Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κολλέγιο Αθηνών: Τι πραγματικά συνέβη; - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό

Η τελική εκδοχή

20 Ιανουαρίου 2023 19:51
Κολλέγιο Αθηνών: Τι πραγματικά συνέβη; -  Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την τελική εκδοχή για το τι συνέβη στο Κολλέγιο Αθηνών την Πέμπτη, δίνει η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της, για το περιστατικό που προκάλεσε αναστάτωση και μεγάλη κινητοποίηση των αρχών .

Τελικά, πράγματι εισήλθαν 2 άτομα στους χώρους του σχολείου, μαθητές Λυκείου στο Ψυχικό, όχι για να καυγά, αλλά για να… συναντήσουν φίλους τους που φοιτούν στο εν λόγω σχολείο.

Όπως διευκρινίζει η ΕΛΑΣ, μετά από τη διερεύνηση του περιστατικού, δεν δεν προέκυψε η διάπραξη αδικημάτων και το σχετικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομία

Σχετικά με διερεύνηση πληροφοριών που αναφέρθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες (19-01-2023) στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και αφορούσαν στην παρουσία εξωσχολικών ατόμων σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην περιοχή του Ψυχικού, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και σε συνεργασία με το προσωπικό του ιδρύματος ελέγχθησαν οι χώροι αυτού, χωρίς να διαπιστωθούν τα καταγγελόμενα.

Από την επακόλουθη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής προέκυψε ότι, πρωινές ώρες της 19-01-2023, δύο ανήλικοι ημεδαποί, μαθητές λυκείου της ίδιας περιοχής, εισήλθαν στον περιβάλλοντα χώρο του ανωτέρω ιδρύματος με σκοπό να συναντήσουν φίλους τους που φοιτούν σε αυτό, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν οποιοδήποτε επεισόδιο.

Κατόπιν των ανωτέρω δεν προέκυψε η διάπραξη αδικημάτων και το σχετικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

"Βόμβα" ΕΟΔΥ: Τι έδειξαν οι εξετάσεις στο φάκελο με τη σκόνη που εστάλη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

«Αρνητικές» ήταν οι πρώτες αναλύσεις στο φάκελο με σκόνη που εστάλη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα την εβδομάδα, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

«Οι πρώτες αναλύσεις του φακέλου που εστάλη στα γραφεία πολιτικού κόμματος στις 17/01/2023 είναι αρνητικές και ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας», τονίζει ο ΕΟΔΥ.

Ειδικό Δικαστήριο: «Φωτιές» άναψε το SMS Παππά σε Καλογρίτσα! Σφοδρή επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ - «Μοιράζατε και ποσοστά σταθμών σε καναλάρχες» (Video)

«Φωτιές» άναψε στο Ειδικό Δικαστήριο η κατάθεση ενός SMS που φέρεται να έστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τότε Υπουργός Νίκος Παππάς στον Χρήστο Καλογρίτσα μετά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Σε αυτό εμφανίζεται να τον ενημερώνει για τα ποσοστά των μετόχων του καναλιού που ήθελαν να δημιουργήσουν.

Το SMS του N. Παππά στον Χρ. Καλογρίτσα

Το SMS κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο η πλευρά του Χρ. Καλογρίτσα, υποστηρίζοντας ότι το έστειλε ο Νίκος Παππάς στον επιχειρηματία τον Σεπτέμβριο του 2016 και ότι σε αυτό τον ενημερώνει για τα ποσοστά των μετόχων, του τηλεοπτικού σταθμού – κατά την περίοδο των τηλεοπτικών αδειοδοτήσεων – που είχε γίνει γνωστός σαν «ΣΥΡΙΖΑ channel».

Το SMS αναφέρει:

«Ιβάν 35, καλογρ 35, (δηλαδή Καλογρίτσας) 35%, Α2 16, Κουρής 10, Μαρής 4». Το ερώτημα τωρα είναι ποιος είναι ο Α2...

Λοβέρδος: Το SMS τεκμηριώνει παράβαση καθήκοντος και απιστία του Ν. Παππά

Το μήνυμα τεκμηριώνει παράβαση καθήκοντος και απιστία του Νίκου Παππά σύμφωνα με τον συνήγορο του Χρήστου Καλογρίτσα Ανδρέα Λοβέρδο.

«Αποδεικνύει με τρόπο απόλυτο ότι ο πρώην υπουργός Επικρατείας παραβίασε τα καθήκοντά του, δηλαδή παραβίασε τον νόμο και το Σύνταγμα» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Παππάς: Αμφισβητεί τη γνησιότητα του SMS και προαναγγέλλει μηνύσεις και εξώδικα

Η πλευρά του κ. Παπά το αμφισβητεί και υποστηρίζει διά του δικηγόρου του, Γιάννη Μαντζουράνη ότι το SMS «δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας».

Ο ίδιος ο Νίκος Παπάς από την πλευρά του απειλεί με εξώδικα και μηνύσεις δύο ΜΜΕ και έναν δημοσιογράφο, ενώ η πλευρά Καλογρίτσα υποστηρίζει ότι έχει κι άλλα SMS.

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε και ποσοστά τηλεοπτικών σταθμών μεταξύ καναλαρχών

Η Νέα Δημοκρατία εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τη διανομή τσαντών με «μαύρο» χρήμα, όπως κατατέθηκε επώνυμα στο Ειδικό Δικαστήριο, φαίνεται, με βάση SMS του κ. Παππά που αποκάλυψε σήμερα ο κ. Καλογρίτσας, ότι ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ των καναλαρχών».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share