Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μάνος Δασκαλάκης για Πισπιρίγκου: «Από τον Κορυδαλλό ρωτούσε τι κάνω, αντί να ψάχνει από τι πέθαναν τα παιδιά μας»

«Υπόδειγμα μητέρας, τουλάχιστον με αυτά που μας έδειχνε»

31 Ιανουαρίου 2023 18:33
Μάνος Δασκαλάκης για Πισπιρίγκου: «Από τον Κορυδαλλό ρωτούσε τι κάνω, αντί να ψάχνει από τι πέθαναν τα παιδιά μας»
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

O Μάνος Δασκαλάκης αποκαλώντας συνεχώς την εν διαστάσει σύζυγό του «κυρία κατηγορουμένη» κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης τους Τζωρτζίνας. Παράλληλα, δείτε τι είπε ο Αλέξης Κούγιας εναντίον του.

Ο μάρτυρας ήταν «καταπέλτης» για την κατηγορουμένη, λέγοντας προς το τέλος της κατάθεσής του «πως ακόμη και από τον Κορυδαλλό καλούσε την θεία μου και της έλεγε “τι κάνει ο Μάνος και πού είναι ο Μάνος”, αντί να ψάχνει να μάθει από τι πέθαναν τα παιδιά μας». Ωστόσο, τουλάχιστον δυο φορές χαρακτήρισε τη Ρούλα Πισπιρίγκου «υπόδειγμα μητέρας, τουλάχιστον με αυτά που μας έδειχνε», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αρχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας είπε: «Συνάψαμε γρήγορα μια σχέση, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα παιδί. Ήρθε στη ζωή μας η Τζωρτζίνα το 2013. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Η κατηγορουμένη ήταν πολύ καλή μητέρα, τουλάχιστον αυτό μας έδειχνε σε όλους. Αποκτήσαμε μετά τη Μαρία – Ελένη, η οποία απεβίωσε το 2019 μέσα στο νοσοκομείο. Μετά από ένα χρόνο, η κατηγορουμένη έμεινε έγκυος στο τρίτο μας παιδί που απεβίωσε στις 21.3. 22. Σε εκείνη την περίοδο, πριν αποβιώσει το βρέφος μας, υπήρξε τσακωμός με την κατηγορουμένη».

Ρούλα Πισπιρίγκου
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Εξωσυζυγική σχέση»

Ακολούθως ο μάρτυρας ανέφερε πως ο ίδιος έμαθε για εξωσυζυγική σχέση της Πισπιρίγκου και για αυτόν τον λόγο διαπληκτίστηκε, όπως είπε, μαζί της φτάνοντας στο σημείο να την χαστουκίσει. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ανακάλυψα μια εξωσυζυγική σχέση, δημιουργήθηκε τσακωμός λεκτικός. Περιληπτικά να σας πω ότι σε εκείνο τον τσακωμό ηταν μπροστά η Τζωρτζίνα. Μου επιτέθηκε λεκτικά. Πήρα την Τζωρτζίνα στο δωμάτιο. Βγήκα εκτός εαυτού και της έδωσα ένα χαστούκι. Έφυγα από το σπίτι και πληροφορούμαι ότι στις 1.30 τα ξημερώματα το βρέφος μας έχει μείνει, είχε παγώσει. Πήγα στο σπίτι μας και βρήκα το παιδί μου παγωμένο. Βρήκα την κατηγορουμένη να κάνει μαλάξεις. Και η αδελφή της να είναι πάνω. Και η κόρη μου η Τζωρζίνα ήταν στο δωμάτιο εκεί. Πήγαμε στο νοσοκομείο μέχρι που μας ανακοίνωσαν οι γιατροί ότι και το βρέφος απεβίωσε».

