Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Πού αναμένονται καταιγίδες και χιόνια - Έντονα φαινόμενα στη χώρα τις επόμενες ώρες

Πού θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι πολίτες

23 Ιανουαρίου 2023 07:47
Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Πού αναμένονται καταιγίδες και χιόνια - Έντονα φαινόμενα στη χώρα τις επόμενες ώρες
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη (19/1) η ΕΜΥ, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα η κακοκαιρία επιδεινώνεται περαιτέρω και θα κρατήσει μέχρι και την Τρίτη (24/1).

Σήμερα Δευτέρα (23/1), η κακοκαιρία αναμένεται τις πρώτες ώρες να επηρεάσει το Ιόνιο, την Ηπειρο, την Στερεά και την Πελοπόννησο και το βράδυ την Μακεδονία. Την Τρίτη η κακοκαιρία θα επηρεάσει τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Παράλληλα την εμφάνισή τους θα κάνουν και τα χιόνια στα ορεινά, με τα βορειοδυτικά τμήματα να αναμένεται να δεχθούν μεγάλο όγκο χιονιού.

Σύμφωνα λοιπόν με την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε στις 19-01-2023 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Δευτέρα (23-01-2023),

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
  • Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο έως το βράδυ.
  • Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.
  • Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά όπου στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Την Τρίτη (24-01-23)

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική Μακεδονία και από τις προμεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία -κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια- και στις Σποράδες.
  • Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Ολική ανατροπή από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: Σφοδρή κακοκαιρία από τη νέα εβδομάδα - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο (Video)

Νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται στην Ελλάδα σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη από το Open Tv, ο οποίος αναφέρει και τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από...ύπουλο καιρό.

Βάσει της πρόγνωσης του μετεωρολόγου φαίνεται πως και τη Δευτέρα (23/1) θα επιμείνει η κακοκαιρία στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στο Ιόνιο, τα δυτικά Ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα πνέουν ισχυροί άνεμοι. Με την ευκαιρία, δείτε πού θα σημειωθεί παγετός σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό.

Μάλιστα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης δε δίστασε να μιλήσει και για χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Επείγουσα προειδοποίηση της τελευταίας ώρας από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Περιμένετε και πριν τελειώσει ο Ιανουάριος θα δείτε...»

Σε προειδοποίηση για τον καιρό προχώρησε ο Σάκης Αρναούτογλου εκτάκτως πέραν όσων ανέφερε στο αναλυτικό του δελτίο, μιλώντας σχετικά με τις χιονοπτώσεις και το πού αυτές θα σημειωθούν.

Σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο, υπάρχουν αρκετές περιοχές, που θα επηρεαστούν προς τα τέλη Ιανουαρίου.

«Φίλες και φίλοι:

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διάταξη για τους χιονόφιλους της παρέας εκτός των ορεινών περιοχών της ενδοχώρας αλλά και για εκείνους που μένουν σε περιοχές με πολύυυ χαμηλά υψόμετρα της κεντροβόρειας χώρας αρχίζουν και ψιθυρίζουν αρκετά προγνωστικά μοντέλα προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, προς τα τέλη δηλαδή του Γενάρη!!!

Λεπτομέρειες φυσικά θα υπάρχουν εκτός από τη σελίδα μου στο φεις Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou και στα δεκαπεντάλεπτα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 στις 17:45 και 22:00 ΔΕΥ - ΠΑΡ.

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share