Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

Τάκης Θεοδωρικάκος: Τι έδειξε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση του γιου του - H ανακοίνωσή της

«Θα τους πάω μέχρι τέλους»

1 Φεβρουαρίου 2023 17:00
Τάκης Θεοδωρικάκος: Τι έδειξε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση του γιου του - H ανακοίνωσή της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανακοίνωση για την υπόθεση του γιο του Τάκη Θεοδωρικάκου και την δήθεν συγκάλυψη εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία στην οποία αναφέρει πως μετά τις έρευνες και τις καταθέσεις που πραγματοποιήθηκαν δεν προκύπτει κάποιο θέμα.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. στις 22 Νοεμβρίου του 2021 στην περιοχή του Αμαρουσίου έγινε έλεγχος σε 4 άτομα από πέντε άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο οποίος περιλάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων των 4 πολιτών μέσω τερματικού και σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, αφού πρώτα τους ζητήθηκε η εναπόθεση όλων των αντικειμένων που έφεραν μαζί τους, με αρνητικό αποτέλεσμα. Από τις παραπάνω ενέργειες δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό, ο έλεγχος περαιώθηκε και η εν λόγω ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέχισε την περιπολία της.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ύστερα από γραπτή εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που δόθηκε την 26 Ιανουαρίου 2023, διεξήχθη έρευνα για το περιστατικό ελέγχου 4 ατόμων, την 22 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή του Αμαρουσίου Αττικής, από πέντε άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Την έρευνα, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκομένων, διεξήγαγε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και το εξαχθέν πόρισμα υπογράφεται από τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Σώματος.

Σύμφωνα με αυτό, διεξήχθη ο προβλεπόμενος αστυνομικός έλεγχος, ο οποίος περιλάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων των 4 πολιτών μέσω τερματικού και σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, αφού πρώτα τους ζητήθηκε η εναπόθεση όλων των αντικειμένων που έφεραν μαζί τους, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Από τις παραπάνω ενέργειες δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό, ο έλεγχος περαιώθηκε και η εν λόγω ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέχισε την περιπολία της.

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Θα τους πάω μέχρι τέλους»

Μήνυση στον απόστρατο αξιωματικό κατέθεσε, όπως είχε προαναγγείλει, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος προσήλθε στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια και κατέθεσε μήνυση για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της παράβασης καθήκοντος, κατά του απόστρατου αξιωματικού που κατήγγειλε απόκρυψη στοιχείων για υπόθεση που φέρεται να αφορά τον γιο του.

Μάλιστα, μιλώντας έξω από τον Άρειο Πάγο, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Κατέθεσα μήνυση προ ολίγου εναντίον του αποστρατευθέντος στις τελευταίες κρίσεις αξιωματικού, ο οποίος εκτέλεσε την άθλια σκευωρία με ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος του προσώπου μου. Η σκευωρία κατέρρευσε από τα στοιχεία του ελέγχου που ήδη διεξάγεται. Οι αστυνομικοί που διεξήγαγαν τον έλεγχο των τεσσάρων νεαρών πριν από 15 μήνες που τώρα θυμήθηκε ο αποστρατευθείς αξιωματικός κατέθεσαν ότι ο έλεγχος έγινε κανονικά και δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτό. Το στοιχείο αυτό αποτελεί τμήμα της δικογραφίας.

Ο συκοφάντης επιχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά. Αυτός και όποιος άλλος είναι από πίσω. Ακόμα κι αυτός όμως στην κατάθεσή του δεν είχε το παραμικρό να πει και ούτε καν αναφέρθηκε στο όνομά μου. Άρα η υπόθεση οργανώθηκε για συγκεκριμένους σκοπούς.

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα λοιπόν προς αυτούς που οργάνωσαν αυτή τη σκευωρία: Θα τους πάω μέχρι τέλους. και τον λόγο έχει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Και κάτι ακόμη. Με την υπόληψη του γιου και της οικογένειάς μου δεν θα αφήσω κανέναν να παίξει. Είμαι ξεκάθαρος. Και πλέον η αλήθεια έχει λάμψει. Θα αποκαλυφθούν όλα. Και για τα κίνητρα και για το ποιος κρύβεται από πίσω».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share