Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τρόμος στον Βόλο: Συμμορία έκανε «ντου» με καδρόνια σε τρία σχολεία - Οι μαθητές ταμπουρώθηκαν στις τάξεις

Τα μέλη της είναι ενήλικες, αλλά και ορισμένοι ανήλικοι

1 Φεβρουαρίου 2023 17:57
Τρόμος στον Βόλο: Συμμορία έκανε «ντου» με καδρόνια σε τρία σχολεία - Οι μαθητές ταμπουρώθηκαν στις τάξεις
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναστάτωση ξέσπασε στο Βόλο, καθώς μια συμμορία που αποτελείται από 20 άτομα, έκανε έφοδο σε τρία σχολεία της περιοχής και κραδαίνοντας καδρόνια προκάλεσε ζημιές, ενώ οι μαθητές για να προστατευτούν ταμπουρώθηκαν στις τάξεις.

Δείτε επίσης: Τρόμος από «αδέσποτες» σφαίρες σε σχολεία της Δυτικής Αττικής - «Περιμένουμε το επόμενο τραγικό περιστατικό»

Όπως αναφέρει το gegonota.news, επιτέθηκαν με καδρόνια και προξένησαν υλικές ζημιές στο 3ο ΕΠΑΛ, στο 7ο ΓΕΛ και οι περισσότερες ζημιές προκλήθηκαν στο 5ο ΓΕΛ. Οι διευθυντές των σχολείων θα υποβάλλουν μηνήσεις κατ΄αγνώστων και αυτή την ώρα κατευθύνονται στην Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας κ. Σαβελλίδης θα συναντήσει τον αστυνομικό διευθυντή.

Πρόκειται για 20 άτομα συμμορίας με εξωσχολικούς και μαθητές. Σπάσανε κλειδαριές από τα σχολεία, έκαναν «ντου» και με τα καδρόνια ρήμαξαν τζάμια, πόρτες, κιγκλιδώματα. Καθηγητές και μαθητές ακούγοντας τη φασαρία ταμπουρώθηκαν στις αίθουσες. Μια καθηγήτρια στο 5ο ΓΕΛ τραυματίστηκε από τζάμι, ευτυχώς ελαφρά, ενώ στα σχολεία γίνεται έρευνα για τους μαθητές που απουσίαζαν από τα μαθήματα χθες μετά τις 11. Τα επεισόδια έγιναν χθες μεταξύ 11 και 1μμ.

Τρόμος στον Βόλο: Συμμορία έκανε «ντου» με καδρόνια σε τρία σχολεία - Οι μαθητές ταμπουρώθηκαν στις τάξεις
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

«Δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή τη συμπεριφορά. Η υπόθεση θα διαλευκανθεί», δήλωσε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας. Σύμφωνα με πληροφορίες μέλος της συμμορίας ήταν μαθητής γενικού λυκείου Βόλου που ταυτοποιήθηκε και μάλιστα πρόσφατα είχε προταθεί αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος γιατί είχε «βαρύ σχολικό μητρώο».

Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου: Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον αρχηγό της συμμορίας - Χρηματοδοτούσε τρομοκράτη (video)

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την εισβολή της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου και τη σύλληψη 32 ατόμων, μελών συμμορίας που λήστευε και έκανε διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA και όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο αρχηγός της συμμορίας έβαζε λεφτά στον λογαριασμό του ανθρώπου που έστειλε τη βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και ουσιαστικά χρηματοδότησε αυτήν την επίθεση.

Η επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2017, ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας Λουκάς Παπαδήμος, είχε λάβει ένα δέμα το οποίο περιείχε βόμβα.

Ο ίδιος είχε ανοίξει το κουτί εντός του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά και να περάσει πολλούς μήνες στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι τα ίδια άτομα που έστειλαν τη βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό, είχαν στείλει παρόμοια δέματα και σε ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Από την τότε έρευνα της Αντιτρομοκρατικής, είχε συλληφθεί ένα άτομο και μετά από έρευνα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, ανακαλύφθηκε ότι το διάστημα που ήταν εκτός φυλακής χρηματοδοτούντο από δεκατέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο αρχηγός της συμμορίας της Πολυτεχνειούπολης.

Εντολές από φυλακισμένους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, κακοποιοί οι οποίοι βρίσκονταν εντός των φυλακών, συνεννοούνταν με την κεφαλή της σπείρας της Πολυτεχνειούπολης, οι οποίοι στη συνέχεια έκαναν καταθέσεις στον τραπεζικό λογαριασμό του αντιεξουσιαστή που κατηγορήθηκε για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο.

Μετά την ανακάλυψη της ΕΛ.ΑΣ των 14 που χρηματοδοτούσαν τον βομβιστή, η Αντιτρομοκρατική έκανε μυστική έρευνα στην Πολυτεχνειούπολη, από την οποία προέκυψαν μέχρι και καλλιέργειες κάνναβης εντός των δωματίων των φοιτητικών εστιών.

Παρά τα ευρήματα, η αστυνομία αποφάσισε να μην προχωρήσει τότε στην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, ούτε να προσαγάγει άτομα από τις εστίες.

Η επέμβαση της αστυνομίας ήρθε προ ημερών, αφού τα στοιχεία από το 2018 δεν έτυχαν οποιασδήποτε εκμετάλλευσης.

Επισημαίνεται ότι τα μέλη της μαφίας της Πολυτεχνειούπολης, όσο ήταν ελεύθεροι και μετά από καταδιώξεις που γίνονταν με την αστυνομία, έκαιγαν τα αυτοκίνητά τους εντός του χώρου της Πολυτεχνειούπολης και έτσι δεν υπήρχε δυνατότητα περαιτέρω ελέγχου.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου θα δημοσιευτεί στο «ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share