Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Μαύρη επέτειος για το στυγερό έγκλημα που βύθισε στην θλίψη το πανελλήνιο

Ένας χρόνος από τον θάνατό του

1 Φεβρουαρίου 2023 10:11
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Μαύρη επέτειος για το στυγερό έγκλημα που βύθισε στην θλίψη το πανελλήνιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ήταν μια μέρα σαν σήμερα το 2022 όταν ο Άλκης Καμπανός περικυκλώθηκε από χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη και άφησε την τελευταία του πνοή, από τα χτυπήματα που δέχτηκε στη Χαριλάου. Χωρίς να ενοχλήσει κανέναν. Επειδή οι δράστες ήθελαν εκείνη τη μαύρη νύχτα να χτυπήσουν άτομα που υποστήριζαν τον Άρη.

Ο Άλκης και οι φίλοι του, που επέστρεφαν σπίτι μετά από βόλτα δεν κατάφεραν να διαφύγουν. Ένα χρόνο μετά, η δίκη για το έγκλημα βρίσκεται σε εξέλιξη και για την ώρα κανένας από εκείνους που έχουν συλληφθεί δεν ομολογεί ότι σκότωσε τον 19χρονο. Με την ευκαιρία, δείτε την κατάθεση του φίλου του που ήταν μαζί του εκείνο το βράδυ.

Ποιοι ήταν εκείνοι που χτύπησαν τον αδικοχαμένο νεαρό μέχρι θανάτου; Ποιοι οργάνωσαν το έγκλημα; Πώς τις επόμενες ώρες κατάφεραν να διαφύγουν και πώς προσπάθησαν να συσκοτίσουν το τοπίο της δολοφονονίας; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα αναμένεται να απαντηθούν μέσα από τη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Με τους γονείς του Άλκη να βρίσκονται απέναντι στους κατηγορούμενους και με τα λόγια τους, να ραγίζουν καρδιές.

Ένας χρόνος έχει περάσει από την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ήταν εκείνη η μαύρη 1η Φεβρουάριου, όταν ο 19χρονος Άλκης άφησε την τελευταία του πνοή στην είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Γαζή στη Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, υποκύπτοντας στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε με αιχμηρά αντικείμενα, ξύλα και λοστούς, επειδή υποστήριζε μία άλλη ομάδα, από εκείνη των δραστών.

Ο θάνατος του παιδιού που έγινε σύμβολο κατά της οπαδικής βίας, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Έμειναν πίσω στη Βέροια δύο γονείς συντετριμμένοι να ακούν στο τηλέφωνο την τραγική είδηση θανάτου του γιού τους που σπούδαζε στη Θεσσαλονίκη και είχε τόσα όνειρα για το μέλλον.

Για σήμερα, ο Α.Σ. Άρης, έχει προγραμματίσει τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού στις 11:00 το πρωί, στην οδό που φέρει το όνομά του και στο σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο.

Το απόγευμα, στις 18:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί σιωπηρή πορεία μνήμης για τον Άλκη, από το σημείο της δολοφονίας του έως τον Λευκό Πύργο.

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου συνεδριάζει εκ νέου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο εκδικάζει την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, για την οποία κατηγορούνται 12 άτομα.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστού, το οποίο θα παίξει σημαίνοντα ρόλο στην εκδίκαση της υπόθεσης ο θάνατος του Άλκη προήλθε από συνδυασμό τραυμάτων, από μαχαίρια στα πόδια και από χτυπήματα στο κεφάλι.

Τρισάγιο και πορεία μνήμης για τον άδικο χαμό του

Σύμφωνα με το Thestival.gr, για σήμερα, ο Α.Σ. Άρης, έχει προγραμματίσει τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού στις 11:00 το πρωί, στην οδό που φέρει το όνομά του και στο σημείο που έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Το απόγευμα, στις 18:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί σιωπηρή πορεία μνήμης για τον Άλκη, από το σημείο της δολοφονίας έως τον Λευκό Πύργο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Προ ημερών, τελέστηκε σε βαρύ κλίμα (28/1), το μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή Άλκη Καμπανού από ομάδα οπαδών του ΠΑΟΚ, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στα Κοιμητήρια Βεροίας.

Το μνημόσυνο τελέστηκε παρουσία της οικογένειας του 19χρονου, η οποία επανέλαβε την ευχή της να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού τους με την καταδίκη των υπευθύνων, αλλά και φίλων και συγγενών, που συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί εκεί.

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Μαύρη επέτειος για το στυγερό έγκλημα που βλυθισε στην θλίψη το πανελλήνιο
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Μαύρη επέτειος για το στυγερό έγκλημα που βλυθισε στην θλίψη το πανελλήνιο
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Συγκλονίζει ο πατέρας του Άλκη Καμπανού: «Τη συγγνώμη να τη δώσουν μπροστά στο μνήμα του!» (Video)

Συγκλόνισε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, κατά την προέλευση του στη δίκη για τη δολοφονία του αδικοχαμένου γιου του, η οποία συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

“Είμαι σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, θα προτιμούσα τη συγγνώμη να τη δώσουν μπροστά στο μνήμα του Άλκη”, είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Άλκη, Άρης Καμπανός. Ενώ, επεισόδια ξέσπασαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης το πρωί μεταξύ κουκουλοφόρων, την ώρα της δίκης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου.

Σήμερα Τρίτη, αρχίζει η εξέταση των 26 συνολικά μαρτύρων του κατηγορητηρίου, με πρώτο τον έναν από τους δύο φίλους του Άλκη που ήταν παρών στο αιματηρό επεισόδιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου και συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share