Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023

Ψευτογιατρός: Ντοκουμέντα εξαπάτησης από το μακρινό 2006! Πώς πουλούσε «ελπίδα» & η "μυστική θεραπεία" που υποσχόταν στους ασθενείς του (Video)

«Χωρίς τη θεραπεία μας, σου μένουν τέσσερα χρόνια ζωής»

24 Ιανουαρίου 2023 17:37
Ψευτογιατρός: Ντοκουμέντα εξαπάτησης από το μακρινό 2006! Πώς πουλούσε «ελπίδα» & η
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψευτογιατρός: Το ντοκουμέντο που παρουσιάζει το «LIVE NEWS» είναι αποκαλυπτικό. O άνθρωπος που κατηγορείται για τουλάχιστον πέντε θανάτους ασθενών που τον πίστεψαν και τον πλήρωσαν, εξηγεί, αναλύει και προσπαθεί να πείσει για να κερδίσει χρήματα.

Δηλώνει γιατρός και υπόσχεται θαύματα. Ζητάει εχεμύθεια και συνολικά 45.000 ευρώ για να κάνει καλά ένα άτομο με σκλήρυνση κατά πλάκας. Παράλληλα, δείτε εδώ τι έλεγε στα θύματά του για να λάβει μεγάλα χρηματικά ποσά.

Το βίντεο ντοκουμέντο τραβήχτηκε το 2006 με τον κατηγορούμενο πλέον ψευτογιατρό να υπόσχεται ίαση σε ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας, αποτυπώνει την απάτη.

Θύμα: Έχουμε τα θέματα που σας έλεγα. Είναι μία ξαδέρφη μου 23 ετών, της οποίας της διαγνώσαν σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ψευτογιατρός: Δεν υπάρχει θέμα. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχω κάνει και άλλους ασθενείς.

Θύμα: Καλά;

Ψευτογιατρός: Σχεδόν καλά, στο στάδιο που θα πάρουμε τον ασθενή

Θύμα: Υπάρχουν δηλαδή ασθενείς που έχουν γίνει καλά;

Ψευτογιατρός: Πάρα πολλοί.

«Δεν οδηγούσε & οδηγεί»

Ο 66χρονος σήμερα ψευτογιατρός είχε υπολογίσει τα πάντα για να πείσει. Πιθανές ερωτήσεις, μια ενδεχόμενη δυσπιστία του ατόμου που καθόταν απέναντί του αλλά και το τι έπρεπε να δείξει για να φανούν τα θαύματα που υποσχόταν ρεαλιστικά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επιστρατεύει φωτογραφίες ενός νεαρού που, όπως λέει, έσωσε από τον εφιάλτη που περνούσε και τον έκανε να μπορεί μέχρι και να οδηγήσει.

Ψευτογιατρός: Αυτό είναι ένα από τα παιδιά

Θύμα: Που έγινε καλά;

Ψευτογιατρός: Θα το δεις.

Θύμα: Τι είχε αυτό το παιδί;

Ψευτογιατρός: Σκλήρυνση.

Θύμα: Σκλήρυνση; Μικρός και αυτός ε;

Ψευτογιατρός: 22. Θα δεις. Θα δεις πολλά.

Θύμα: Ήταν σε προχωρημένο στάδιο; Ή αρχικό;

Ψευτογιατρός: [Λέει ασθένεια]

Θύμα: Δεν την ξέρω αυτή την ασθένεια.

Ψευτογιατρός: Παρόμοια με την σκλήρυνση.

Θύμα: Δηλαδή αυτός σε πόσο καιρό που είχε την ασθένεια ήρθε;

Ψευτογιατρός: Χρόνο.

Θύμα: Και τώρα πόσος καιρός έχει περάσει;

Ψευτογιατρός: 5 μήνες.

Θύμα: Και είναι στάσιμος;

Ψευτογιατρός: Όχι καλύτερα.

Θύμα: Α καλύτερα κιόλας.

Ψευτογιατρός: Φαντάσου ότι δεν οδηγούσε και οδηγεί.

«Η ζωή έχει ευκαιρίες που δεν πρέπει να χάνονται»

Η ζωή έχει ευκαιρίες, λέει, αν τις αρπάξετε θα πετύχετε και θα πάρει και μια ευκαιρία. Αν την αφήσεις να περάσει, πέρασε. Δεν έχει κάτι άλλο.

