Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κόκκινος συναγερμός από τον ΕΟΦ - Ανάκληση γνωστού φαρμάκου

Εντοπίστηκαν σωματίδια

1 Φεβρουαρίου 2023 14:34
Κόκκινος συναγερμός από τον ΕΟΦ - Ανάκληση γνωστού φαρμάκου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με σημερινή (1/2) του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά παρτίδα φαρμακευτικού προϊόντος.

Η ανάκληση αποφασίστηκε από τον ΕΟΦ επειδή εντοπίστηκαν σωματίδια στο προϊόν φαρμάκου. Με την ευκαιρία, δείτε την ανακοίνωση του ΕΟΦ για δύο φάρμακα.

Πρόκειται για το φαρμακευτικό προϊόν με την ονομασία «BELZER UW SOL.ORG.PR 1L» και συγκεκριμένα η παρτίδα 030222 (ημερ. λήξης 02-09-2023).

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το BELZER UW SOL.ORG.PR 1L:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση της παρτίδας 030222 (ημερ. λήξης 02-09-2023) του φαρμακευτικού προϊόντος «BELZER UW SOL.ORG.PR 1L», κατόπιν ενημέρωσης της Αρμόδιας Αρχής του Καναδά για παρουσία σωματιδίων.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης του ΙΦΕΤ.

Το ΙΦΕΤ, ως Κάτοχος Άδειας κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να αποσύρει την εν λόγω παρτίδα από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Κόκκινος συναγερμός από τον ΕΟΦ - Ανάκληση γνωστού φαρμάκου

«SOS» από τον ΕΟΦ: Ανακάλεσε άρον-άρον δύο φάρμακα

Τι αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Σε ανάκληση πέντε παρτίδων του ορμονικού σκευάσματος Celestone Chronodose inj. Su. Ret (3 + 3)mg1 ml Vial και πέντε παρτίδων του επίσης ορμονικού Propiochrone ing. Susp (5 + 2)mg/1ml, προχώρησαν σήμερα οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρονται τα εξής:

«Την ανάκληση των παραπάνω παρτίδων των φαρμάκων CELESTONE CHRONODOSE INJ.SU.RET (3+3)MG/1 ML VIAL και PROPIOCHRONE INJ.SUSP (5+2)MG/1ML του παραπάνω πίνακα μετά από ενημέρωση για πιθανότητα ανίχνευσης σωματιδίων από ανοξείδωτο ατσάλι, μέσα στο αποστειρωμένο διάλυμα, τα οποία προέρχονται από εξάρτημα που αποτελεί μέρος της γραμμής παραγωγής του προϊόντος.»

Δείτε αναλυτικά την απόφαση ΕΔΩ

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share