Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 25/1: Έρχεται «πολική μπάλα» με πυκνή χιονόπτωση! Ποιες περιοχές θα σαρώσει - "Καμπανάκι" Αρνιακού, Καλλιάνου, Αρναούτογλου, Μαρουσάκη και Σούζη (Video)

Τριήμερη κακοκαιρία με καταιγίδες και χιόνια - Τσουχτερό κρύο, καταιγίδες και βουτιά της θερμοκρασίας σήμερα - Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή από την ΕΜΥ

25 Ιανουαρίου 2023 07:29
Καιρός σήμερα 25/1: Έρχεται «πολική μπάλα» με πυκνή χιονόπτωση! Ποιες περιοχές θα σαρώσει -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα 25/1: Έρχεται στην Ελλάδα η «πολική μπάλα» που φέρνει νέα επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από σήμερα Τετάρτη, με τους μετεωρολόγους, Τάσο Αρνιακό, Γιάννη Καλλιάνο, Σάκη Αρναούτογλου, Κλέαρχο Μαρουσάκη και Χριστίνα Σούζη να κρούουν καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, ενώ παράλλληλα σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επειδείνωσης καιρού που εξέδωσε χθες (24/1) η ΕΜΥ.

"Κόκκινος" συναγερμός από τον Τάσο Αρνιακό - Εφιστά την προσοχή ο μετεωρολόγος

Με πυκνές βροχές, χιόνια στα ημιορεινά και ορεινά της χώρας και βοριάδες θα κυλήσει ο καιρός το επόμενο διήμερο σε ολόκληρη την χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού, με τον Ιανουάριο να δίνει έστω και στο τέλος του κάποια σημάδια χειμώνα.

Πιο συγκεκριμένα στην Αττική τα φαινόμενα θα επιδεινωθούν την Πέμπτη, όπου οι βροχές θα κυριαρχήσουν όλη την ημέρα και την θερμοκρασία να αγγίζει στο μέγιστο τους 12 βαθμούε Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό:

"Χιονόπλακα" από τον Σάκη Αρναούτογλου - "Θα πέσουν πυκνά χιόνια από..."

Επιδείνωση θα παρουσιάσει τα επόμενα 24ωρα ο καιρός σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ενώ θα επηρεαστεί και η περιοχή της Αττική, την ώρα που η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε ότι από το απόγευμα της Τετάρτης (25/1) ο καιρός θα επιδεινωθεί και την Πέμπτη (26/1) αναμένεται ακόμη και στην Αττική να υπάρξουν περάσματα με έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) που θα χρειαστούν προσοχή.

Πυκνά χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής χώρας από τα 1.200 μέτρα, στα βορειοδυτικά οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται ακόμη και στα 400 μέτρα, ενώ και η κεντρική Μακεδονία θα έχει χιόνια στα 300 μέτρα.

Την Παρασκευή (27/1) ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με βροχές στα δυτικά, τα νότια, αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η ίδια καιρική εικόνα και το Σάββατο (28/1), με χιόνια στα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ την Κυριακή (29/1) θα υπάρχουν βροχές στις ίδιες περιοχές ανά περιόδους.

Από την Πέμπτη πάντως θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασία και μέχρι την Κυριακή ο υδράργυρος θα είναι εναρμονισμένος με τον χειμώνα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

«"Ανοίγουν" οι ουρανοί! 60 ώρες επικίνδυνη κατάσταση για...» - Σήμανε συναγερμό ο Γιάννης Καλλιάνος

Σοβαρή κακοκαιρία με αρκετά χιόνια, βροχές και καταιγίδες έρχεται τις επόμενες 60 ώρες με τον Γιάννη Καλλιάνο να κρούει καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ!

Ο έμπειρος μετεωρολόγος προειδοποιεί για χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, σφοδρούς ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Παράλληλα, σήμανε συναγερμός για πλημμυρικά φαινόμενα στην Αττική κάνοντας λόγο για μία εν δυνάμει επίκινδυνη κατάσταση.

Σήμανε συναγερμό ο Γιάννης Καλλιάνος για την εξέλιξη του καιρού

Αιφνίδιος συναγερμός Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Προσοχή και στην Αττική - Η πολική μπάλα φέρνει...»

Για πολική «μπάλα» που θα προκαλέσει σφοδρή κακοκαιρία προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, τονίζοντας πως χρειάζεται «μεγάλη προσοχή στο σύνολο της χώρας μας!».

