Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κόλαφος ο Τάσος Αρνιακός για τα τέλη Γενάρη: «Θα είναι ένας ισχυρός χιονιάς...»

Τα τελευταία στοιχεία για τον καιρό των επόμενων ημερών

12 Ιανουαρίου 2023 10:22
Κόλαφος ο Τάσος Αρνιακός για τα τέλη Γενάρη: «Θα είναι ένας ισχυρός χιονιάς...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την απορία του για τα όσα πρόκειται να δούμε από πλευράς καιρικών φαινομένων το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου εξέφρασε ο Τάσος Αρνιακός.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε στο «Καλημέρα Ελλάδα» για τον καιρό των επόμενων ημερών και αναφέρθηκε στις θερμές αέριες μάζες που αναμένεται να κάνουν την επανεμφάνισή τους μέχρι τις 20 του τρέχοντος μήνα, ενώ τόνισε πως αυτές θα μετατραπούν σε ψυχρές προς τα τέλη Γενάρη και θα φέρουν χαμηλές θερμοκρασίες και ίσως χιόνια σε κάποιες περιοχές.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να σημειώσει πως είναι θολό προς το παρόν το τοπίο αναφορικά με το τι έντασης φαινόμενα αναμένονται στη χώρα, ενώ παράλληλα αυτή είναι η πρόβλεψη «σίφουνας» από τα Μερομήνια για Φεβρουάριο-Απρίλιο: «Βαρυχειμωνιά με θυελλώδεις βοριάδες και...»

«Καμπανάκι» 48 ωρών από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Μέχρι να φτάσουμε στο Σαββατοκύριακο ο καιρός επιλεκτικά...»

Ο Γιάννης Καλλιάνος μας προειδοποιεί για τον καιρό και το τι πρέπει να περιμένουμε έως το Σαββατοκύριακο, καθώς ορισμένες περιοχές θα δουν φαινόμενα να τις απασχολούν, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να βλέπει σύντομα να έρχονται... σκληρά κρύα.

Την Πέμπτη (12/1), παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται σε όλη τη χώρα, οι οποίες το απόγευμα σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας θα είναι πυκνές.

Από το τοπίο δε θα λείψουν και οι βροχές, σε τοπικό επίπεδο, οι οποίες αναμένεται να εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τα νησιά του Αιγαίου και το βράδυ στην Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα προβλέπεται κατά διαστήματα συννεφιά, με λίγες βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε μεγάλα όμως υψόμετρα.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία από 5 – 16 βαθμούς και τους ανέμους στα 3 – 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιο το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία 4 – 12 βαθμούς και οι άνεμοι στα 3 – 5 μποφόρ.

Ο καιρός έως το Σαββατοκύριακο

Την Παρασκευή (13/1), στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και το Αιγαίο θα βρέχει τοπικά, με τη θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα. Το Σάββατο (14/1) ο καιρός θα βελτιωθεί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share