Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έρχεται «πολικός αεροχείμαρρος»: Χιόνια σε ημιορεινά και πτώση της θερμοκρασίας! Αλλάζει άρδην εικόνα ο καιρός

Βροχές στα ανατολικά και νότια - Διαφωνία μετεωρολόγων για χιόνια στην Αθήνα

30 Ιανουαρίου 2023 08:54
Έρχεται «πολικός αεροχείμαρρος»: Χιόνια σε ημιορεινά και πτώση της θερμοκρασίας! Αλλάζει άρδην εικόνα ο καιρός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα... δόντια του αναμένεται να δείξει ο χειμώνας από την Πέμπτη έως και τις 10 Φεβρουαρίου σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, καθώς αναμένεται πολύ ισχυρή ψυχρή εισβολή και αρκετά μεγάλα ύψη χιονιού.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για «πολικό αεροχείμαρρο» ο οποίος «θα αλληλεπιδράσει με τις θερμότερες θάλασσες της Αδριατικής, του Ιονίου αλλά και του Αιγαίου πελάγους, θα δημιουργήσει διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία θα φέρουν τα χιόνια μέχρι και τη θάλασσα!».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του μετεωρολόγου στα λευκά θα «ντυθούν» τα νησιά του Αιγαίου ενώ ειδικά για την Αττική ζητά «αυξημένη ετοιμότητα» καθώς συγκεντρώνει «υψηλές έως πολύ υψηλές πιθανότητες να δοκιμαστεί από τον ισχυρό χιονιά».

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ-ΛΕΞΕΙΣ... Ο μακράν αργοπορημένος χειμώνας αποφάσισε να μας επισκεφτεί!!!Η...

Posted by Xristina Rigou on Sunday, January 29, 2023

ΤΟ "ΠΟΛΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ" ΦΕΡΝΕΙ ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Μετά την πολική "μπάλα" που μας έφερε τις πρώτες αξιόλογες...» αναφέρει στην ανάρτησή του, όμως βρίσκει αντίθετη την μετεωρολόγο του MEGA.

H Χριστίνα Ρήγου σημειώνει πως δεν υφίσταται ακόμα αξιόπιστη πρόγνωση για χιόνια, κάτι που θα είναι πιο ξεκάθαρο από την Τετάρτη – Πέμπτη και αφήνει «καρφιά» για συναδέλφους της, τους οποίους όμως δεν κατονομάζει σημειώνοντας πως δεν υπάρχει «πόλεμος μετεωρολόγων», αλλά και ότι «ένας μετεωρολόγος που σέβεται τον εαυτό του και είναι γνώστης της δουλειάς του, δεν θα έκανε ΠΟΤΕ τόσο αναλυτική πρόγνωση 7-8 μέρες νωρίτερα!!!».

Καιρός σήμερα 30/1: Κανονικός... χειμώνας πριν από τον Φεβρουάριο - Καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός σήμερα: Στην χώρα μας έρχεται επιτέλους... κανονικός χειμώνας, με τα φαινόμενα να το καταδεικνύουν με καταιγίδες, χιόνια και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να βλέπει «πολικό τσουνάμι» να έρχεται.

Συγκεκριμένα, άστατος αναμένεται ο καιρός την Δευτέρα (30/1) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στα ανατολική και τη νότια χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοανατολικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια, θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη, αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις. Πιο συγκεκριμένα, στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής Πελοπόννησου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5, στα νότια έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Πελοποννησου . Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις. Πιο συγκεκριμένα, στην Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Τελεσίγραφο βαρυχειμωνιάς από τα Μερομήνια: «Πολική επέλαση μετά την Καθαρά Δευτέρα και μέχρι...»

Τα Μερομήνια αποτελούν έναν τρόπο μακροχρόνιας πρόβλεψης του καιρού, με τον καιρό τις επόμενες ημέρες και μέχρι τον Μάρτιο να δείχνει πια πως έχει άγριες διαθέσεις!

Τι προβλέπουν για το νέο έτος τα Μερομήνια:

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Ο Φεβρουάριος του 2023 την πρώτη εβδομάδα θα μας φέρει βροχές στα πεδινά της χώρας και χιόνια στα ορεινά. Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου δεν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα (θα σημειωθούν ενδεχομένως τοπικές βροχές).

Ο καιρός στο τέλος του Φεβρουαρίου προβλέπεται να επιδεινωθεί και να είναι βροχερός (βροχές και καταιγίδες) ● Τσικνοπέμπτη (16.02.2023) και Αποκριές (26.02.2023) θα έχει τσουχτερό κρύο. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα (27.02.2023).

ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

Ο Μάρτιος του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει με επιδείνωση του καιρού. Πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα της Ελλάδας.

Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου για το 2023 θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά υψόμετρο.

Μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Βαρυχειμωνιά με θυελλώδεις βοριάδες, παγετό και χιόνια ακόμη και στην Αττική.

Ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου (με εξαίρεση μία ημέρα ενδεχομένως με αρκετή βροχή). Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (εθνική εορτή) θα γίνει με πολύ καλό καιρό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share