Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Θρίλερ στην Ανδραβίδα: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του μαχητικού Phantom - Φουντώνει η αγωνία για τους δύο πιλότους (video)

Στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους F-4

30 Ιανουαρίου 2023 14:00
Θρίλερ στην Ανδραβίδα: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του μαχητικού Phantom - Φουντώνει η αγωνία για τους δύο πιλότους (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο πιλότων του μαχητικού αεροσκάφους F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε στον θαλάσσιο χώρο, 9 ναυτικά μίλια από το Κατάκολο, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Πρόκειται για έναν σμηναγό και έναν υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν οι δύο χειριστές του Phantom της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χειριστές του F-4 λίγο πριν τη συντριβή έκαναν «χαμηλή ναυτιλία», όρος που σημαίνει χαμηλή πτήση με κατώτατο όριο τα 300 πόδια. Το βάθος, δε, στο σημείο της πτώσης του F-4 είναι 1.000 μέτρα.

Την ίδια ώρα αγωνία επικρατεί για την τύχη των δύο πιλότων που επέβαιναν στο Phantom καθώς οι Αρχές δεν δείχνουν σίγουρες πως κατάφεραν να ενεργοποιήσουν εγκαίρως το σύστημα εκτίναξης πριν το μαχητικό καταπέσει στη θάλασσα.

Παράλληλα, τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν εντοπιστεί με την ιστοσελίδα protinews.com να έχει βγάλει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από τα πρώτα ευρήματα των διασωστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συντρίμμια βρέθηκαν στην περιοχή που από την αρχή έψαχναν το μαχητικό αεροσκάφος, δηλαδή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Τα δύο μέλη του πληρώματος αναζητούνται. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόλαβαν να λάβουν εντολή να κάνουν χρήση του συστήματος εκτίναξης, χωρίς να είναι βέβαιο εάν πρόλαβαν και να το κάνουν.

Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, και της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα στην περιοχή επιχειρούν: 2 ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 ναυαγοσωστικό σκάφος και 4 πλωτά του λιμενικού, 2 ιδιωτικά σκάφη, όπως και ιταλικά αλιευτικά που βρίσκονται στην περιοχή. Επίσης, ένα C-130 είναι σε ετοιμότητα για να επιχειρήσει.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οι καιρικές συνθήκες στο Ιόνιο και στην περιοχή που έχει καταπέσει το αεροσκάφος, ευνοούν τους διασώστες καθώς σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά που μίλησε στην ΕΡΤ «δεν υπάρχει ιδιαίτερη και μεγάλη ένταση. Οι άνεμοι είναι βορειοδυτικοί. Τις απογευματινές ώρες θα υπάρξει ενίσχυση αλλά όχι πάνω από 4 με 5 μποφόρ».

Πηγή φωτογραφιών: protinews.com.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share