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του, πολική αέρια μάζα στη μέση ατμόσφαιρα (5.5 χιλιόμετρα περίπου πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας) εγκλωβισμένη εδώ και αρκετές ημέρες στην περιοχή της Ιταλίας, προκαλεί διαδοχικά κύματα κακοκαιριών καθώς αυτή στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό της. Δύο επανωτές κακοκαιρίες αναμένεται να πλήξουν τη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα (Τετάρτη βράδυ με Σάββατο πρωί – μεσημέρι) ικανές να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των κυμάτων κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές – καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι καθώς και η πτώση της θερμοκρασίας ιδιαίτερα από τη Θεσσαλία και βορειότερα.

Στον χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται με τις μπλε αποχρώσεις αυτή η πολική αέρια μάζα σε μια κυκλική περιοχή δίνοντας την εικόνα μιας «μπάλας πολικού αέρα» η οποία είναι εγκλωβισμένη ανάμεσα σε ατμοσφαιρικά βουνά και προσπαθεί να εκτονωθεί.

Πέμπτη-Παρασκευή δύο πολύ δύσκολες ημέρες

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» σε δύο φάσεις τη χώρα μας.

«Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ θα ξεκινήσει από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά προς τα ανατολικά και μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης θα τείνει να ολοκληρώσει τη δράση της προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ θα ξεκινήσει προς τα ξημερώματα της Παρασκευής και από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά και μέχρι το πρωί – μεσημέρι του Σαββάτου θα τείνει να ολοκληρώσει τη δράση της προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Στα σχόλια μπορείτε να δείτε την εξέλιξη των βροχών – χιονοπτώσεων όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα. Μεγάλη προσοχή στο σύνολο της χώρας μας!

Προσοχή και στο νομό Αττική όπου Πέμπτη – Παρασκευή θα πέσει μεγάλος όγκος νερού, αλλά και στη Θεσσαλονίκη μας όπου πέρα από τις έντονες βροχές, τα χιόνια ίσως κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και χαμηλά.

Ενημερωνόμαστε και ενημερώνουμε παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας. Αντιολισθητικές αλυσίδες απαραίτητες για μεγάλο τμήματα του οδικού δικτύου», τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Λαίλαπα» κακοκαιρίας από τη Χριστίνα Σούζη: «Φαινόμενα μεγάλης έντασης από το βράδυ της...»

Ακόμη μία προειδοποίηση της Χριστίνας Σούζη για τα καιρικά φαινόμενα που πρόκειται να δούμε τις επόμενες μέρες στη χώρα, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για πολλές βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε ορισμένες περιοχές.

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ έκρουσε τον κώδωνα για αύριο Τετάρτη (24/1), ενώ και το επόμενο διήμερο θα σκεπάζει πέπλο κακοκαιρίας την ελληνική επικράτεια. Πιο συγκεκριμένα, δείτε στο παρακάτω βίντεο την αναλυτική πρόγνωση της Χριστίνας Σούζη:

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη 25/1

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου (κυρίως στη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα και την Ιθάκη), τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και από τη νύχτα στην Ήπειρο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά και τα ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα και πάνω) της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της κεντρικής Μακεδονίας (στα δυτικά τμήματα) και της Θεσσαλίας (στα δυτικά και βόρεια τμήματα).

Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο Ιόνιο τα 8 με 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς, στα κεντρικά θα φτάσει τους 11 με 14 βαθμούς, στα δυτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αττική

  • Καιρός: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με με πιθανότητα τοπικών βροχών.
  • Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και στα ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα και πάνω).
  • Άνεμοι: Ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Nεφώσεις, οι οποίες στη Μακεδονία θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά, που από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία και στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας θα είναι κατά τόπους πυκνές (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα και πάνω).
  • Άνεμοι: Ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου ( κυρίως στη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα και την Ιθάκη), τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και από τη νύχτα στην Ήπειρο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, που από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και τα ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα και πάνω) της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
  • Άνεμοι: Ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 με 8 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας (στα δυτικά και βόρεια τμήματα) και της κεντρικής Στερεάς, οι οποίες από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές.
  • Άνεμοι: Ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών.
  • Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν.
  • Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

  • Καιρός: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share