Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: Ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου - Συλλυπητήρια μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο (Video)

Μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό του 31χρονου κυβερνήτη

30 Ιανουαρίου 2023 21:36
Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: Ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου - Συλλυπητήρια μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αδιάκοπες είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου κυβερνήτη από το μοιραίο μαχητικό αεροσκάφος που συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας λίγο μετά την απογείωσή του κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Ήδη όπως έγινε γνωστό, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, ενώ τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για την τραγωδία που σημειώθηκε κήρυξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου κυβερνήτη, Ευστάθιου Τσιτλακίδη. Ειδικότερα, ένα C-130 ρίχνει φωτοβολίδες με τις οποίες φωτίζεται η περιοχή των ερευνών και βοηθά έτσι τα πλωτά μέσα του Λιμενικού, ενώ ελικόπτερα Super Puma και S-70 θα εναλλάσσονται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια τη νύχτας, σκανάροντας όλη την περιοχή, όπως άλλωστε προτάσσει και το πρωτόκολλο έρευνας και διάσωσης.

Μοιραίο μαχητικό αεροσκάφος:Βαθιά οδύνη για την απώλεια” λέει η ΠτΔ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά και του εξέφρασε τη βαθιά της οδύνη και τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, όταν το αεροσκάφος, στο οποίο ήταν συγκυβερνήτης, κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή το πρωί.

Επιπλέον, η Πρόεδρος ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία των ερευνών για τον κυβερνήτη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η πατρίδα δε θα τον ξεχάσει

«Συγκλονισμένος πληροφορήθηκα τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους και την απώλεια του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα την ώρα του καθήκοντος, υπό εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες εκπαίδευσης. Που βυθίζει στο πένθος την Πολεμική Αεροπορία, και υπενθυμίζει σε όλους μας πόσο σκληρή και επικίνδυνη είναι η μάχη που δίνουν καθημερινά οι πιλότοι μας, για την προάσπιση των αιθέρων της πατρίδας μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιπταμένου Υποσμηναγού. Η Πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει» προστίθεται στη σχετική ανάρτηση.

Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: Ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου - Συλλυπητήρια μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο (Video)
ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΑ / EUROKINISSI

Νίκος Δένδιας: Συλλυπητήρια στους οικείους και στην οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας

Συλλυπητήρια στους οικείους του Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος σε ηλικία 29 ετών έχασε τη ζωή του του εν ώρα υπηρεσίας, ως συγκυβερνήτης σε F-4, εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Επίσης, εκφράζει συλλυπητήρια και στη «μεγάλη οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας», αλλά και την ελπίδα να έχουν αίσιο τέλος οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μαχητικού αεροσκάφους.

Αλέξης Τσίπρα για μοιραίο μαχητικό αεροσκάφος: Η σκέψη μας στους δικούς του ανθρώπους

Την βαθιά του θλίψη για τον άδικο χαμό του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, εκφράζει με ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Βαθιά η θλίψη όλων μας για τον άδικο χαμό του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα. Η σκέψη μας αυτές τις δύσκολες ώρες στους δικούς του ανθρώπους».

ΚΚΕ: Να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του συγκυβερνήτη του F-4 Phantom II, που με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Μαζί με τις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοουμένου κυβερνήτη, επείγει να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια του θανατηφόρου δυστυχήματος.

Ελληνική Λύση: Στο πάνθεο των ηρώων ο Υποσμηναγός

Η Ελληνική Λύση εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα με την εξής ανακοίνωση: «Του ανδρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται. Ο Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας θα ζει για πάντα στις καρδιές των Ελλήνων».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share