Στη συνέχεια ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε στον υπερασπιστικό ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι για τον θάνατο του παιδιού είχαν υποβάλλει μήνυση. Είπε χαρακτηριστικά: «Ακούστηκε ότι κάναμε μήνυση. ¨Ήρθε ένας αστυνομικός και μας ρώτησε “πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για το θάνατο του παιδιού;”. Πήρα τα πρωτοβουλία εγώ και έκανα μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Οι καταθέσεις μας είναι ίδιες. Και έτσι δημιουργήθηκε αυτεπάγγελτα μια έρευνα για τη Μαλένα. Οπότε δεν έγινε καμία μήνυση».

Ακολούθως ο μάρτυρας μίλησε για το θάνατο της Ίριδας για να καταθέσει: «Μετά το θάνατο της Ίριδας και μετά τον τσακωμό με την κατηγορουμένη επέστρεψα στο σπίτι για να είμαι δίπλα στο παιδί μου, ως όφειλα να κάνω. Σε συζητήσεις με την κατηγορουμένη είπαμε για το θέμα της εξωσυζυγικής της σχέσης. Γύρισε και μου είπε: “θέλω να μείνεις εδώ για μένα ….”. Ξαναέφυγα. Ακούστηκε πριν ότι δεν είχε αφήσει ποτέ τα παιδιά και ότι ήταν πάντα παρούσα. Δέχθηκα ένα μήνυμα στις 6.4.2021 που μου έλεγε: “να προσέχεις το παιδί σε αγαπάω πολύ”. Εκείνη τη στιγμή ενημέρωσα τους συγγενείς της γιατί πήγε το μυαλό μου σε αυτοκτονία.

Μάνος Δασκαλάκης μνημόσυνο
EUROKINISSI

Εγώ είμαι οδηγός και ήμουν ταξίδι στην Αθήνα. Ενημέρωσα τους συγγενείς της για να τη βρουν, δεν ήταν στο σπίτι. Μετά από ώρες έμαθα ότι ήταν κλεισμένη σε ένα ξενοδοχείο. Το παιδί το είχε αφήσει στη μητέρα της. Αρά δεν ισχύει αυτό που λέγεται. Καθώς έφτανα στη Πάτρα, το παιδί το πήρε μια στενή μας φίλη. Του είπαν ως δικαιολογία ότι “η μαμά πάει να φτιάξει τα νύχια”. Την επόμενη ημέρα πήγα να δω τη κόρη μου. Είχα ενημερώσει το δικηγόρο μου και δεν έκανα κάποια κίνηση να την πάρω για να μη θεωρηθεί αρπαγή ανηλίκου».

«Γιατί τη στήριξα»

Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε στην κατάθεσή του και στη στήριξη που, όπως είπε, παρείχε στην εν διαστάσει σύζυγό του μέχρι και την ημέρα της σύλληψής της.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Τη στήριξα μέχρι και την ημέρα της σύλληψής της. Όταν άρχισαν τα κανάλια η κατηγορουμένη ήταν συνεχώς στα τηλέφωνα με δημοσιογράφους. Ρώταγε συνεχώς έναν συγκεκριμένο αν έχει επαφές με τον κ. Χασιώτη, αν ο κ. Μπουζιάνης του έχει πει τίποτα και πότε θα βγουν τα αποτέλεσμα των τοξικολογικών.(…) Ο πατέρας μου καθ’ όλη τη διάρκεια ήταν δίπλα της. Ένα απόγευμα του είπε επιθετικά: “Για να μη με κατηγορήσουν θα το πάρω μαζί μου, δεν θα το αφήσω έτσι να το ξέρετε”. Έκανε και ένα άλλο τηλεφώνημα. Πήρε τηλέφωνο τη θεία μου στην Αθήνα και της λέει “πείτε του να πάρει τον Κούγια, εγώ θα πράξω αλλιώς”. Όλο το διάστημα που εγώ τη στήριζα αυτή απειλούσε συγγενείς μου, χωρίς να το ξέρω, και μέσα από τις φυλακές επικοινωνούσε με την θεία μου και ρώταγε “τι κάνει ο Μάνος και που είναι ο Μάνος” αντί να ψάξει από τι πέθαναν τα παιδιά μας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share