Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μυστήριος θάνατος στην Οβρυά: Γυναίκα βρήκε τον άνδρα της νεκρό

Τον σύζυγό της νεκρό βρήκε το πρωί της Κυριακής γυναίκα στην περιοχή της Οβρυάς

22 Ιανουαρίου 2023 10:08
Μυστήριος θάνατος στην Οβρυά: Γυναίκα βρήκε τον άνδρα της νεκρό
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρό εντόπισε τον σύζυγό της, το πρωί της Κυριακής, γυναίκα στην περιοχή της Οβρυάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ κάλεσε γείτονας, αναφέροντας πως σε διπλανό σπίτι υπάρχει άτομο χωρίς τις αισθήσεις του.

Δείτε επίσης: Έγκλημα στο Μοσχάτο: Σοκάρει το νέο βίντεο που βρέθηκε στο κινητό της 47χρονης! Εμφανίστηκε η σύζυγος του 50χρονου λογιστή - Αρνείται τα περί φυγής και χρημάτων

Άμεσα στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο, ωστόσο οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν πως ο άνδρας είχε ήδη καταλήξει πριν ώρα.

Η γυναίκα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε κατάσταση σοκ φώναξε το γείτονα να καλέσει βοήθεια. Σύμφωνα με την ίδια το βράδυ κοιμήθηκαν σε διαφορετικά δωμάτια και όταν το πρωί πήγε τον ξυπνήσει διαπίστωσε πως δεν ανέπνεε.

Μυστήριος θάνατος στην Οβρυά: Γυναίκα βρήκε τον άνδρα της νεκρό
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Στο σημείο βρίσκεται η αστυνομία που διερευνά το συμβάν.

Μοσχάτο: Τρεις άγριους ξυλοδαρμούς σε 15 μέρες είχε υποστεί ο 50χρονος

Τρεις επιθέσεις που κατέληξαν σε ανελέητους ξυλοδαρμούς, τις τελευταίες 15 ημέρες, φέρεται να έχει υποστεί ο 50χρονος ασφαλιστής, που βρέθηκε απαγχονισμένος στο Μοσχάτο, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Ο ιατροδικαστής κ. Γεώργιος Ντηλέρνια διαπίστωσε τραύματα με διαφορετική χρονική συχνότητα, γεγονός που αποδεικνύεται από την επούλωση τους, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτά τοποθετούνται σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες. Κάποια προκλήθηκαν πριν 15 ημέρες, ενώ τα υπόλοιπα σε δύο διαφορετικούς χρόνους, δηλαδή 4-5 ημέρες και 1-2 ημέρες (ίσως και ώρες) πριν το θάνατο του.

Με απλά λόγια ο 50χρονος ασφαλιστής, τις τελευταίες 15 ημέρες ζούσε μαρτυρικά «τρώγοντας» άγριο ξύλο, προφανώς από άτομα τα οποία διέθεταν μεγάλη μυική δύναμη. Εκτιμάται ότι το «γερό ξύλο» το δέχθηκε την τελευταία φορά, όπου ο κ. Ντηλέρνια διαπίστωσε πως «στο βραχίονα είχε μια εκχύμωση, μάλλον από γροθιά. Και το αριστερό χέρι ήταν μελανιασμένο σαν να είχε προσπαθήσει να αμυνθεί, να αποκρούσει χτυπήματα». Στη μύτη παρατηρήθηκαν σημάδια, πιθανότατα από γροθιά, ενώ και στο κεφάλι φέρεται να είχε δεχθεί δυνατά χτυπήματα, καθώς σε τέσσερα σημεία διαπιστώθηκαν αιμορραγικές εστίες, ο οποίες αρχικά δεν ήταν ορατές, λόγω πυκνής τριχοφυίας, παρά μόνο όταν έγινε η αφαίρεση του τριχωτού.

Σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής του έμπειρου επιστήμονα κ. Ντηλέρνια, στο σώμα του θανόντος εντοπίστηκαν περισσότερα από 10 κατάγματα στα πλευρά, τόσο δεξιά όσο και αριστερά που προσδιορίζονται πριν από περίπου 15 ημερες. Αυτός φέρεται να ήταν και ο πρώτος μεγάλος ξυλοδαρμός, ενώ ένα σημάδι στο θώρακα, πριν από περίπου 4-5 ημέρες.

