Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Αλέξης Κούγιας για Πισπιρίγκου: «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη! Θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο» - "Καταπέλτης" για τον Μάνο Δασκαλάκη (Video)

«Είναι υπεύθυνος των όσων λέει - Θα τον μηνύσουμε για συκοφαντική δυσφήμιση»

11 Ιανουαρίου 2023 10:45
Αλέξης Κούγιας για Πισπιρίγκου: «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη! Θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο» -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τη «μεγαλύτερη δικαστική πλάνη» έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Σήμερα (11/1) ξεκινάει η δίκη της κατηγορούμενης, για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ενώ παράλληλα έχει κληθεί να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

«Όσες επιθέσεις και να δέχομαι δεν πρόκειται να μην κάνω το καθήκον μου»

Ο συνήγορός της Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, μετά τα «βέλη» του κατά ιατροδικαστών όπως Καρακούκη και Λέων, ισχυρίστηκε πως είναι μια «εμβληματική δίκη» και τόνισε:

«Το τονίζω για άλλη μία φορά για να το κλείσω το θέμα. Όσες επιθέσεις και να γίνονται εναντίον μου δεν πρόκειται να μην κάνω το καθήκον μου και να βοηθήσω την κατηγορούμενη. Η δικαιοσύνη είναι αυτή που απαντά σε όλα.

Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν άσχετοι άνθρωποι, άσχετοι επειδή δεν γνωρίζουν τον ποινικό κώδικα, εμφανίζονται -και ειδικά δημοσιογράφοι που δεν έχουν δημοσιογραφικό αυτοσεβασμό, γιατί ο δημοσιογράφος είναι ιερό πρόσωπο, όπως και ο δικηγόρος γιατί ενημερώνει τον κόσμο-, αλλά θα πρέπει προηγουμένως να προσέχουν αυτά που λένε, γιατί όταν αντικείμενο της έρευνας είναι μία ανθρώπινη ζωή, αλλά και η προσωπική ελευθερία της κατηγορούμενης».

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη, θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο»

«Είναι μια εμβληματική δίκη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη. Είμαι βέβαιος ότι θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο. Είμαι βέβαιος ότι οι ένορκοι που θα κληθούν πραγματικά θα κάνουν το καθήκον τους. Το σημαντικότερο είναι όλοι να καταλάβουν ότι η ελευθερία είναι το σημαντικότερο αγαθό. Ο κρατούμενος στις φυλακές πεθαίνει κάθε μέρα», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Μάλιστα, τόνισε: «Κάποιοι λένε ότι τα 20 χρόνια πρέπει να γίνουν ισόβια, ας περάσουν μια μέρα στις φυλακές για να αντιληφθούν τι είναι να είσαι φυλακισμένος. Και έχουμε τις αυστηρότερες φυλακές, τους αυστηρότερους ποινικούς νόμους και τις πραγματικά εντυπωσιακές ποινές.

«Παρουσιάζετε αντικειμενικά τα πράγματα. Εκτός από κάποιες εξαιρέσεις...»

Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια τους δημοσιογράφους γιατι όπως τόνισε «παρουσιάζετε αντικειμενικά τα πράγματα εδώ και αρκετό καιρό», ενώ μίλησε για εξαιρέσεις: «Εκτός κάποιων εξαιρέσεων που έχουν εξαρτήσει την ύπαρξή τους τη δημοσιογραφική και την επιβίωσή τους την οικονομική από την υπόθεση αυτή.

Γιατί πραγματικά, όπως είναι η κ. Πισπιρίγκου στην υπόθεση αυτή μπορεί αύριο να είναι ο αδερφός σας, η μητέρα σας, ο συγγενής σας. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να υπάρχει αντικειμενικότητα και όλοι να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων».

Τέλος, τόνισε ότι η ιατροδικαστής κ. Σπηλιοπούλου «αυτοδιορίστηκε, είναι το σκοτεινό πρόσωπο της υπόθεσης και συντονίζει τα πράγματα», προκαλώντας την να επιτρέψει να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών της, ενώ πρόσθεσε ότι και οι «Καρακούκης-Καλόγρηας αυτοπροτάθηκαν».

Αλέξης Κούγιας για Μάνο Δασκαλάκη: Είναι υπεύθυνος των όσων λέει - Θα τον μηνύσουμε για συκοφαντική δυσφήμιση

«Βολές» και απειλές για μηνύσεις προς τον Μάνο Δασκαλάκη εκτοξεύει ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με δήλωσή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο δικηγόρος υπεράσπισης της κατηγορουμένης για τους θανάτους των τριών παιδιών της, ερωτηθείς αν «ο Μάνος Δασκαλάκης θα κατονομάσει στην κατάθεσή του ενώπιον του Κακουργιοδικείου την κατηγορουμένη ως τη δολοφόνο του 9χρονου παιδιού του», απάντησε:

«Αν ο κ. Δασκαλάκης πει αυτά, τότε θα πρέπει να γνωρίζει πως είναι υπεύθυνος των όσων λέει. Και, επειδή η κ. Πισπιρίγκου είναι αθώα και δεν έχει κάνει καμία από τις πράξεις τις οποίες της καταλογίζουν, θα τον μηνύσουμε για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση».

Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, προέβλεψε ότι η δίκη δεν θα ξεκινήσει σήμερα, όπως έχει προγραμματιστεί.

«Έχουμε ένα υπόμνημα 132 σελίδων προς την ανακρίτρια. Θα διαβαστεί όλο από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, και στη συνέχεια θα πρέπει η ανακρίτρια να το μελετήσει για να λάβει τις αποφάσεις της σχετικά με το κατηγορητήριο για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας. Άρα, αποκλείεται να έχουμε ολοκληρώσει μέχρι τις 12/1, οπότε και έχει οριστεί η έναρξη της δεύτερης ημέρας της δίκης, μετά τη διακοπή της» ανέφερε.

«Θεωρώ ότι ήταν λάθος που δεν δόθηκε αναβολή. Έχω μέχρι τον Απρίλιο μια σειρά σημαντικών υποθέσεων που έχω αναλάβει. Μεταξύ αυτών και το κακούργημα για τον θάνατο του φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού. Γι' αυτό και ζήτησα αναβολή μέχρι τον Απρίλιο. Άλλωστε, η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει αρκετό χρόνο μέχρι να παρέλθει το 18μηνο», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share