Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Γιγαντιαία» απάτη με Δραχμές και πλαστά 500άρικα - Τεράστια προσοχή!

Αδιανόητο!

1 Φεβρουαρίου 2023 12:21
«Γιγαντιαία» απάτη με Δραχμές και πλαστά 500άρικα - Τεράστια προσοχή!
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΙΑΡΑΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα απίστευτο περιστατικό με πλαστά χαρτονομίσματα, με τυπωμένο το «λεφτά υπάρχουν» και ανταλλαγές με δραχμές ήρθε στη δημοσιότητα μετά τη σύλληψη 48χρονου σε χωριό της Ξάνθης.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 500 ευρώ το οποίο εντόπισαν μαζί με άλλα πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ τα οποία παρέδωσε ο 48χρονος, σε έναν 59χρονο από τον οποίο έλαβε ως αντάλλαγμα 207.000... δραχμές. Όπως αναφέρει το thrakitoday.com, η αστυνομία δεν ξέρει ακόμη γιατί οι δυο εμπλεκόμενοι προχώρησαν σε αυτή την ανταλλαγή. Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα τα «πειστήρια».

«537 νέες δραχμές το ένα ευρώ»: Αποκάλυψη-σοκ για την τσέπη των Ελλήνων

Ο διεθνής οικονομικός ιαπωνικός οίκος Nomura, προβλέπει πως σε περίπτωση διάλυσης της Ευρωζώνης και επιστροφής στα εθνικά νομίσματα των ευρωπαϊκών κρατών, η υποτίμηση της «νέας δραχμής» θα αγγίξει το 57,6% έναντι του ευρώ.

Μάλιστα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Νomura η «νέα δραχμή» θα είναι το ευρωπαϊκό νόμισμα που θα υποστεί την μεγαλύτερη υποτίμηση στη μετά το ευρώ εποχή, καθώς για τις άλλες χώρες εταίρους μας που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση η Nomura εκτιμά πως το νόμισμα της Πορτογαλίας θα πρέπει να υποτιμηθεί κατά 47,2%, της Ισπανίας κατά 35,5%, της Ιρλανδίας κατά 28,6% και της Ιταλίας κατά 27,3%.

Χαρτονομίσματα δραχμών

Όπως εξηγεί η Nomura, η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρωζώνης που εμφανίζει τη σοβαρότερη λανθασμένη μετατόπιση της ισοτιμίας. Συγκεκριμένα, ενώ το ελληνικό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών κυμαινόταν κατά μέσο όρο στο 2,4% του ΑΕΠ πριν από το ευρώ (και κορύφωσε στο 3,8%), στην εποχή του ευρώ κυμάνθηκε στο 9,1% κατά μέσο όρο και κορύφωσε στο 14,6%.

Στις προβλέψεις της η Nomura λαμβάνει υπόψη τόσο το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας λόγω της λανθασμένης ισοτιμίας όσο και το πληθωριστικό σοκ που θα προκύψει από τη διάλυση της Ευρωζώνης και εκτιμά ότι η νέα δραχμή θα πρέπει να υποτιμηθεί κατά 57,6%, και να διαμορφωθεί σε ισοτιμία 0,57 δολαρίων.

Αντίθετα, η Nomura προβλέπει πως το εθνικό νόμισμα της Γερμανίας όχι μόνο δεν θα υποστεί υποτίμηση αλλά θα ανατιμηθεί κατά 1,3%.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share