Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

«Σφαλιάρα» Γιάννη Καλλιάνου: «Μούφα ολκής! Θα απογοητευτείτε οικτρά! Το πολύ πολύ να χιονίσει...» (photo)

Tέλος στην παραφιλολογία για χιόνια στην Αθήνα από τον έμπειρο μετεωρολόγο

31 Ιανουαρίου 2023 14:50
«Σφαλιάρα» Γιάννη Καλλιάνου: «Μούφα ολκής! Θα απογοητευτείτε οικτρά! Το πολύ πολύ να χιονίσει...» (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με νέα του ανάρτηση ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος έρχεται να βάλει ένα τέλος στην παραφιλολογία για χιόνια στην Αθήνα, ένα ζήτημα που προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες την έκρηξη των Ελλήνων μετεωρολόγων.

Μπορεί να μην δούμε την Παρασκευή χιόνια στα βόρεια προάστια της Αθήνας ή ακόμα και στο κέντρο, όμως, σύμφωνα πάντα με τον κ. Καλλιάνο θα ρίξει λίγο χιονάκι στο νομό Αττικής. Αλλά μόνο σε δύο περιοχές. Ενώ, το Σάββατο που αναμενόταν ο χιονιάς, αυτός φαίνεται πως τελικά άλλαξε... πορεία. Από την άλλη τα μερομήνια φαίνεται πως μας είχαν προειδοποιήσει για το τέλος Ιανουαρίου και τα χιόνια, που έχουν αρχίσει να σημειώνονται στην χώρα, δείχνοντας το δρόμο για το τι πρέπει να περιμένουμε.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

«ΜΟΥΦΑ ΟΛΚΗΣ Ο ΧΙΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Θα απογοητευτείτε οικτρά, όσοι, διαβάζοντας κάποια δημοσιεύματα ή ακούγοντας ορισμένες δηλώσεις ειδικών, αναμένετε χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα της Αττικής την Παρασκευή και το Σάββατο.

Απογοητεύτηκα επίσης για άλλη μια φορά από διάφορες σελίδες του διαδικτύου που πήραν τη χθεσινή μου δήλωση που ανέφερα για την Αττική για «χιόνια στις βάρκες... στις ταβέρνες της Πεντέλης» και την έκαναν "χιόνια μέχρι τις βάρκες της Αττικής" προφανώς για να τραβήξουν κλικς. Όμως οι μεγάλες, έγκυρες και αξιοπρεπείς σελίδες ήταν σωστές, δεν έκανα κάτι τέτοιο.

Και στην τελική, δεν είναι τυχαίο που κάποιες σελίδες βρίσκονται στην κορυφή τις επισκεψιμότητας και κάποιες άλλες ψάχνουν να παραποιήσουν τα λεγόμενα του κάθε Καλλιάνου για να τραβήξουν το ενδιαφέρον λόγω του ότι φυτοζωούν. Έχει καταντήσει γελοία πια αυτή η μέθοδος.

Λοιπόν, το πολύ πολύ να χιονίσει για λίγο την Παρασκευή στα πολύ ψηλά του όρους της Πεντέλης και στα ψηλά Πάρνηθας (από τα 600-700 μέτρα περίπου και υψηλότερα). Όσο για το Σάββατο το πρωί που αναμενόταν ένα πολύ πρόσκαιρο πέρασμα με τοπικές χιονοπτώσεις και λίγο χαμηλότερα, μειώνονται οι πιθανότητες να έρθει λόγω του ότι οι συνθήκες πιθανότατα δεν θα ευνοήσουν.

Ναι θα έχει κρύο νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ τις επόμενες ημέρες στην Αττική, ναι θα πέσει λίγο ακόμη η θερμοκρασία. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επικρατήσει βαρυχειμωνιά. Και ειδικά τα μεσημέρια θα ανέβει κιόλας. Πχ, την Τετάρτη θα φτάσει στους 12°C, την Πέμπτη στους 15°C, την Παρασκευή στους 14-15°C και το Σάββατο στους 15°C.

Τη νέα εβδομάδα, αν δεν αλλάξει κάτι, ίσως και να έχει περισσότερο ενδιαφέρον η εξέλιξη του καιρού αλλά ακόμη είναι πολύ μακριά για να βγάλουμε τελικά συμπεράσματα. Και αν πάλι κάποιες σελίδες βγάλουν τίτλους βροντερούς, μην ανοίξετε τα άρθρα. Θα εκτεθούν για άλλη μια φορά στην προσπάθεια τους να τραβήξουν κλικς.

Ξέρετε, αποδεικνύεται αυτό για το οποίο μάχομαι και φωνάζω από παλιά, ότι ο καιρός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο και ενίοτε κατακεραυνώνει όσους σπεύδουν να βγάλουν από νωρίς συμπεράσματα»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share