Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νέος συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Έλαβαν πάλι email για απειλή βόμβας

Έφτασαν τα ξημερώματα στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ

27 Ιανουαρίου 2023 11:06
Νέος συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Έλαβαν πάλι email για απειλή βόμβας
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέος συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής 27/1 στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", καθώς εστάλη email που πάλι προειδοποιεί για ύπαρξη βόμβας.

Παράλληλα, πριν λίγο καιρό είχε σημάνει ξανά συναγερμός στο αεροδρόμιο. Ο 42χρονος Ρώσος φαρσέρ που είχε στείλει το απειλητικό μήνυμα συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος.

Συγκεκριμένα κατηγορείται για: Σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας υπηρεσίας κατ’ εξακολούθηση, διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα παρακώλυσης συγκοινωνιών, απειλή τέλεσης τρομοκρατική πράξης.

Νέος συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Έλαβαν πάλι email για απειλή βόμβας
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα εάν πρόκειται για ακόμη μια φάρσα ή ποιος έστειλε το email.

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας - Η μικρή Εκρίν, ο πατέρας της, η 15χρονη Γιαμούρ και το παντρεμένο ζευγάρι (photo-video)

Η Τουρκία θρηνεί έξι ανθρώπους από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, με τις αρχές να προχωρούν στη σύλληψη της βασικής υπόπτου για τη βομβιστική επίθεση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλου, από την έκρηξη έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όλοι γεννημένοι στην Τουρκία, οι οποίοι προέρχονται από τρεις οικογένειες. Ειδικότερα, σκοτώθηκαν ένας πατέρας, ο Yusuf Meydan, με τη μικρή κόρη του Ecrin Meydan.

Επίσης μια μητέρα, η Arzu Ozsoy, με την 15χρονη κόρη της Yagmur Ucar και ένα παντρεμένο ζευγάρι που ήταν γονείς ενός μικρού παιδιού, οι Adem Topkara και Mukaddes Elif Topkara.

Η έκρηξη έγινε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, στη λεωφόρο Ιστικλάλ, τον πασίγνωστο πεζόδρομο που ήταν γεμάτος κόσμο. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 81 και οι συλλήψεις σε 22, περιλαμβανομένης και της γυναίκας που τοποθέτησε τη βόμβα.

Η έκρηξη, που ήταν πολύ ισχυρή, ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση και προκάλεσε πανικό στους διερχόμενους. «Κόσμος έτρεχε πανικόβλητος. Ο κρότος ήταν τεράστιος. Υψωνόταν μαύρος καπνός. Ο ήχος ήταν πολύ δυνατός, σχεδόν εκκωφαντικός», αφηγήθηκε αυτόπτης μάρτυρας, ο Κεμάλ Ντενιζτζί, 57 ετών, που είδε πολλούς ανθρώπους πεσμένους κάτω.

Κωνσταντινούπολη: Η στιγμή της έκρηξης κοντά στη λεωφόρο Ιστικλάλ - Τρομοκρατική ενέργεια λέει η εισαγγελική αρχή - 53 τραυματίες και 6 νεκροί

Τουρκία: Τον γύρο των social media κάνουν εικόνες από τη έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (13.11.2022) στην Κωνσταντινούπολη. Σε βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή της μεγάλης έκρηξης, ενώ σε αρκετά πλάνα φαίνεται πλήθος κόσμου να βρίσκεται σε πανικό

Η στιγμή της έκρηξης έχει καταγραφεί σε βίντεο, τα οποία ήδη κάνουν τον γύρο των social media. Στα στιγμιότυπα είναι επίσης εμφανές ότι μετά το συμβάν επικράτησε πανικός, καθώς στην περιοχή βρισκόταν πλήθος κόσμου.

Δείτε το βίντεο

Τρομοκρατική ενέργεια η έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, λέει η εισαγγελική αρχή της πόλης

Τρομοκρατική ενέργεια χαρακτήρισε την έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης η εισαγγελία της πόλης, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ. Ο εισαγγελέας ανακοίνωσε επίσης ότι έχει απαγορευτεί στα τηλεοπτικά συνεργεία η εκπομπή εικόνας από το σημείο της έκρηξης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Πόλη, Μανώλη Κωστίδης, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών είναι 6, ενώ υπάρχουν πολλοί ακόμα τραυματίες, με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για 53 άτομα.

Σύμφωνα με την Ελληνίδα πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες.

Θυμίζουμε πως η έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης σημειώθηκε λίγο πριν τις 3:30 το μεσημέρι, προκαλώντας πανικό στους πολίτες και συναγερμό στις τουρκικές αρχές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την έκρηξη που σημειώθηκε σε έναν πολυσύχναστο πεζόδρομο υπάρχουν τουλάχιστο τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες. Η έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Istiklal στο κέντρο της Κωνσταντινούπολη, που εκείνη την στιγμή ήταν γεμάτο κόσμο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share