Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λήξη συναγερμού στο Ελευθέριος Βενιζέλος: Φάρσα η ειδοποίηση για βόμβα στο αεροσκάφος της Ryanair

Υπήρξε τεράστια κινητοποίηση από τις ελληνικές αρχές και την διοίκηση του αεροδρομίου

22 Ιανουαρίου 2023 20:05
Λήξη συναγερμού στο Ελευθέριος Βενιζέλος: Φάρσα η ειδοποίηση για βόμβα στο αεροσκάφος της Ryanair
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λήξη συναγερμού στο «Ελ. Βενιζέλος» καθώς σύμφωνα με την ΕΡΤ ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19:30 ο έλεγχος στο αεροπλάνο Boeing 737 της Ryanair, από την Πολωνία, το οποίο νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής (21/1) έστειλε ειδοποίηση για βόμβα.

Όπως έγινε γνωστό δεν βρέθηκε κανένας ύποπτος μηχανισμός.

Υπήρξε τεράστια κινητοποίηση, καθώς ζεύγος ελληνικών F-16 συνόδευσε το αεροσκάφος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

φάρσα για βόμβα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΥΠΑ, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 17:45 και μετέφερε 192 άτομα.

Το αεροπλάνο εκτελούσε δρομολόγιο από το Κατοβίτσε της Πολωνίας στην Αθήνα. Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροπλάνο.

«Κόκκινος» συναγερμός στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Email για βόμβες κινητοποίησε τις Αρχές

Σε «κόκκινο» συναγερμό τέθηκε το «Ελευθέριος Βενιζέλος» όταν έφτασε ένα email, το οποίο προειδοποιούσε ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες σε διάφορα σημεία του κτηρίου του αεροδρομίου. Με την ευκαιρία, δείτε τι συνέβη πριν λίγες ημέρες στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με φωτιά σε ελικόπτερο.

Όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας του «Ελευθέριος Βενιζέλος» τέθηκαν σε συναγερμό, με βασικό σκοπό να γίνει ο έλεγχος χωρίς να διαταραχθεί η λειτουργία του αεροδρομίου και χωρίς να προκληθεί ο παραμικρός πανικός.

Ο άγνωστος, στο email που έστειλε στο αεροδρόμιο, ανέφερε ότι οι βόμβες είναι τοποθετημένες μέσα σε 12 πλαστικές σακούλες, ότι έχουν χρονοδιακόπτη και ότι στέλνουν το συγκεκριμένο email για να μην υπάρξουν τραυματίες.

 «Κόκκινος» συναγερμός στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Email για βόμβες κινητοποίησε τις Αρχές

Όπως ακριβώς προβλέπουν τα αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας, οι αστυνομικοί ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα σημεία, χωρίς να δημιουργούν την εικόνα του πανικού, για να λήξει ομαλά όλη αυτή η επιχείρηση, καθώς όπως αποδείχτηκε, επρόκειτο για φάρσα κάποιου που θα ήθελε να προκαλέσει ένταση και αναταραχή.

Μάλιστα, στο email που εστάλη, ο άγνωστος ανέφερε ότι οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε ένδειξη συμπαράστασης στο Γιάννη Μιχαηλίδη.

Τώρα, οι αρχές του αεροδρομίου ερευνούν ποιος ήταν ο αποστολέας του συγκεκριμένου μηνύματος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share