Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέταξε την "καμπάνα" ο Κλέαρχος Μαρουσάκης - "Όσον αφορά τη νέα εβδομάδα ετοιμαζόμαστε για..."

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

29 Ιανουαρίου 2023 11:07
Πέταξε την
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την ημερήσια πρόγνωση (Κυριακή 29/1) του καιρού μέσα από την εκπομπή του Open "Τώρα Μαζί" έκανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος μίλησε για παράταση του άστατου καιρού και σήμερα, με κάποιες περιοχές να υποδέχονται την ηλιοφάνεια και άλλες χιόνια και βροχές. Ενώ, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τον καιρό της ερχόμενης εβδομάδας και την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

.

«Ταφόπλακα» Meteo - Επέλαση κακοκαιρίας στη χώρα: «Μεγάλο το ποσοστό χερσαίας έκτασης που καλύπτεται με χιόνι» (video)

Τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα για τη χιονοκάλυψη στην Ελλάδα δείχνουν ότι περίπου το 12% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας καλύπτεται με χιόνι, κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό χιονοκάλυψης πλησίασε τον μέσο όρο της περιόδου 2004-2022 για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δείχνουν ότι η χιονοκάλυψη θα διατηρηθεί στα ίδια ή και λίγο ακόμη υψηλότερα επίπεδα, τουλάχιστον μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Η χαμηλή θερμοκρασία θα ευνοήσει τις τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.

Με την ευκαιρία, θυμίζουμε και την ηχηρή "βόμβα" από τον Σάκη Αρναούτογλου: Έρχεται ολική ανατροπή - "Από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου..."

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share