Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία: Χαλάζι στην Αττική - Πόσο θα διαρκέσουν τα έντονα φαινόμενα

Ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι έπεσε στην Αττική το πρωί της Παρασκευής 27/01

27 Ιανουαρίου 2023 09:53
Κακοκαιρία: Χαλάζι στην Αττική - Πόσο θα διαρκέσουν τα έντονα φαινόμενα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κακοκαιρία συνεχίζεται στην Αττική με ισχυρή βροχόπτωση, χαλάζι και κεραυνούς να κάνουν την εμφάνισή τους για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στην πρωτεύουσα.

Περίπου στις 09:30 το πρωί της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου έπεσε χαλάζι στη βόρεια μεριά της Αθήνας.

Καιρός 27/1: Συνεχίζονται καταιγίδες και χιονοπτώσεις - Που εξασθενούν τα φαινόμενα και που εντείνονται; Σε αυτές τις περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία - "Κόκκινος" συναγερμός από Τάσο Αρνιακό, Γιάνη Καλλιάνο και Σάκη Αρναούτογλου

Καιρός σήμερα 27/1: Με έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστεί και η σημερινή ημέρα λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες περιοχές της χώρας με τους Γιάννη Καλλιάνο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, Σάκη Αρναούτογλου και Τάσο Αρνιακό να κρούουν καμπανάκι. Που θα είναι πιο εξασθενημένα και που θα ενταθούν;

«Αναστάτωση» από τον Τάσο Αρνιακό: «Η κακοκαιρία αφήνει πίσω παγωνιά και...»

«Ανάστατο καιρό με κρύο και παγωνιά αφήνει πίσω της η κακοκαιρία που θα πλήττει μέχρι και την Παρασκευή (27/1) τη χώρα.» Με αυτά τα λόγια άνοιξε το βραδινό δελτίο καιρού του ΑΝΤ1 ο Τάσος Αρνιακός, θέλοντας να καταδείξει τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στο εξής.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος μίλησε για ισχυρούς ανέμους, αλλά και για μεγάλο όγκο βροχής στα ανατολικά πλέον της ελληνικής επικράτειας, αφού η κακοκαιρία θα περάσει πάνω από το Αιγαίο πλέον. Πιο συγκεκρίμενα, μπορείτε να δείτε ολόκληρη την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού στο παρακάτω βίντεο:

«Βαρύς καιρικός πέλεκυς» από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Δεν τελειώσαμε εδώ, στο επόμενο 6ήμερο...»

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημαίνει το συναγερμό για ακόμη μια φορά για τον καιρό, αναφέροντας το τι πρέπει να περιμένουμε, τόσο στις επόμενες ώρες για την πορεία των φαινομένων όσο και στην εβδομάδα που έρχεται, με τον Γιάννη Καλλιάνο επίσης να μας δίνει ενημέρωση.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος επεσήμανε, ότι πάνω από 50 πόντοι φρέσκου χιονιού έχουν πέσει σε σημεία στην Ελλάδα, μαζί με τις ισχυρές καταιγίδες, και αύριο (27/1) τα φαινόμενα θα περάσουν πιο ανατολικά, με τους ανέμους στα 7 μποφόρ, τη θερμοκρασία να φτάνει τους 18 βαθμούς και το χιόνι να βρίσκεται πάνω από τα 900 μέτρα.

Το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, θα ανοίξει ο καιρός θα έχουμε πιο μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, όπως και τη Δευτέρα (30/1), για να έρθει η Τρίτη (31/1) με μια νέα διαταραχή, που εκτός των άλλων θα φέρει περισσότερο κρύο για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αποκαρδιωτική προειδοποίηση Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό: «Ακραία ύψη βροχόπτωσης σε μια ώρα»

Ένα στοιχείο που αναδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί σήμερα (26/1) στην Αθήνα παρέθεσε στην εκπομπή Live News του Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος επεσήμανε πως «το Λεκανοπέδιο είδε σε μια μόλις ώρα ύψος βροχής ίσο με το 1/8 της ετήσιας πτώσης νερού», ενώ συνέχισε υπογραμμίζοντας:

«Το βαρομετρικό χαμηλό απομακρύνεται από την Αττική. Η κακοκαιρία πλέον κατευθείνετε αρχικά σε Σαμοθράκη, Λήμνο και Λέσβο. Σε κατάσταση συναγερμού πλέον η ανατολική και νότια περιοχή του Αιγαίου. Πολύ δυνατοί νοτιάδες (8-9 μποφόρ) στα Δωδεκάνησα. Ίσως και ακραιά πλημμυρικά φαινόμενα σε αυτή την περιοχή.»

Η πρόγνωση καιρού για σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ

Στη Θράκη, τις ανατολικές Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.Τα φαινόμενα βαθμιαία μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια και στα θαλάσσια-παράκτια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά οι οποίες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500 - 600 μέτρα και πάνω). Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 6 με 8 βαθμούς, στα κεντρικά θα φτάσει τους 8 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 12 με 14 βαθμούς, ενώ στη νότια νησιωτική χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΕΜΥ Καιρός: Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 τοπικά 9 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΜΥ Καιρός: Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια μέχρι το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ Καιρός: Θεσσαλονίκη

Καιρός-ΕΜΥ: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παράκτια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000 μέτρα και πάνω).
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ Καιρός: Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια-παράκτια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω).
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΜΥ Καιρός: Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια μεμονωμένες καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά, στη Θεσσαλία (ενδεικτικό υψόμετρο τα 600-700 μέτρα και πάνω) και την κεντρική Στερεά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800-900 μέτρα και πάνω).
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΜΥ Καιρός: Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στις ανατολικές Κυκλάδες.
Ανεμοι: Από νότιες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ Καιρός: Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια σποραδικές καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, στην Ήπειρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω) και στη δυτική Στερεά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800-900 μέτρα και πάνω).
Ανεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις και στα νότια από δυτικές 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή

Με απόφαση του δημάρχου, Νικήτα Αρετάκη, κλειστά θα παραμείνουν για μια ακόμα ημέρα όλα τα σχολεία της Ζακύνθου εξαιτίας των προβλημάτων από την κακοκαιρία.

Ο κ. Αρετάκης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Τη διακοπή των μαθημάτων την Παρασκευή 27/01/2023 για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 2501/10/95-α απόφαση Αστυνομικής Δ/νσης Ζακύνθου στους Παιδικούς Σταθμούς και στο σύνολο των σχολείων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ζακύνθου. Η υλοποίηση των μαθημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου θα γίνει με τηλεκπαίδυεση σύμφωνα με εισήγηση της Δ/νσης».

Κλειστά θα είναι αύριο Παρασκευή, τα σχολεία όλων των βαθμίδων και στο νησί της Ρόδου με απόφαση που εξέδωσε σήμερα ο δήμαρχος, Αντώνης Καμπουράκης.

Η απόφαση εκδόθηκε επειδή -σύμφωνα με τις προβλέψεις- αναμένεται ότι να επικρατήσουν ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι. Παρόμοια απόφαση εκδόθηκε και από τη δήμαρχο Σύμης, Ελ. Παπακαλοδούκα.

Κανονικά τα σχολεία στην Αττική

Κανονικά ωστόσο θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Αττική, καθώς εξασθενούν τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις.

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας θα παραμένει σε ετοιμότητα και πλήρη επαγρύπνηση για την ασφάλεια των πολιτών. Αντίστοιχο αίτημα για ετοιμότητα έχει διατυπωθεί και προς τις Πολιτικές Προστασίες των Δήμων της Αττικής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share