Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αμόκ με νέα μέθοδο απάτης στη χώρα: «Έχουμε απαγάγει το παιδί σου...»

Τεράστια προσοχή!

27 Ιανουαρίου 2023 12:14
Αμόκ με νέα μέθοδο απάτης στη χώρα: «Έχουμε απαγάγει το παιδί σου...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια γυναίκα από την Πάτρα, σήμερα (27/01) το πρωί, πήγε κανονικά το παιδί της στο νηπιαγωγείο και στην συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι της. Λίγο αργότερα το τηλέφωνό της χτύπησε και της είπαν πως είχαν απαγάγει το παιδί της.

Σύμφωνα με το Tempo24, χτύπησε το τηλέφωνο του σπιτιού της γυναίκας στην Πάτρα και όταν απάντησε, η γυναίκα άκουσε έντρομη από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, έναν άνδρα που της είπε «έχουμε απαγάγει το παιδί σου, αν δεν μας δώσεις λεφτά δεν θα το ξαναδείς», ενώ από μέσα ακουγόταν το κλάμα ενός παιδιού.

Η γυναίκα έπαθε σοκ αλλά ο άντρας της, που βρισκόταν δίπλα της, άκουσε την συνομιλία και κάλεσε αμέσως το νηπιαγωγείο. Οι υπεύθυνοι του σχολείου τον καθησύχασαν λέγοντας του πως το παιδί του είναι σώο και αβλαβές στην τάξη μαζί με τους συμμαθητές του. Ο σύζυγος ενημέρωσε άμεσα τις αρχές σχετικά με τη νέα κομπίνα των απατεώνων.

Δείτε επίσης: Νέα απάτη: Αν δείτε αυτό το μήνυμα στο κινητό ή το Viber μην το ανοίξετε - Θα χάσετε τα λεφτά σας!

Ηλεκτρονική απάτη

Μεγάλη προσοχή: Νέα ηλεκτρονική απάτη - Αυτό είναι το email «βιτρίνα» για να σας αδειάσουν τους λογαριασμούς

Ακόμα μία ηλεκτρονική απάτη με email φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, με τους επιτήδειους απατεώνες να χρησιμοποιούν ως «βιτρίνα» την ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, το ηλεκτρονικό μήνυμα που στέλνουν στους πολίτες έχει ως πρόσχημα κάποια δήθεν επιστροφή χρημάτων. Με την ευκαιρία, δείτε τη νέα απάτη με τις επενδύσεις. Στο mail οι απατεώνες ζητούν από τους ανυποψίαστους πολίτες να βάλουν τα στοιχεία τους, μεταξύ άλλων φυσικά και του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Για τους πιο παρατηρητικούς, ωστόσο, να σημειώσουμε ότι παρουσιάζονται ως «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εγκλημάτων», ενώ στην πραγματικότητα τα αρχικά της ΑΑΔΕ σημαίνουν «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων».

Ακόμα πιο παράδοξο είναι πως στην υπογραφή του mail, τα αρχικά της ΑΑΔΕ γράφονται σωστά, ενώ και το γενικότερο προφίλ του μηνύματος παραπέμπει σε απάτη, όπως πολλές άλλες που έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share