε αν αυτό το σενάριο θα επιβεβαιωθεί και που μπορεί να φτάσουν τα χιόνια.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share