Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απίθανη υπόθεση λαθρεμπορίας στον Κορυδαλλό - Στην «φάκα» της Αστυνομίας 5.060 πακέτα τσιγάρα

Πιάστηκαν την ώρα που έβαζαν σακούλα με τα λαθραία σε μοτοσικλέτα

27 Ιανουαρίου 2023 11:55
Απίθανη υπόθεση λαθρεμπορίας στον Κορυδαλλό - Στην «φάκα» της Αστυνομίας 5.060 πακέτα τσιγάρα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΔΑ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών (29, 34 και 21 ετών), για εμπορία λαθραίων τσιγάρων, προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας Παρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών στον Κορυδαλλό.

Δείτε επίσης: Ούτε ένα ούτε δύο υπεύθυνοι για λαθρεμπόριο ποτών αλλά... - Συγκλονιστικός αριθμός συμμετεχόντων στην απάτη

Ειδικότερα, ο 29χρονος και ο 34χρονος συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να τοποθετούν μαύρη νάιλον σακούλα, περιέχουσα -300- πακέτα τσιγάρα και -45- συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης στην μπαγκαζιέρα της μοτοσικλέτας του πρώτου, εξερχόμενοι από πολυκατοικία στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Εντός της οικίας που χρησιμοποιούσαν ως αποθήκη των λαθραίων προϊόντων στον Κορυδαλλό εντοπίστηκε ένας ακόμα 21χρονος αλλοδαπός. Μετά από έρευνα στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5.060 πακέτα τσιγάρα και 661 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Απίθανη υπόθεση λαθρεμπορίας στον Κορυδαλλό - Στην «φάκα» της Αστυνομίας 5.060 πακέτα τσιγάρα
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Κατασχέθηκε επιπλέον και η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.

«Βόμβα» μεγατόνων: «Κάναμε λαθρεμπόριο εμβολίων με τον Ιταλό ΥΠΕΞ - Με τη βοήθεια μυστικών υπηρεσιών» (video)

Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στο Μπέργκαμο, υποστήριξε ότι ίδιος και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο συμφώνησαν για λαθραία μεταφορά εμβολίων της Pfizer κατά του κορωνοϊού στην Αλβανία με τη βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών.

Δείτε επίσης: Σωτήρης Τσιόδρας: «Κάναμε τεράστια λάθη!» - Παραδοχή "βόμβα" για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

«Τι είδους Ιταλός ή Αλβανός είσαι αν τηρείς πάντα τον νόμο;»

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Ράμα φέρεται να είπε, ενώ ο Ντι Μάιο παρακολουθούσε: «Σήμερα λέω κάτι που κανείς δεν ξέρει. Είμαι Αλβανοϊταλός, ο Ντι Μάιο είναι ναπολιτάνος Αλβανός, κάναμε λαθρεμπόριο μαζί. Τι είδους Ιταλός ή Αλβανός είσαι αν τηρείς πάντα τον νόμο;»

Και πρόσθεσε: «Ο κόσμος φοβόταν ότι θα πέθαινε σαν το ψάρι έξω από το νερό (…). Ρώτησα τον Λουίτζι, μπορείς να μας δώσεις δόσεις τουλάχιστον για τους γιατρούς και τις νοσοκόμες; Η Pfizer είχε ένα ιμπεριαλιστικό, καπιταλιστικό συμβόλαιο με τις κυβερνήσεις: σου δίνω τα εμβόλια αλλά δεν μπορείς να τα δώσεις σε κανέναν άλλο. Κάτι που κάθε άλλο παρά χριστιανικό είναι».

«Ο Λουίτζι είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει διότι είναι πολύ σοβαρό πράγμα. Αλλά μετά το κάναμε μέσω μιας επιχείρησης με τις μυστικές μας υπηρεσίες: Ενα απίστευτο πράγμα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας που πέρασαν λαθραία αγαθά για να σώσουν ανθρώπους», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον Αλβανό πρωθυπουργό: «Δεν μπορούσαμε να κρύψουμε τα εμβόλια, έπρεπε να τα χορηγήσουμε. Οι δικηγόροι της Pfizer απείλησαν τότε να κάνουν μήνυση και ήθελαν να μάθουν πώς τους τα πήραμε, αλλά είπαμε, απλώς, από μια φίλη χώρα. Είχαμε μάθει από τους Ναπολιτάνους πως δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείψεις έναν φίλο μπροστά στην αστυνομία, και έτσι δεν εγκαταλείπω ποτέ έναν φίλο».

Τέλος, απευθυνόμενος στον Ντι Μάιο, ο οποίος παρακολουθούσε, είπε: «Τώρα θα έχεις τις εφημερίδες που θα σε πουν ακόμη και λαθρέμπορο. Λουίτζι, μέχρι τώρα είσαι ελεύθερος άνθρωπος».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share