Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καιρός: Νέο «καμπανάκι» της Πολιτικής Προστασίας - Μηνύματα από το 112 σε όλη την χώρα

Έρχονται αρκετά δύσκολες ώρες σε πολλές περιοχές

25 Ιανουαρίου 2023 18:22
Καιρός: Νέο «καμπανάκι» της Πολιτικής Προστασίας - Μηνύματα από το 112 σε όλη την χώρα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι καιρικές συνθήκες φαίνεται πως είναι τέτοιες, που χρειάζεται να σταλεί μήνυμα με το 112 σε όλη την χώρα, με την Πολιτική Προστασία να προειδοποιεί εκτάκτως εκ νέου.

Η κακοκαιρία είναι σε εξέλιξη και την Πέμπτη (26/1) αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες τοπικά θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα προοδευτικά θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας. Λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Κρήτη και μέχρι αργά το απόγευμα στη Θράκη.

Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία και τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, κ. Αρτοποιό για τα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό μέσα στις επόμενες ώρες θα ηχήσουν μηνύματα του 112 σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ψυχρή "απειλή" από τα Μερομήνια - "Ο Φλεβάρης του 2023 θα έχει..."

Τα Μερομήνια είναι μία πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού και έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση των καιρικών φαινομένων.

Μερομήνια 2023 -Ο καιρός για το νέο έτος

Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Η διαδικασία για τα μερομήνια είναι απλή παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου και από αυτή την παρατήρηση βγαίνουν οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του καιρού. Δηλαδή η 1η Αυγούστου μας λέει για τον καιρό του Αυγούστου, η 2η για του Σεπτεμβρίου, η 3η για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Τα μερομήνια προσέχουν δε τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου. Αν ας πούμε, στις 5 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ, τότε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει άσχημο καιρό.

Ψυχρή

Μερομήνια 2023: Γενάρης και Φλεβάρης

Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο. Θα έχει βροχές- αέρα-κρύο και αρκετά χιόνια στο τέλος του μήνα. Ο Φεβρουάριος 2023 σύμφωνα με τα μερομήνια, θα έχει και βροχές και χιόνια και πολλές καταιγίδες.

Μερομήνια Μάρτιος 2023

Από 1 έως 14 ο καιρός ήπιος, αλλά σε Εύβοια και Αθήνα βροχές και αέρας. Από 14 έως 22 ήπιος καιρός, ενώ από 23 έως 31 ο καιρός θα δώσει λίγες βροχές. Από 27 έως 31 κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα και χιόνια στα βουνά, σε μεγάλα υψόμετρα στη Βόρεια Ελλάδα

Μερομήνια Απρίλιος 2023

Από 1 έως 3 Απριλίου θα έχουμε κακοκαιρία. Από 4 έως 10 Απριλίου θα υπάρχει ήπιος καιρός, αλλά βροχές στην Αθήνα και αέρα. Το υπόλοιπο του μήνα θα έχει καλοσύνη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share