Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έκκληση διαρκείας του Γιάννη Καλλιάνου: «Μιλάμε για μια άλλη καιρική κατάσταση, μέχρι να περάσει το Σαββατοκύριακο...»

Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου για το τριήμερο

13 Ιανουαρίου 2023 07:51
Έκκληση διαρκείας του Γιάννη Καλλιάνου: «Μιλάμε για μια άλλη καιρική κατάσταση, μέχρι να περάσει το Σαββατοκύριακο...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Καλλιάνος μας προειδοποιεί για τον καιρό των επόμενων ημερών, τονίζοντας πως στην χώρα μας δε θα υπάρξουν πολλά φαινόμενα, αλλά απεναντίας αυτά πρόκειται να περιοριστούν, με τον Σάκη Αρναούτογλου να βλέπει απότομη αλλαγή στη θερμοκρασία.

Όπως αναφέρει για σήμερα (13/1), στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά ο καιρός θα είναι σχετικά καλός, ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσει μία διαφορετική καιρική κατάσταση.

Ειδικότερα, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, στις Σποράδες, οριακά στην βορειοανατολική Αττική, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος , πιο βροχερός και με μπόρες κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα πλησιάσει στη βόρεια Ελλάδα και τα ηπειρωτικά στους 9 με 13 βαθμούς, στους 15 – 16 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, στους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου στις ανατολικές περιοχές και στους 14 με 16 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις τοπικού χαρακτήρα, με πιθανότητα εκδήλωσης μέτριας έντασης βροχοπτώσεων στα βόρεια και βορειανατολικά τμήματα της Αττικής. Η θερμοκρασία στους 7 με 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα πνέουν βοριάδες έντασης 5 με 6 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη επίσης περιμένουμε νεφώσεις κατά διαστήματα, η θερμοκρασία από 4 έως και 12 βαθμούς Κελσίου.

Τι περιμένουμε για το Σαββατοκύριακο

Για τις επόμενες μέρες, κατά την διάρκεια του Σαββάτου (14/1) αναμένονται κυρίως στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές και στο Αιγαίο να σημειωθούν πάλι τοπικές βροχές, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Μέσα στην Κυριακή (15/1), σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω βελτίωση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share