Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Καιρικός «βραχνάς» από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Ο Φεβρουάριος αναμένεται να μας βρει με...»

Ξεκάθαρος ο έμπειρος μετεωρολόγος για τον καιρό των επόμενων ημερών

24 Ιανουαρίου 2023 09:53
Καιρικός «βραχνάς» από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Ο Φεβρουάριος αναμένεται να μας βρει με...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με πολλές βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις ο καιρός των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το πρωί της Τρίτης (24/1) θα έχουμε φαινόμενα, με πολλές βροχές σε δυτική Μακεδονία, Πέλλα, Ημαθία και Πιερία και στα ανατολικά της Χαλκιδικής.

Επίσης σε ανατολική Θεσσαλία και ανατολική Λάρισα θα έχουμε πολλές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις σε Πέλλα και Ημαθία. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα εξασθενούν, ενώ άστατος θα παραμείνει ο καιρός σε Εύβοια και Στερεά, ενώ την ίδια ώρα έχουμε «λαίλαπα» κακοκαιρίας από τη Χριστίνα Σούζη: «Φαινόμενα μεγάλης έντασης από το βράδυ της...»

Το βράδυ ο καιρός θα είναι άστατος ανά περιοχές με έντονες καταιγίδες σε Βόλο και Ιόνιο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 12 με 14 στα κεντρικά ηπειρωτικά, στους 4 με 8 στα βόρεια της χώρας και στους 17 στα νότια.

Στην Αττική, θα έχουμε αυξημένες συννεφιές το πρωί με διάσπαρτες μπόρες και το βράδυ οι βροχές θα επικεντρωθούν στα ΝΑ του νομού. Η θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, βροχές θα πέφτουν από το πρωί και χιόνια στα ορεινά πάνω από 1000 μέτρα. Η θερμοκρασία από 8 έως 11 βαθμούς.

Την Τετάρτη και από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε κακοκαιρία από τη Δυτική Μακεδονία μέχρι και την Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν στα υψόμετρα πάνω από 800 μέτρα. Η θερμοκρασία στους 5 με 9 βαθμούς στα βόρεια, στους 11 στα κεντρικά και στους 16 στα νότια.

Την Πέμπτη δυνατές βροχές θα επηρεάσουν όλη την χώρα και χιόνια θα πέσουν ακόμη στα 300 μέτρα στα βόρεια της χώρας. Η θερμοκρασία από 2 έως 6 βαθμούς στα βόρεια, στους 10 στα κεντρικά και στους 21 στα νότια.

Την Παρασκευή άστατος ο καιρός στα κεντρικά και τα βόρεια, με πολλές βροχές στα ανατολικά νησιωτικά και στα δυτικά της Κρήτης. Χιόνια θα έχουμε επίσης στα 600 μέτρα στα ΒΔ της χώρας. Η θερμοκρασία στους 3 με 8 βαθμούς στα βόρεια και στους 9 με 10 στα κεντρικά.

Το Σάββατο τα χιόνια θα διατηρηθούν σε τοπικό επίπεδο και οι βροχές θα πέσουν στα δυτικά. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 4 έως 9 βαθμούς και στους 10 με 11 στα κεντρικά. Πάντως σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται πολύ κρύο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share