Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«SOS» από τον ΕΟΦ: Ανακάλεσε άρον-άρον δύο φάρμακα

Η ανακοίνωση του Οργανισμού

30 Ιανουαρίου 2023 15:34
«SOS» από τον ΕΟΦ: Ανακάλεσε άρον-άρον δύο φάρμακα
Πηγή φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Σε ανάκληση πέντε παρτίδων του ορμονικού σκευάσματος Celestone Chronodose inj. Su. Ret (3 + 3)mg1 ml Vial και πέντε παρτίδων του επίσης ορμονικού Propiochrone ing. Susp (5 + 2)mg/1ml, προχώρησαν σήμερα οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρονται τα εξής:

«Την ανάκληση των παραπάνω παρτίδων των φαρμάκων CELESTONE CHRONODOSE INJ.SU.RET (3+3)MG/1 ML VIAL και PROPIOCHRONE INJ.SUSP (5+2)MG/1ML του παραπάνω πίνακα μετά από ενημέρωση για πιθανότητα ανίχνευσης σωματιδίων από ανοξείδωτο ατσάλι, μέσα στο αποστειρωμένο διάλυμα, τα οποία προέρχονται από εξάρτημα που αποτελεί μέρος της γραμμής παραγωγής του προϊόντος.»

Δείτε αναλυτικά την απόφαση ΕΔΩ

"Καμπανάκι" ΕΟΦ: Απαγορευμένες ουσίες σε προϊόν για την απώλεια βάρους

Συναγερμός από τον ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κατόπιν ενημέρωσης από τις βελγικές αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος «MODER DIET GOLD». Το συγκεκριμένο προϊόν προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την απώλεια βάρους και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: "Καμπανάκι" ΕΟΦ: Ανακαλεί λάδι μαλλιών!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, το προϊόν «Μoder Diet Gold» περιέχει τις απαγορευμένες φαρμακευτικές ουσίες φλουοξετίνη και σιβουτραμίνη, η παρουσία των οποίων το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Η φλουοξετίνη και η σιβουτραμίνη, συνδέονται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, και με αλλεργικές αντιδράσεις, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share