Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θρήνος στην Καρδίτσα: «12:15 κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο... "έπεσε στο κενό"...» - Δραματική περιγραφή του προπονητή για το θάνατο του 20χρονο ποδοσφαιριστή (Video)

Σήμερα το τελευταίο αντίο

16 Ιανουαρίου 2023 13:49
Θρήνος στην Καρδίτσα: «12:15 κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρήνος στην Καρδίτσα: Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα, στις 4 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της κοινότητας Μαυρομματίου συγγενείς και φίλοι, στον 20χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος έπαθε ανακοπή την ώρα του αγώνα.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 20χρονο στο Κέντρο Υγείας του Μουζακίου και στην συνέχεια στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Ο γιατρός του αγώνα, αλλά και ένας συμπαίκτης του 20χρονου, φοιτητής ιατρικής, προσπάθησαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, χωρίς αποτέλεσμα. Ο θάνατος του νεαρού ποδοσφαιριστή ανοίγει και πάλι την συζήτηση για τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, αλλά και για την ανάγκη εγκατάστασης απινιδωτών στα γήπεδα. Φως στα αίτια θανάτου του νεαρού αναμένεται να ρίξει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

«Πολύ δυνατό παιδί… ήταν υγιέστατος»

O προπονητής της ομάδας, Σάκης Παλάντζας περιγράφει στην ΕΡΤ και στον Βαγγέλη Μητρούσια το τραγικό συμβάν. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν με τη φανέλα του Καραϊσκάκη Μαυρομματίου απέναντι στη Δόξα Αμπέλου, όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν να τον επαναφέρουν και τη μεταφορά του με ασθενοφόρο στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, δεν κατάφερε να επανέλθει.

“Είναι πολύ δύσκολη ημέρα για το χωριό μας… όλα έγιναν πολύ γρήγορα”, λέει ο κ. Παλάντζας. “Η ομάδα ήρθε κανονικά στο γήπεδο 11:00 και ξεκίνησε το ζέσταμα…”.

“Δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα έχει περάσει κανονικά από εξετάσεις… ένα παιδί πολύ δυνατό, πολύ δυνατός αθλητής… Μπήκε στις δώδεκα παρά πέντε στα αποδυτήρια, αλλάξαμε και μπήκαμε ξανά στο γήπεδο για τον αγώνα και 12:15 κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο. Χωρίς να έρθει σε επαφή με κανέναν. Ο πιο κοντινός παίκτης ήταν στα δύο μέτρα απ΄ αυτόν… έπεσε στο κενό…”, περιγράφει σοκαρισμένος ο προπονητής.

“Με το που έπεσε κάτω ο διαιτητής σφύριξε κατευθείαν, μπήκε μέσα στο γήπεδο ο γιατρός του αγώνα, ένας συμπαίκτης του – φοιτητής της Ιατρικής, μαζί από τον προπονητή της άλλης ομάδας, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα μπορούσαν να γίνουν και στο δεκάλεπτο… δωδεκάλεπτο ήρθε το ασθενοφόρο… και τον παρέλαβε”.

«Φως» στα ακριβή αίτια θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή

Οι προγραμματισμένοι αγώνες της Κυριακής αναβλήθηκαν σε ένδειξη πένθους. Συλλυπητήριες ανακοινώσεις προς την οικογένεια του 20χρονου εξέδωσαν, μεταξύ άλλων, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας, η ΠΑΕ Αναγέννησης, και πολλά ποδοσφαιρικά σωματεία.

Για μια ακόμα φορά επανέρχεται η συζήτηση για τις συνθήκες διεξαγωγής αγώνων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αλλά και η αναγκαιότητα εγκατάστασης απινιδωτών στα γήπεδα.

Πηγή: ertnews.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share