Ξέρει ότι απέναντί του έχει έναν στενό συγγενή του ασθενούς που αγωνιά. Μια κοπέλα που κρέμεται από τα χείλη του, μια γυναίκα που θέλει πάση θυσία να δει τον δικό της άνθρωπο να ανακουφίζεται. Έναν άνθρωπο που είναι διατεθειμένος να πληρώσει.

Ψευτογιατρός: Το κόστος να φανταστείς ότι μια θεραπεία το πρώτο δίμηνο έχει γύρω στις 25.000. Το πρώτο δίμηνο. Μετά το εξάμηνο θα χρειαστεί 10.000 και στον χρόνο θα χρειαστεί άλλες 10.000.

Θύμα: Δηλαδή γύρω στις 45.000 ευρώ σύνολο.

Ψευτογιατρός: Κατάλαβες; 25.000 θέλουν τα κύτταρα. Εκεί δεν μπορούμε να βάλουμε χέρι.

Θύμα: Τα κύτταρα δηλαδή από πού τα παίρνουμε;

Ψευτογιατρός: Από έμβρυα.

Θύμα: Και πόσα χρόνια πρέπει να κάνουμε τη θεραπεία;

Ψευτογιατρός: Δυο χρόνια.

Θύμα: Αα, δύο χρόνια.

Ψευτογιατρός: Αν στα δυο χρόνια από σήμερα και σε 2 χρόνια μείνει στάσιμη και δεν έχουμε καμία επιδείνωση τότε ξέχασε το.

Η συζήτηση συνεχίζεται και ο κατά τα άλλα θεραπευτής που δηλώνει ψαγμένος γιατρός, αναφέρεται και στον Γερμανό συνεργάτη του, που πλέον επίσης κατηγορείται.

Ψευτογιατρός: 27 του μηνός που θα έρθει εδώ ο καθηγητής μου από τη Γερμανία, ο δόκτορ Φρίνγκεστερν, μπορεί να έρθει με τα χαρτιά της, να φέρει τα χαρτιά της όλα και να αρχίσουμε τις θεραπείες. Είναι πάρα πολύ εύκολο. Οι θεραπείες περιλαμβάνουν δύο στάδια. Το ένα στάδιο είναι της παίρνουμε αίμα, εδώ. Τον παίρνουμε στην Γερμανία και εξετάζουμε από τι προήλθε η σκλήρυνση κατά πλάκας, που εδώ δε θα σου πούνε ποτέ. Εφόσον ξέρουμε ότι μπορεί να είναι είτε γενετικό υλικό ή οτιδήποτε άλλο αν είχε η γιαγιά της, αν είχε ο παππούς της, αν είχαν κάποιοι συγγενείς και τα λοιπά. Υπάρχει δυνατότητα να κάνουμε μπλοκάρισμα στην σκλήρυνση. Βάζουμε έναν επάνω στο αίμα που μπλοκάρει την σκλήρυνση.

Η διάγνωση, όπως λέει, γίνεται με ένα μηχάνημα που ονομάζει pet scan. Αυτό, όπως ακούει η συγγενής του ασθενούς, δείχνει ποια σημεία του εγκεφάλου δουλεύουν και ποια όχι για να προχωρήσει η δήθεν θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ψευτογιατρός: Να το αυτό είναι ένα pet scan εγκεφάλου και βλέπουμε τις ζημιές. Αυτά που είναι μαύρα είναι από σκλήρυνση. Ό,τι είναι μαύρο δε δουλεύει. Ό,τι είναι πορτοκαλί δουλεύει καλά και ό,τι είναι κίτρινο λειτουργεί με ένα ποσοστό λιγότερο τύπου 50%. Εντάξει; Εμείς πάμε να κάνουμε αυτές τις περιοχές οπότε ξαναδουλεύει ο εγκέφαλος. Παίρνουμε αυτές τις εξετάσεις, τις μελετάμε. Pet scan θα κάνει οπωσδήποτε, να δούμε τις περιοχές του εγκεφάλου που έχει την σκλήρυνση. Γιατί μετά τι κάνουμε; Μετά μπορούμε να δώσουμε πεπτίδια.

Πριν από 17 ολόκληρα χρόνια όλα αυτά, με τις καταγγελίες για την δράση του να έχουν πάρει πλέον μορφή χιονοστιβάδας και τον ίδιο να κατηγορείται για ανθρωποκτονίες, απάτες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την παράνομη δράση του.

