Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τελεσίγραφο βαρυχειμωνιάς από τα Μερομήνια: «Πολική επέλαση μετά την Καθαρά Δευτέρα και μέχρι...»

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το επόμενο δίμηνο...

29 Ιανουαρίου 2023 14:54
Τελεσίγραφο βαρυχειμωνιάς από τα Μερομήνια: «Πολική επέλαση μετά την Καθαρά Δευτέρα και μέχρι...»
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Μερομήνια αποτελούν έναν τρόπο μακροχρόνιας πρόβλεψης του καιρού, με τον καιρό τις επόμενες ημέρες και μέχρι τον Μάρτιο να δείχνει πια πως έχει άγριες διαθέσεις! Την ίδια ώρα, στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Τάσος Αρνιακός.

Τι προβλέπουν για το νέο έτος τα Μερομήνια:

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Ο Φεβρουάριος του 2023 την πρώτη εβδομάδα θα μας φέρει βροχές στα πεδινά της χώρας και χιόνια στα ορεινά. Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου δεν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα (θα σημειωθούν ενδεχομένως τοπικές βροχές).

Ο καιρός στο τέλος του Φεβρουαρίου προβλέπεται να επιδεινωθεί και να είναι βροχερός (βροχές και καταιγίδες) ● Τσικνοπέμπτη (16.02.2023) και Αποκριές (26.02.2023) θα έχει τσουχτερό κρύο. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα (27.02.2023).

ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

Ο Μάρτιος του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει με επιδείνωση του καιρού. Πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα της Ελλάδας.

Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου για το 2023 θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά υψόμετρο.

Μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Βαρυχειμωνιά με θυελλώδεις βοριάδες, παγετό και χιόνια ακόμη και στην Αττική.

Ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου (με εξαίρεση μία ημέρα ενδεχομένως με αρκετή βροχή). Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (εθνική εορτή) θα γίνει με πολύ καλό καιρό.

Σάκης Αρναούτογλου: Ανατροπή καιρού μετά τις καταιγίδες - «Αναμένεται να...»

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε ότι η κακοκαιρία σιγά σιγά θα αποχωρήσει, ωστόσο αναμένεται να παγώσουμε, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει πολύ. Παράλληλα, πέταξε την καιρική του "καμπάνα" ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ζητώντας προσοχή για την εβδομάδα που έρχεται.

«Θα παγώσουμε, πέφτει η θερμοκρασία»

Την Κυριακή, ο καιρός αναμένεται να αλλάξει ριζικά και να υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας, όμως τοπικές βροχές αναμένονται να εμφανιστούν σε διάφορες περιοχές, όπως στην Αθήνα.

Επιπλέον, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε μονοψήφια νούμερα, με εξαίρεση ορισμένες περιοχές, όπου και πάλι θα είναι χαμηλή, ενώ με βάση τα προγνωστικά μοντέλα την Τρίτη αναμένεται να υποχωρήσει κι άλλο, κάτι που θα είναι αισθητό σε πολλές περιοχές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share