Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εύα Καϊλή: Ανατροπή με την απολογία της σήμερα (11/1) στις Βρυξέλλες! «Μπορεί να...» - Αποκαλύψεις απο τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο (Video)

Πότε θα κριθεί εάν θα παραμείνει προφυλακισμένη

11 Ιανουαρίου 2023 09:30
Εύα Καϊλή: Ανατροπή με την απολογία της σήμερα (11/1) στις Βρυξέλλες! «Μπορεί να...» - Αποκαλύψεις απο τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για ανατροπή των δεδομένων έκανε λόγο ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σχετικά με την Εύα Καϊλή και το κατά πόσον θα εμφανιστεί εκ νέου σήμερα ενώπιον του ανακριτή. Παράλλλα, σχεδόν έναν μήνα μετά τη σύλληψή της, η Εύα Καϊλή συναντήθηκε για πρώτη φορά και για τρεις ώρες, με τη δύο ετών κόρη της στις φυλακές Χάρεν όπου κρατείται.

Όπως είπε ο ποινικολόγος το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά αργά το βράδυ από την ίδια την Ευρωβουλευτή, είναι πολύ πιθανό τελικώς σήμερα να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον των ανακριτικών Αρχών για συμπληρωματική απολογία, χωρίς πάντως να γνωρίζει τον λόγο της κλήσης της, αφού το σύστημα στο Βέλγιο είναι διαφορετικό από το ελληνικό και οι κατηγορούμενοι δεν έχουν γνώση των αδικημάτων για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις.

Την Τρίτη, ο ποινικολόγος είπε στον ΑΝΤ1 ότι την Τετάρτη «θα εμφανιστούν ενώπιον του ανακριτή ο πατέρας της κ. Καϊλή και ο σύντροφος της και μάλιστα χωρίς καν να ξέρουν για ποιον λόγο τους καλούν, αφού το σύστημα στις Βρυξέλλες είναι διαφορετικό από ότι στην Ελλάδα και οι κατηγορούμενοι μαθαίνουν επί τόπου γιατί κατηγορούνται και καλούνται επί τόπου να δώσει απαντήσεις».

Το πρωί της Τετάρτης, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέτρεψε ακόμη μια δήλωση που έκανε λιγες ώρες νωρίτερα λέγοντας ότι δεν είναι σίγουρο πως θα γίνει στις 19 Ιανουαρίου, αλλα μπορεί να γίνει και στις 20 Ιανουαρίου η ακρόαση για το εάν θα συνεχιστεί η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή.

QatarGate: Ξεσπά μέσα από τη φυλακή η Εύα Καϊλή - «Καταρρέω, τι τους φταίει η μικρή;»

Σε κακή κατάσταση φέρεται να βρίσκεται η Εύα Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν στο Βέλγιο καθώς οι Αρχές δεν της δίνουν το δικαίωμα να συναντήσει την κόρη της την ώρα που οι συνήγοροί της επιχειρούν να αφεθεί ελεύθερη νωρίτερα από την επόμενη ακρόαση.

Η άρνηση των Αρχών στο αίτημά της, έφερε το ξέσπασμα της Εύας Καϊλή μέσα από το κελί της. «Βασανίζομαι. Είναι άδικο αυτό. Δεν αντέχω. Καταρρέω. Τι τους φταίει η μικρή και την κρατάνε μακριά μου» δηλώνει στο Star η πρώην αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η Εύα Καϊλή ζήτησε να συναντά τη μικρή κάποιες μέρες μέσα στη φυλακή ή να τη βλέπει μέσω Skype όσο βρίσκεται με τον παππού της.

Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος εξήγησε χθες (3/1) τους λόγους για τους οποίους η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν έχει καταφέρει ακόμα να δει το παιδί της.

«Ο Εισαγγελέας προφυλάκισε την Εύα Καϊλή για να μην αλλοιώσει τα στοιχεία», υποστήριξε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος στην εκπομπή T-Live το μεσημέρι της Τρίτης (03/01). Επίσης, όπως υποστήριξε, η Εύα Καϊλή δεν έχει δει το παιδί της λόγω μειωμένου προσωπικού στις φυλακές μιας και απαιτείται πρώτα η προετοιμασία από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που θα φέρουν σε επαφή μητέρα και παιδί.

«Μίλησα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους οι οποίοι είναι και πάρα πολύ ευγενείς ώστε να μας εξυπηρετήσουν. Δεν υπάρχει προσωπικό αυτή τη στιγμή να υποστηρίξει και να δει το παιδί της η Εύα Καϊλή, αυτό μας λένε και το δέχομαι ως αληθινό», ανέφερε αρχικά για τον λόγο που η Εύα Καϊλή δεν έχει δει το παιδί της».

«Αυτά που λέτε τα έχει πει και η Εύα Καϊλή, υπάρχει ένας αντίλογος ότι είναι προσωρινά κρατούμενη, ούτε ένα μήνα και οι επισκέψεις που γίνονται αφορούν γυναίκες που είναι και καταδικασμένες και έχουν και ένα “πλεονέκτημα”, όταν μία γυναίκα μπορεί να είναι 2-3 και περισσότερα χρόνια, μέσα στη φυλακή. Αυτή είναι η απάντηση που μας δώσανε και αυτή μεταφέρω. Το παιδί παραμένει στις Βρυξέλλες με τον πατέρα της Εύας Καϊλή» συμπλήρωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share