«Χωρίς τη θεραπεία μας, σου μένουν τέσσερα χρόνια ζωής» - Τι έλεγε στους ασθενείς

Βίντεο ντοκουμέντο από την εκπομπή «Αποδείξεις» φέρνει στη δημοσιότητα το «LIVE NEWS», αποκαλύπτοντας τι έλεγε ο ψευτογιατρός στους ασθενείς για να τους πείσει για τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

«Ξέρεις, έχω πάθει ψυχολογικό, μου έχει μπει η εμμονή»

«Άμα έχεις τελευταία σου ελπίδα κάπου, κάνεις οτιδήποτε».

Είναι σκέψεις, αγωνίες και η μοναδική ελπίδα που μένει σε μια 52χρονη ασθενή που παλεύει από τριών χρονών με την πολιομυελίτιδα. Και όταν αυτός εδώ ο άνδρας θα της πει πως ξέρει τον τρόπο να την γιατρέψει πλήρως – που κανένας άλλος γιατρός δεν ήξερε, τρεις λέξεις θα βγουν από το στόμα της.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2006 και από το βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε αποκλειστικά στο «LIVE NEWS», παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό την παθούσα να μπαίνει στο γραφείο του 66χρονου φυσιοθεραπευτή το οποίο παρεμπιπτόντως έχει κατακλυστεί από δεκάδες ασθενείς που περιμένουν αγόγγυστα τη σειρά τους για να ακούσουν από τα χείλη του Διονύση Τριανταφύλλου τη δήθεν λύση στο πρόβλημα υγείας.

Μια λύση που «χωρούσε» μέσα σε αυτά τα περιβόητα μπουκαλάκια που τελικά δεν είχαν τίποτα περισσότερο από νερό και ζάχαρη αλλά οι απελπισμένοι ασθενείς τα πλήρωναν 180 και 200 ευρώ το κάθε ένα.

Συζήτηση με ασθενείς:

– Και εμένα μου είπε πεπτίδια δύο φορές την εβδομάδα. Τι να κάνουμε ρε παιδιά; Άμα έχεις τελευταία σου ελπίδα κάπου κάνεις οτιδήποτε.

-Πόσο;

-Μου είπε γύρω στα 180 – 200 ευρώ, το ένα πεπτίδιο, δύο φορές την εβδομάδα, 15.000 ευρώ είναι τα κύτταρα και μία εξέταση που θα κάνουμε στην Γερμανία είναι 3000 ευρώ.

Το κόστος είναι εξωφρενικό αλλά η 52χρονη γυναίκα είναι διατεθειμένη και δικαίως να πληρώσει όσο – όσο για την υγείας της. Θα καθίσει απέναντι από τον 66χρονο φυσικοθεραπευτή αλλά και τον «δάσκαλο» – όπως τον αποκαλεί – τον Γερμανό γιατρό με τον οποίο συνεργάζεται.

Ο Γερμανός της παίρνει το ιστορικό, το οποίο έχει από τριών.

– Πόσα χρόνια παλεύεις; 10;

-Από τριών χρονών. Τώρα είμαι 52.

Ο Τριανταφύλλου εκτελεί χρέη διερμηνέα και ο Γερμανός με τη σειρά του της συστήνει άμεσα να αρχίσει θεραπεία με πεπτίδια που θα θεραπεύσουν όπως λέει όλες τις βλάβες.

– Με τα πεπτίδια ερεθίζονται αυτά και διορθώνουν τις βλάβες που έχεις στο μυϊκό σου σύστημα.

-Μου τα λέτε αλήθεια ρε παιδιά; Δηλαδή θα είμαι εντάξει;

Ο Τριανταφύλλου μεταφράζει και ο Γερμανός γιατρός ξεσπά σε γέλια.

– Μου λέτε αλήθεια γιατρέ θα γιατρευτώ ή μου λέτε ψέματα;

-Από έρευνες τα τελευταία 10-15 χρόνια, υπάρχει η δυνατότητα και κάνουν επανεκκίνηση νεύρα τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ.

Τη προειδοποιεί πως αν δεν ακολουθήσει αυτή τη θεραπεία για 12 εβδομάδες τότε μέσα σε τέσσερα χρόνια θα έχει παραλύσει πλήρως. Η αγωνία της ασθενούς κορυφώνεται.