Μοσχάτο: Τρεις άγριους ξυλοδαρμούς σε 15 μέρες είχε υποστεί ο 50χρονος

Το μυστήριο με τον αυτοσχέδιο βρόχο

Στην έκθεση του ο ιατροδικαστής αναφέρει ως αιτία θανάτου τον «απαγχονισμό δια βρόχου». Και σε αυτό το σημείο το μυστήριο αρχίζει να πυκνώνει, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, έχει να κάνει με τη σοβαρότητα των τραυμάτων. Δηλαδή, λένε ότι τα κατάγματα που είχε υποστεί, προκαλούν αφόρητο πόνο σε σημείο, ο τραυματίας να μην μπορεί να κάνει εύκολα κινήσεις. Πόσο μάλλον, να ανέβει σε μια καρέκλα και να τεντώσει το σώμα του για να φτιάξει τον αυτοσχέδιο βρόχο στο μονόζυγο της πόρτας και για να κρεμαστεί.

«Ασθενείς με τέτοια τραύματα μετά βίας μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις χωρίς να πονούν. Ο πόνος από τα κατάγματα είναι φρικτός. Προκαλεί λοιπόν απορία πώς ανέβηκε στην καρέκλα και τεντώθηκε για να φτιάξει τη θηλιά» αναφέρει στο protothema.gr ειδικός αναλυτής με γνώση της υπόθεσης και συμπληρώνει: «Το έκανε μόνος του; Κάποιος τον βοήθησε; Τον κρέμασαν; Αυτά είναι τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν».

Πηγή: protothema.gr

Μοσχάτο: «Τρέχουν» οι έρευνες για το θρίλερ - Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βίντεο με τα δραματικά λεπτά πριν τον θάνατο του 50χρονου

«Είχε «φάει» 200.000 ευρώ από εμένα και μέλη της οικογένειάς μου. Πήγα στο σπίτι του να ζητήσω εξηγήσεις, και να επιστρέψει τα χρήματα» αναφέρει στην κατάθεσή της η 47χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία του 50χρονου στο Μοσχάτο. Όπως περιγράφει στην κατάθεσή της:

«Μία μου έλεγε ότι δεν υπήρχαν τα χρήματα, μία ότι υπήρχαν αλλά δεν μου έλεγε που βρίσκονται. Εξαγριώθηκα και τον χτύπησα στο κεφάλι με έναν χριστουγεννιάτικο γυάλινο αντικείμενο με νερό. Έπειτα προσπάθησα να τον πνίξω με ένα κορδόνι αλλά αντιστάθηκε. Πήγα σε ένα άλλο δωμάτιο και όταν επέστρεψα τον βρήκα πάνω σε μια καρέκλα. Είχε φτιάξει έναν αυτοσχέδιο βρόγχο με μια θηλιά από ζώνη σε μονόζυγο της πόρτας του υπνοδωματίου. Αυτά τα είχε βάλει εκεί πριν πάω εγώ στο σπίτι του», σημειώνει και προσθέτει:

«Εμφανιζόταν απελπισμένος που δεν μπορούσε να δώσει τα χρήματα και μου έλεγε ότι δεν αντέχει άλλο και θα αυτοκτονήσει. «Με τόσα λεφτά που μου έφαγες πέρνα το κεφάλι σου και αυτοκτόνησε» του είπα. Όταν πέρασε τη θηλιά στο κεφάλι του, κλώτσησα την καρέκλα και εκείνος κρεμάστηκε» είπε στην απολογία της η 47χρονη Ε.Σ., στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά που τη συνέλαβαν.

Μάλιστα την ώρα που η γυναίκα προχωρά στην πρώτη απόπειρα να πνίξει τον άνδρα με το κορδόνι και εκείνος αντιστέκεται, βιντεοσκοπεί παράλληλα τις πράξεις της με το κινητό της τηλέφωνο. Το σοκαριστικό βίντεο με τους διαλόγους της 47χρονης και του 50χρονου λογιστή, βρίσκεται στην κατοχή των αρχών που συνεχίζουν τις έρευνες για τη δολοφονία.

Η εταιρεία στην Καλλιθέα, τα… λουλούδια και η πτώχευση

Ο 50χρονος Ν.Κ., όπως προέκυψε από την προανάκριση, διατηρούσε εταιρεία επενδύσεων «Leasing» στην Καλλιθέα. Ήταν λογιστής και ασφαλιστής της 47χρονης, η οποία εργαζόταν στην επιχείρηση καλλιέργειας και πώλησης λουλουδιών του αδερφού της. Ως σύμβουλος επενδύσεων, ο 50χρονος, είχε καταφέρει να αποσπάσει από την 47χρονη και συγγενικά κοντινά της πρόσωπα, μεγάλα χρηματικά ποσά, που έφθαναν τα 200.000 ευρώ.

