Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απάτη μεγατόνων με 84χρονη γιαγιά στην Άρτα - Πώς της «άρπαξαν» 10.000 ευρώ

Οι ενέργειες της Βουλγάρας που συνελήφθη

23 Ιανουαρίου 2023 13:01
Απάτη μεγατόνων με 84χρονη γιαγιά στην Άρτα - Πώς της «άρπαξαν» 10.000 ευρώ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη σύλληψη μιας γυναίκας από τη Βουλγαρία για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης από την οποία άρπαξε 10.000 ευρώ στην Άρτα προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Η απάτη με θύμα την 84χρονη σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (21/1) όταν η γυναίκα από τη Βουλγαρία, η οποία θεωρείται μέλος ευρύτερου κυκλώματος, τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη και την έπεισε να τη δώσει χρήματα προσποιούμενη στενό συγγενικό της πρόσωπο.

Η 84χρονη από την Άρτα αφού πείστηκε από τη Βουλγάρα ακολούθησε τις υποδείξεις της και πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της σακούλα με 10.000 ευρώ, την οποία παρέλαβε άγνωστη γυναίκα, μέλος του κυκλώματος, που είχε αναλάβει την παραλαβή των χρημάτων στις περιπτώσεις που το εγκληματικό σχέδιο επιτύγχανε.

Δείτε επίσης: Μεγάλη προσοχή: Νέα ηλεκτρονική απάτη - Αυτό είναι το email «βιτρίνα» για να σας αδειάσουν τους λογαριασμούς

απάτη σε γιαγια στην Άρτα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ η απάτη λειτουργούσε ως εξής: Μέλος του κυκλώματος, προσποιούμενο στενό συγγενικό πρόσωπο των καλούμενων, ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου είτε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, επειδή είχε δήθεν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο, είτε να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου, επειδή είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα ανήλικο.

Εκτός από την γυναίκα από τη Βουλγαρία ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρεις περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών με την ίδια μεθοδολογία από τα μέλη του κυκλώματος. Η Βουλγάρα συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής (22/1) στο συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα Σερρών από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, κατά την προσπάθειά της να διαφύγει στη Βουλγαρία.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 40 ευρώ, 25 λέβα Βουλγαρίας και δύο κινητά τηλέφωνα. Η συλληφθείσα προσήχθη στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share