Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Βαρύς καιρικός πέλεκυς» από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Δεν τελειώσαμε εδώ, στο επόμενο 6ήμερο...»

Νέο «καμπανάκι» του μετεωρολόγου

26 Ιανουαρίου 2023 16:54
«Βαρύς καιρικός πέλεκυς» από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Δεν τελειώσαμε εδώ, στο επόμενο 6ήμερο...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημαίνει το συναγερμό για ακόμη μια φορά για τον καιρό, αναφέροντας το τι πρέπει να περιμένουμε, τόσο στις επόμενες ώρες για την πορεία των φαινομένων όσο και στην εβδομάδα που έρχεται, με τον Γιάννη Καλλιάνο επίσης να μας δίνει ενημέρωση.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος επεσήμανε, ότι πάνω από 50 πόντοι φρέσκου χιονιού έχουν πέσει σε σημεία στην Ελλάδα, μαζί με τις ισχυρές καταιγίδες, και αύριο (27/1) τα φαινόμενα θα περάσουν πιο ανατολικά, με τους ανέμους στα 7 μποφόρ, τη θερμοκρασία να φτάνει τους 18 βαθμούς και το χιόνι να βρίσκεται πάνω από τα 900 μέτρα.

Το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, θα ανοίξει ο καιρός θα έχουμε πιο μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, όπως και τη Δευτέρα (30/1), για να έρθει η Τρίτη (31/1) με μια νέα διαταραχή, που εκτός των άλλων θα φέρει περισσότερο κρύο για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη στο Μαρούσι!

Με την κακοκαιρία να συνεχίζει να χτυπά την Αττική , πολλοί είναι οι δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Αυτοκίνητα έχουν μάλιστα εγκλωβιστεί στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη στο Μαρούσι.

Τα νερά έχουν φτάσει μέχρι το ύψος της πόρτας των αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην μπορούν να τα μετακινήσουν.

Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη στο Μαρούσι!

Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη στο Μαρούσι!

Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη στο Μαρούσι!

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σε διακοπή κυκλοφορίας προχωρά η Τροχαία λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που χτυπάει την Αθήνα αυτήν την ώρα αλλά και λόγω υπερχείλισης υδάτων σε διάφορους δρόμους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, λόγω έντονης βροχόπτωσης και υπερχείλισης υδάτων είναι κλειστοί οι παρακάτω δρόμοι:

  • Επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσής της με την Πέτρου Ράλλη, ρεύμα προς Πειραιά
  • Επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της Χαμοστέρνας ρεύμα προς Αθήνα
  • Επί της οδού Ωκεανιδών από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Μαραθώνος στην περιοχή Ασπροπύργου.

Λίγο μετά τις 12 άνοιξε η νέα παραλιακή στο ρεύμα προς Αθήνα λίγο πριν την υπόγεια σήραγγα στο ύψος του Σταύρος Νιάρχος!

Έγινε η μέρα... νύχτα: Μήνυμα του 112 στην Αττική! Σφοδρή κακοκαιρία αυτή την ώρα - Οι χάρτες με τις περιοχές στο «μάτι» της κακοκαιρίας (photo-video)

Η κακοκαιρία έφτασε στην Αττική και ο καιρός δείχνει τα δόντια του, καθώς εδώ και λίγα λεπτά σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Μήνυμα εστάλη και από το 112, προειδοποιώντας τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Παράλληλα, σε μία έκτακτη προειδοποίηση προχώρησε ο Γιάννης Καλλιάνος κρούοντας καμπανάκι!

Στο μήνυμα που έφτασε στα τηλέφωνα των πολιτών αναγράφεται: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) στην περιοχή σας τις επόμενες ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες οδηγίες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Το μήνυμα από το 112 που εστάλη στην Αττική:

Μήνυμα του 112 στην Αττική

Οι χάρτες με τις περιοχές στο «μάτι» της κακοκαιρίας - Χιόνια αναμένονται ακόμη και σε πόλεις

Δύσκολη ημέρα χαρακτηρίζουν οι μετεωρολόγοι την Πέμπτη, καθώς βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τη χώρα μας αναμένεται να ενισχυθεί προκαλώντας έντονη κακοκαιρία σήμερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, την Πέμπτη 26/01, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες τοπικά θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλώνονται τοπικές βροχοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα προοδευτικά θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται τόσο ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όσο και ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης. Λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Κρήτη και μέχρι αργά το απόγευμα στη Θράκη.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η εκτιμώμενη κατανομή του υετού (βροχές/χιόνια) κατά το τρίωρο 17:00-20:00 της Πέμπτης.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βορειοδυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας (ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 600 μέτρα και πάνω από τα 300-400 μέτρα στη Δυτική Μακεδονία). Χιονοπτώσεις αναμένονται σε αρκετές πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας. Οι χιονοπτώσεις κατά τόπους θα συνεχιστούν και μετά την αλλαγή της ημέρας. Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη χιονιού μέχρι το πρωί της Παρασκευής 27/01.

Έκλεισαν δρόμοι από την κακοκαιρία στην Αττική - Πλημμύρισε η Πειραιώς

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας έχει υπερχειλίσει η Πειραιώς σε διάφορα σημεία της με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία. Η Πυροσβεστική έχει ήδη δεχτεί 7 κλήσεις για άντληση υδάτων και 1 για κοπή δέντρου.

Τα προβλήματα στους δρόμους

  • Επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Πέτρου Ράλλη, στο ρεύμα προς Πειραιά
  • Επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσης με τη Χαμοστέρνας, στο ρεύμα προς Αθήνα
  • Επί της νέας Παραλιακής στο ρεύμα προς Αθήνα (λίγο πριν την υπόγεια σήραγγα) στο ύψος του «Σταύρος Νιάρχος»
  • Επίσης υπερχείλιση και διακοπή της κυκλοφορίας υπάρχει στην οδό Ωκεανίδων από της ύψος της διασταύρωσης με την οδό Μαραθώνος στην περιοχή του Ασπρόπυργου.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share