Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συναγερμός διαρκείας του Γιάννη Καλλιάνου: «Ένα πολύ δύσκολο 48ωρο όπου ο καιρός σε όλη την χώρα...»

Έκτακτη προειδοποίηση του μετεωρολόγου

25 Ιανουαρίου 2023 17:50
Συναγερμός διαρκείας του Γιάννη Καλλιάνου: «Ένα πολύ δύσκολο 48ωρο όπου ο καιρός σε όλη την χώρα...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Καλλιάνος υψώνει συναγερμό διαρκείας, με τον ίδιο να αναφέρεται σε ένα δύσκολο διήμερο, που ακολουθεί για την χώρα μας, με τις καιρικές συνθήκες να είναι αρκετά δύσκολες, με τον Σάκη Αρναούτογλου επίσης να μας προειδοποιεί.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος, μάλιστα, παρουσίασε ένα μικρό χάρτη περιοχών, που θα κινδυνεύσουν αρκετά, από το πρωί έως το βράδυ, και το ποιο είναι το πιο χρονικό σημείο, όπου οι βροχές και τα χιόνια θα είναι πιο έντονα, ανάλογα με την περιοχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνθήκες θα βελτιωθούν από την Παρασκευή (27/1), αν και περιοχές σαν τα Δωδεκάνησα πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή.

Η αναλυτική πρόγνωση Καλλιάνου

Για σήμερα (25/1), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου (κυρίως στη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά, τη Λευκάδα και την Ιθάκη), στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, στη δυτική Στερεά και βαθμιαία στην Ήπειρο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες από νωρίς το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500 μέτρα και πάνω), στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 600-700 μέτρα και πάνω), στη δυτική και κεντρική Στερεά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 600-700 μέτρα και πάνω).

Οι νότιοι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο Ιόνιο τα 8 και πιθανώς πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

Για αύριο (26/1), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο από τις πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία με εξασθένηση από το απόγευμα, από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τις Σποράδες με εξασθένηση το βράδυ, από το απόγευμα στις Κυκλάδες και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και από νωρίς το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω), στη Θεσσαλία (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω), στη δυτική και κεντρική Στερεά (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 700-800 μέτρα και πάνω) και από νωρίς το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω).

Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν στα 8 και τοπικά στα 9 μποφόρ.

Για την Παρασκευή (27/1), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως και τις πρωινές ώρες στη Θράκη και τις ανατολικές Κυκλάδες και έως τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες έως και τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500).

Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Κακοκαιρία: Ξεκίνησαν τα χιόνια στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας (video)

Από τα ορεινά της δυτικής Φθιώτιδας ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις από το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το τελευταίο 24ωρο τη χώρα μας. Με την ευκαιρία, δείτε την δραματική πρόβλεψη από τα Μερομήνια.

Ο καιρός «κατεβαίνει» από το Βελούχι προς την Οίτη ασπρίζοντας τους ορεινούς όγκους και κάτω από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο.

Το βίντεο είναι από το χωριό Στάγια (Πλάτανος) Σπερχειάδας σε υψόμετρο 950 μέτρων στις βόρειες πλαγιές της Οξυάς, όπως αναφέρει το lamiareport.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Στερεάς δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα στο κεντρικό οδικό δίκτυο και όλος ο μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή.

Έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική για την κακοκαιρία που απειλεί την χώρα

Σε έκτακτη ενημέρωση για την επερχόμενη κακοκαιρία θα προχωρήσει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, το απόγευμα. Υπενθυμίζεται, ότι από χθες η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Ειδικότερα, η σχετική ενημέρωση για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται θα ξεκινήσει στις 17:00 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

Εστάλησαν τα πρώτα 112

Η κακοκαιρία έχει ήδη ξεκινήσει στη χώρα μας και συγκεκριμένα από τα Δυτικά με έντονα καιρικά φαινόμενα να κάνουν ήδη την εμφάνισή τους. Ήδη έχουν σταλεί μηνύματα του 112 σε Πάτρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη από την Πολιτική Προστασία που εφιστά την προσοχή των κατοίκων ενώ τους ζητά να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Την εμφάνισή τους σε ορισμένες περιοχές όπως τη Ζάκυνθο και τα Τρίκαλα έχουν κάνουν ήδη τα προβλήματα.

Μικροπροβλήματα στη Ζάκυνθο - Κλειστά τα σχολεία αύριο

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι τοπικές αρχές στη Ζάκυνθο λόγω της νέας κακοκαιρίας που πλήττει από το πρωί το νησί.

Ειδικότερα, η ισχυρή βροχόπτωση ήδη έχει δημιουργήσει μικροπροβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που θα φθάσουν τα 8 με 9 μποφόρ είναι πιθανόν να απαγορευθούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Ζάκυνθο προς Κυλλήνη. Μάλιστα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, όπως ανακοινώθηκε.

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου γίνεται «έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική για την κακοκαιρία που απειλεί την χώρα

Καταπτώσεις βράχων στα Τρίκαλα

Καταπτώσεις βράχων στον ορεινό όγκο και υποχώρηση εδαφών σε ορισμένα σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή, ως αποτέλεσμα των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, χιονίζει σε υψόμετρο άνω των 1.200 μέτρων χωρίς να έχουν σημειωθεί προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και 15 μηχανήματα της ΠΕ Τρικάλων συμμετέχουν στο έργο του αποχιονισμού. Η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει το υπέδαφος σε ένα σημείο του πάρκινγκ της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ στα Μετέωρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share