Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

«"Ανοίγουν" οι ουρανοί! 60 ώρες επικίνδυνη κατάσταση για...» - Σήμανε συναγερμό ο Γιάννης Καλλιάνος

Προειδοποίηση για πλημμυρικά φαινόμενα στην Αττική!

24 Ιανουαρίου 2023 17:51
«
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοβαρή κακοκαιρία με αρκετά χιόνια, βροχές και καταιγίδες έρχεται τις επόμενες 60 ώρες με τον Γιάννη Καλλιάνο να κρούει καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ!

Ο έμπειρος μετεωρολόγος προειδοποιεί για χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, σφοδρούς ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Παράλληλα, σήμανε συναγερμός για πλημμυρικά φαινόμενα στην Αττική κάνοντας λόγο για μία εν δυνάμει επίκινδυνη κατάσταση.

Σήμανε συναγερμό ο Γιάννης Καλλιάνος για την εξέλιξη του καιρού

«Καταπέλτης» ο Τάσος Αρνιακός: «Από Τετάρτη η μεταβολή του καιρού φέρνει τον χιονιά πιο κοντά...»

Τη δική του πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών έδωσε στη δημοσιότητα ο Τάσος Αρνιακός, μέσα από τον «αέρα» του «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος μίλησε για το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας στη χώρα από χθες (23/1) μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, όπου θα σημειωθούν πολλές καταιγίδες, αλλά και χιόνια έως και κάτω από τα 800μ. υψόμετρο, ενώ θυμίζουμε και τον αιφνίδιο συναγερμό του Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Προσοχή και στην Αττική - Η πολική μπάλα φέρνει...»

Καιρικός «βραχνάς» από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Ο Φεβρουάριος αναμένεται να μας βρει με...»

Με πολλές βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις ο καιρός των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το πρωί της Τρίτης (24/1) θα έχουμε φαινόμενα, με πολλές βροχές σε δυτική Μακεδονία, Πέλλα, Ημαθία και Πιερία και στα ανατολικά της Χαλκιδικής.

Επίσης σε ανατολική Θεσσαλία και ανατολική Λάρισα θα έχουμε πολλές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις σε Πέλλα και Ημαθία. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα εξασθενούν, ενώ άστατος θα παραμείνει ο καιρός σε Εύβοια και Στερεά, ενώ την ίδια ώρα έχουμε «λαίλαπα» κακοκαιρίας από τη Χριστίνα Σούζη: «Φαινόμενα μεγάλης έντασης από το βράδυ της...»

Το βράδυ ο καιρός θα είναι άστατος ανά περιοχές με έντονες καταιγίδες σε Βόλο και Ιόνιο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 12 με 14 στα κεντρικά ηπειρωτικά, στους 4 με 8 στα βόρεια της χώρας και στους 17 στα νότια.

Στην Αττική, θα έχουμε αυξημένες συννεφιές το πρωί με διάσπαρτες μπόρες και το βράδυ οι βροχές θα επικεντρωθούν στα ΝΑ του νομού. Η θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, βροχές θα πέφτουν από το πρωί και χιόνια στα ορεινά πάνω από 1000 μέτρα. Η θερμοκρασία από 8 έως 11 βαθμούς.

Την Τετάρτη και από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε κακοκαιρία από τη Δυτική Μακεδονία μέχρι και την Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν στα υψόμετρα πάνω από 800 μέτρα. Η θερμοκρασία στους 5 με 9 βαθμούς στα βόρεια, στους 11 στα κεντρικά και στους 16 στα νότια.

Την Πέμπτη δυνατές βροχές θα επηρεάσουν όλη την χώρα και χιόνια θα πέσουν ακόμη στα 300 μέτρα στα βόρεια της χώρας. Η θερμοκρασία από 2 έως 6 βαθμούς στα βόρεια, στους 10 στα κεντρικά και στους 21 στα νότια.

Την Παρασκευή άστατος ο καιρός στα κεντρικά και τα βόρεια, με πολλές βροχές στα ανατολικά νησιωτικά και στα δυτικά της Κρήτης. Χιόνια θα έχουμε επίσης στα 600 μέτρα στα ΒΔ της χώρας. Η θερμοκρασία στους 3 με 8 βαθμούς στα βόρεια και στους 9 με 10 στα κεντρικά.

Το Σάββατο τα χιόνια θα διατηρηθούν σε τοπικό επίπεδο και οι βροχές θα πέσουν στα δυτικά. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 4 έως 9 βαθμούς και στους 10 με 11 στα κεντρικά. Πάντως σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται πολύ κρύο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share