-Μου είπες ότι είναι 3,5 χρόνια ακόμα, δηλαδή ότι σε 3,5 χρόνια πλέον θα παραλύσω, έτσι; Και είναι τα πράγματα άσχημα. Μου έδωσες ένα χρόνο και μου είπες για Αλτσχάιμερ ότι είμαι και στο πρώτο στάδιο.

-Θέλω να που πει πόσο χρόνο έτσι μου δίνει. Που μου είπες ότι τελειώνει κιόλας

Το Αλτσχάιμερ & τα ποσά

Ο Γερμανός γιατρός υπολογίζει στο χαρτί αλλά αποφεύγει τελικά να της δώσει σαφή απάντηση τονίζοντας ωστόσο ότι το Αλτσχάιμερ πρέπει να το προλάβουν πριν προχωρήσει.

-Αν κάνω όλα αυτά Σάκη θα είμαι εντάξει; Δηλαδή θα είμαι, ξέρεις, έχω πάθει ψυχολογικό, μου έχει μπει η εμμονή…

-Μπορούμε να κάνουμε αυτό

-Αν κάνω τη θεραπεία θα έχω έξι πάλι.

-Έξι.

-Θα ξεκινήσει, θα κάνει μία καμπύλη και θα σταματήσει και θα πηγαίνει ευθεία.

-Δηλαδή θέλω να πω ρε παιδί μου, εγώ τώρα που με είδες και μου λες: «Σούλα μου πρέπει να είσαι και στο πρώτο στάδιο Αλτσχάιμερ», πώς το κατάλαβες;

-Από την έρευνα. Η πρώτη είσαι; Δεν κατάλαβα.

-Ναι ε; Παιδιά σώστε με, σας παρακαλώ.

Η απελπισία την έχει κυριεύσει, με τους δύο άντρες που έχει απέναντι της να της υπόσχονται πως ξέρουν πως θα την βγάλουν από το σκοτάδι.

-Αν κάνω όλα αυτά τη γλίτωσα

-Αν κάνεις όλα αυτά θα σταθεροποιηθείς και θα πας καλύτερα.

-Μπορεί να επανέλθει σε μια κανονική ζωή

-Μπορείς να πας μέχρι και κανονική ζωή.

– Δηλαδή μπορεί πεθάνω από οτιδήποτε άλλο.

-Στα 80, ας πούμε.

Κι εκείνη την κομβική στιγμή ξεκινά η συζήτηση για το οικονομικό. 180-200 ευρώ το κάθε ένα πεπτίδιο που θα της δίνουν. 15.000 ευρώ τα βλαστοκύτταρα και 3.000 ευρώ η εξέταση στην κλινική της Γερμανίας.

Και άλλο ένα φάρμακο πειραματικό για να μου φύγει η αρρώστια μου, η πολιομυελίτιδα.

-Δηλαδή καμιά 20ριά θα είναι.

-Ναι. Εσείς;

-Στα 15.

-Δεκαπέντε εσείς. Η ουσία είναι να μας κάνει καλό όλο αυτό.

-Ό,τι σου λέει ο Γερμανός είναι τελειωμένη ιστορία.

-Καταλάβατε τι λέω; Αυτό που θα κάνουμε να μην κάνει κακό.

-Όχι, όχι. Δεν το νομίζω… Θα καλυτερεύσει. Να χειροτερέψει αποκλείεται.

Ήταν ο σύντομος διάλογος μεταξύ δύο ασθενών στο σαλονάκι του γραφείου με τη μία να είναι διατεθειμένη να δώσει 15 και τη δεύτερη 20 χιλιάδες ευρώ στους δύο άνδρες που τους υποσχέθηκαν γιατρειά.

Η κλινική στο Ανόβερο που διηύθυνε τότε ο Γερμανός γιατρός έμοιαζε σαν όαση στα μάτια τους.

-Πότε θα πάμε Γερμανία να μου βάλετε αυτό το φάρμακο να σταματήσει την αρρώστια;

-Οποιαδήποτε στιγμή;

-Ασφαλώς.

– Όποτε θέλετε πάμε.

-Το οποίο αυτό μου είπες πόσο στοιχίζει;

-3.000€.

Πλέον, η βεντάλια των ερευνών ανοίγει και στη Γερμανία, καθώς η αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή των γερμανικών αρχών, προκειμένου να προχωρήσουν σε έρευνα για τον Γερμανό γιατρό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share