Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023

«Βαρύ» το κλίμα από Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Επιθέσεις κατά κύματα, μετά τις επόμενες 24 ώρες...»

Συναγερμός από το μετεωρολόγο

31 Ιανουαρίου 2023 09:26
«Βαρύ» το κλίμα από Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Επιθέσεις κατά κύματα, μετά τις επόμενες 24 ώρες...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για ακόμη μια φορά για τον καιρό, τονίζοντας πως θα βιώσουμε αρκετό ψύχος και παγετό τις επόμενες μέρες, με τη θεμοκρασία να πέφτει και τα φαινόμενα να μη λείπουν, κάτι για το οποίο ζητά προσοχή και ο Γιάννης Καλλιάνος.

Σήμερα (31/1) ο καιρός θα είναι άστατος σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως στο Αιγαίο.

Στην Αττική σήμερα θα έχουμε συννεφιές και δεν αποκλείεται σε Πεντέλη και Πάρνηθα να σημειωθούν βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις από τα 700 μέτρα και πάνω.

Το πρώτο ψυχρό κύμα περνάει σήμερα το βράδυ και αύριο Τετάρτη η πολιτική αέρια μάζα που θα δώσει κάποιες χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Το άλλο ψυχρό κύμα το αναμένουμε προς το τέλος της εβδομάδας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των επιθέσεων θα είναι το τσουχτερό κρύο, ο παγετός, οι ενισχυμένοι βοριάδες αλλά και τα χιόνια σε πολύ πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Έρχεται «πολικός αεροχείμαρρος»: Χιόνια σε ημιορεινά και πτώση της θερμοκρασίας! Αλλάζει άρδην εικόνα ο καιρός

Τα... δόντια του αναμένεται να δείξει ο χειμώνας από την Πέμπτη έως και τις 10 Φεβρουαρίου σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, καθώς αναμένεται πολύ ισχυρή ψυχρή εισβολή και αρκετά μεγάλα ύψη χιονιού.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για «πολικό αεροχείμαρρο» ο οποίος «θα αλληλεπιδράσει με τις θερμότερες θάλασσες της Αδριατικής, του Ιονίου αλλά και του Αιγαίου πελάγους, θα δημιουργήσει διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία θα φέρουν τα χιόνια μέχρι και τη θάλασσα!».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του μετεωρολόγου στα λευκά θα «ντυθούν» τα νησιά του Αιγαίου ενώ ειδικά για την Αττική ζητά «αυξημένη ετοιμότητα» καθώς συγκεντρώνει «υψηλές έως πολύ υψηλές πιθανότητες να δοκιμαστεί από τον ισχυρό χιονιά».

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ-ΛΕΞΕΙΣ... Ο μακράν αργοπορημένος χειμώνας αποφάσισε να μας επισκεφτεί!!!Η...

Posted by Xristina Rigou on Sunday, January 29, 2023

ΤΟ "ΠΟΛΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ" ΦΕΡΝΕΙ ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Μετά την πολική "μπάλα" που μας έφερε τις πρώτες αξιόλογες...» αναφέρει στην ανάρτησή του, όμως βρίσκει αντίθετη την μετεωρολόγο του MEGA.

H Χριστίνα Ρήγου σημειώνει πως δεν υφίσταται ακόμα αξιόπιστη πρόγνωση για χιόνια, κάτι που θα είναι πιο ξεκάθαρο από την Τετάρτη – Πέμπτη και αφήνει «καρφιά» για συναδέλφους της, τους οποίους όμως δεν κατονομάζει σημειώνοντας πως δεν υπάρχει «πόλεμος μετεωρολόγων», αλλά και ότι «ένας μετεωρολόγος που σέβεται τον εαυτό του και είναι γνώστης της δουλειάς του, δεν θα έκανε ΠΟΤΕ τόσο αναλυτική πρόγνωση 7-8 μέρες νωρίτερα!!!».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share