Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα 21/1: Ξεκινά... ο ερχομός του χειμώνα - Με βροχές, καταιγίδες, χιόνια και κρύο

Η επέλασή του στις επόμενες μέρες

21 Ιανουαρίου 2023 07:34
Καιρός σήμερα 21/1: Ξεκινά... ο ερχομός του χειμώνα - Με βροχές, καταιγίδες, χιόνια και κρύο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Ο χειμώνας φαίνεται πως... έρχεται στις επόμενες μέρες μετά από δύο μήνες, με τα φαινόμενα να είναι αρκετά σήμερα (21/1) σε ουκ ολίγες περιοχές της χώρας, με τον Γιάννη Καλλιάνο να μας κάνει «σκωτσέζικο ντους».

Συγκεκριμένα, νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, αναμένεται το Σάββατο. Τα φαινόμενα που βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, στα δυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας θα είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 με 1000 μέτρα). Εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 με 1000 μέτρα). Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 με 1000 μέτρα). Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 με 7 και στα βόρεια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νέα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Οι περιοχές που θα δουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Με μικρές αλλαγές επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που είχε εκδοθεί το πρωί της Παρασκευής (20/1).

Συγκεκριμένα:

Σήμερα Παρασκευή (20/1/2023),

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν, αλλά τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα ενισχυθούν και πάλι

β. στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι το απόγευμα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι το βράδυ.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου τα 800 μέτρα)

Αύριο Σάββατο (21/1/2023),

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο μέχρι νωρίς το απόγευμα

β. στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το απόγευμα

γ. από το μεσημέρι στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800-1000 μέτρα)

Την Κυριακή (22-01-2023),

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής μέχρι και το μεσημέρι στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

β. από το απόγευμα της Κυριακής στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Τη Δευτέρα (23-01-2023),

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο έως το βράδυ

β. από το μεσημέρι στη Μακεδονία και τη Θράκη και από το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα).

Προοπτική για την Τρίτη (24-01-23),

Πρόσκαιρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται ότι θα εκδηλωθούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share