Η εταιρεία που διατηρούσε, είχε κηρύξει πτώχευση πρόσφατα, χωρίς να αποδώσει τα χρήματα στη 47χρονη, που τον αναζητούσε προκειμένου να τον πιέσει να το κάνει.

Το περασμένο Σάββατο, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, άλλα άτομα που είχαν επενδύσει χρήματα στον 50χρονο, είχαν πάει στην έδρα της επενδυτικής εταιρείας που διατηρούσε στην Καλλιθέα και επιτέθηκαν εναντίον του, με το επεισόδιο να λήγει με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Η επίθεση εναντίον του, προήλθε από τις αναφορές του 50χρονου, πως η σύζυγος του, αλβανικής καταγωγής, έχοντας πρόσβαση στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, το τελευταίο 10ήμερο έκανε ανάληψη όλα τα χρήματα, που προέρχονταν από επενδύσεις πελατών του.
Ο 50χρονος φαίνεται να είχε επικοινωνήσει με κάποιους δηλώνοντας την οικονομική καταστροφή που είχε υποστεί, και ακολούθησε ο ξυλοδαρμός και η δολοφονική επίσκεψη της 47χρονης, που είχε χάσει τα χρήματα της.

«Θα τον σκοτώσω τον ...»

Η 47χρονη λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας, έφθασε στην περιοχή του Μοσχάτου αναζητώντας το σπίτι του 50χρονου, χωρίς να γνωρίζει την ακριβή διεύθυνση. Πλησίασε τον υπάλληλο ενός συνεργείου αυτοκινήτων και τον ρώτησε αν γνωρίζει τον κύριο Νίκο Κ………. .

Ο υπάλληλος φαίνεται να της είπε την διεύθυνση του στην οδό Άνδρου που ήταν ένα τετράγωνο πιο κάτω, με την 47χρονη να του λέει: «Πάρε τηλέφωνο την αστυνομία θα τον σκοτώσω». Στις 18:30, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μοσχάτου-Ταύρου, έφθασαν στο διαμέρισμα 2ου ορόφου πολυκατοικίας της οδού Άνδρου, καθώς είχαν λάβει κλήση για έντονες φωνές και θορύβους με υπόνοιες ενδοοικογενειακού επεισοδίου. Την πόρτα την άνοιξε η 47χρονη, με τους αστυνομικούς να βρίσκουν κρεμασμένο στον μονόζυγο τον 50χρονο και την ίδια σε σύγχυση.

Αργότερα περιέγραψε τι είχε συμβεί, με τις αναφορές της να ταιριάζουν με τα αρχικά στοιχεία και ιατροδικαστικά ευρήματα, ενώ ομολόγησε τη συμμετοχή της στον θάνατο του 50χρονου, ο οποίος ήταν χωρισμένος και πατέρας δύο κοριτσιών. Η ίδια υποστηρίζει ότι κλώτσησε την καρέκλα και τον… βοήθησε να αυτοκτονήσει, ενώ όταν είδε το αποτέλεσμα πάγωσε, δεν ήξερε τι να κάνει έως ότου ήρθαν οι αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το θύμα να είχε ανέβει στην καρέκλα προκειμένου να πείσει την εξοργισμένη γυναίκα, ότι βρισκόταν σε δεινή οικονομική θέση, προκειμένου να τον λυπηθεί και να την ηρεμήσει. Η κατάληξη όμως ήταν τραγική.

Τα πόδια του πατούσαν στο πάτωμα

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί συγκρίνουν τις αναφορές της κατηγορουμένης με τα στοιχεία της αυτοψίας, και περιμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή. Το μονόζυγο από το οποίο απαγχονίστηκε ο 50χρονος, απέχει μικρή απόσταση από το πάτωμα με το θύμα να πατάει σε αυτό.

Η εξήγηση που δίνουν ιατροδικαστής και αστυνομικοί είναι πως η άξαφνη κίνηση της 47χρονης να κλωτσήσει την καρέκλα, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον 50χρονο, προκειμένου να πατήσει στο πάτωμα πριν το βάρος του σφίξει άξαφνα τον βρόγχο στον λαιμό, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις και τη ζωή του.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν υπήρχε και τρίτο πρόσωπο στο διαμέρισμα, και πραγματοποίησαν ενδελεχή εξερεύνησή του για τον τυχόν εντοπισμό «άγνωστων» αποτυπωμάτων και γενετικό υλικό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share