Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ευχάριστα νέα! Βγήκε από την Εντατική το παιδί που είχε καταπιεί tuboflo

Πιθανό το εξιτήριο το επόμενο 24ωρο

1 Φεβρουαρίου 2023 14:54
Ευχάριστα νέα! Βγήκε από την Εντατική το παιδί που είχε καταπιεί tuboflo
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βγήκε από τη ΜΕΘ χθες (31/1) το μόλις 2,5 ετών αγοράκι που είχε καταπιεί tuboflo στο σπίτι του στα Χανιά. Το παιδί αρχικά είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και από εκεί διασωληνωμένο στο ΠΑΓΝΗ όπου οι γιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να εισαχθεί στην ΜΕΘ Παίδων, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

Ευχάριστα νέα! Βγήκε από την Εντατική το παιδί που είχε καταπιεί tuboflo

Το αγοράκι διέφυγε τον κίνδυνο και σύμφωνα με τα όσα είπε στο ekriti ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης, βγήκε την Τρίτη (31/1) από τη ΜΕθ και πλέον νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, το επόμενο 24ωρο να λάβει και εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 6χρονου Θωμά στα Γρεβενά (photos)

Ο 6χρονος Θωμάς οδηγήθηκε το απόγευμα στην τελευταία του κατοικία, στα Γρεβενά.

Με πόνο ψυχής και με δάκρυα στα μάτια είπαν το τελευταίο αντίο στον 6χρονο Θωμά συγγενείς, φίλοι και πολίτες στα Γρεβενά που συνόδευσαν το απόγευμα, το μικρό αγγελούδι στην τελευταία του κατοικία. Με το θάνατό του ο Θωμάς έδωσε ζωή σε 7 συνανθρώπους μας από την Ελλάδα και την Ιταλία που αναζητούσαν μόσχευμα για να συνεχίσουν να ζουν.

Το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας συνεχίστηκε καθώς ζητήθηκε αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα για την αγορά απινιδωτών, που θα τοποθετηθούν στις σχολικές μονάδες των Γρεβενών.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας παρουσία του Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ και πολλών ιερέων καθώς ο παππούς του 6χρονου Θωμά είναι ιερέας.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 6χρονου Θωμά στα Γρεβενά

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 6χρονου Θωμά στα Γρεβενά

Θρήνος στα Γρεβενά: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος Θωμάς που υπέστη ανακοπή - Δρομολογείται η δωρεά οργάνων

Δεν τα κατάφερε τελικά ο 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά, το μικρό αγόρι που υπέστη ανακοπή στις 3 Ιανουαρίου και τα τελευταία 24ωρα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 6χρονο αγόρι κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρό με τις πληροφορίες του Tempo24.News να αναφέρουν ότι οι παρά τον πόνο τους οι γονείς του πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.

Το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου όταν ο μικρός Θωμάς υπέστη ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο Γρεβενών όπου οι γιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του και έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε ΜΕΘ. Αν και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, δεν βρέθηκε και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου.

undefined

Οι γιατροί προχώρησαν σε μια διαδικασία «ψύξης» του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή. Παρά, όμως, τις προσπάθειες των γιατρών ο 6χρονος Θωμάς δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη για τη ζωή. Αυτό που μένει είναι τα αποτελέσματα από τον γονιδιακό έλεγχο στον οποίο προχώρησαν οι γιατροί προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της ανακοπής του 6χρονου.

Θρίλερ με τον 6χρονο Θωμά από τα Γρεβενά: Του έγινε ψύξη εγκεφάλου! Μεγάλη μάχη για τη ζωή του

Πάτρα: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο, μετά από ανακοπή καρδιάς.

Οι γιατροί του νοσοκομείου του Ρίου προσπαθούν όσο μπορούν για να αναστρέψουν την κατάσταση για τον 6χρονο Θωμά, που αναγκάστηκε να ταξιδέψει από τα Γρεβενά στην Πάτρα. Το επόμενο 48ωρο είναι κρίσιμο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα tempo24.news, το παιδί έπαθε ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και άμεσα το ΕΚΑΒ στα Γρεβενά ανέλαβε το περιστατικό. Έγινε διασωλήνωση και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν υπήρχε ελεύθερο και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Πάτρα: Ψύξη του εγκεφάλου για να προφυλαχθεί ο μικρός

Μάλιστα κατά την διακομιδή, το ασθενοφόρο έπαθε βλάβη στην Ιόνια Οδό και χρειάστηκε να το παραλάβει άλλο! Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων προχώρησαν σε μια διαδικασία “ψύξης” του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή.

Παράλληλα οι γιατροί προχώρησαν και σε γονιδιακό έλεγχο για να διαπιστωθεί η αιτία της ανακοπής και έχουν σταλεί τα δείγματα στην Αθήνα.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία του μικρού αγοριού, σημειώνοντας πάντως πως πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share