Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: «Φεύγω γιατί το πρωί πετάω μας είπε, πέταξε και τέλος...» - "Τσακίζει κόκαλα" ο πόνος του πατέρα του 29χρονου υποσμηναγού (Video)

«Δήλωσε πρώτη την Ικάρων και πέθανε 29 χρονών»

31 Ιανουαρίου 2023 08:49
Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: «Φεύγω γιατί το πρωί πετάω μας είπε, πέταξε και τέλος...» -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πτώση του μαχητικού αεροσκάφους Phantom F-4 ανοικτά της Ανδραβίδας ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, βύθισε στο πένθος την ελληνική Πολεμική Αεροπορία καθώς νωρίτερα εντοπίστηκε νεκρός ο 29χρονος υποσμηναγός Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας.

O πατέρας του άτυχου υποσμηναγού μίλησε νωρίτερα στη ΕΡΤ περιγράφοντας πως ο γιος τους χαιρέτισε βιαστικά χθες τους δικούς του ανθρώπους για να πάει στη μονάδα του.

«Ηρθε το Σαββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Φεύγω γιατί το πρωί πετάω μας είπε. Πέταξε και τέλος...» είπε ο πατέρας του και περιεγραψε με λίγα λόγια την αγάπη που είχε ο γιός του για την Πολεμική Αεροπορία.

«Του έλεγα κάνε το δικό μου επάγγελμα, θα βρεις έτοιμη δουλειά και εκείνος μου είπε, όχι, θα δηλώσω πρώτη την Ικάρων. Τη δήλωσε πρώτη και καταστραφήκαμε όλοι».

Δείτε τις δηλώσεις του:

Νωρίτερα, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, είχε ανακοινώσει ότι εντοπίστηκε νεκρός ο 29χρονος Υποσμηναγός (Ι) Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share