Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέτρος Φιλιππίδης: «Άπιστος είμαι, βιαστής δεν είμαι! Δεν έχουμε να φάμε!» - Ξέσπασε σε κλάματα ο ηθοποιός στην απολογία του (Video)

«Οι μόνοι που νοιάζονταν για μένα γιατί ήξεραν πού πάω ήταν οι φρουροί στην κλούβα»

9 Ιανουαρίου 2023 12:45
Πέτρος Φιλιππίδης: «Άπιστος είμαι, βιαστής δεν είμαι! Δεν έχουμε να φάμε!» - Ξέσπασε σε κλάματα ο ηθοποιός στην απολογία του (Video)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Είμαι άπιστος; Ναι. Βιαστής δεν είμαι! Είμαι νευρικός αλλά δεν έχω βρίσει ποτέ. Ο γιός μου το καλοκαίρι δούλεψε γκαρσόνι και το έκανε και πολύ καλά μάλιστα. Είναι μέσα στους 10 καλύτερους νέους ηθοποιούς. Από αυτά που έβγαλε μου έστελνε και εμένα 10 ευρώ για να φάω κάτι παραπάνω», είπε σήμερα στην απολογία του στη δίκη του για έναν βιασμό και για δυο απόπειρες βιασμού ο Πέτρος Φιλιππίδης, αναφερόμενος μάλιστα στο πως βίωσε τη φυλακή όταν κρίθηκε μετά την απολογία του προφυλακιστέος. Παράλληλα, «η ζωή μου έχει καταστραφεί» είπε ξεκινώντας την απολογία του στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Ξέρετε τι είναι η φυλακή; Ερχόμουν με χειροπέδες και οι μόνοι που νοιάζονταν για μένα, γιατί ήξεραν που πάω ήταν οι φρουροί στην κλούβα. Η φυλακή σου σταματάει το μυαλό, λιώνεις. Η γυναίκα αυτή που δεν της ήμουν πιστός ερχόταν το πρωί στη φυλακή στη Τρίπολη για να μου φέρει αυτά τα 10 ευρώ του γιου μου.

Μας τελείωσαν κυρία πρόεδρε, δεν έχουμε να φάμε, μας κατέστρεψαν…» είπε συγκινημένος ο κατηγορούμενος και επανέλαβε πως δεν είναι βιαστής και πως όσα του αποδίδονται δεν έχουν συμβεί ποτέ. «Ζω μια τρέλα, ούτε τη λέξη δε μπορώ να πω», είπε ο ηθοποιός, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην καλλιτεχνική του πορεία.

Μεταξύ άλλων ο Π. Φιλιππίδης είπε στην απολογία του: «Έχουν έρθει και μιλήσει για μένα εδώ άνθρωποι που δεν με έχουν δει στη ζωή τους, με είπαn βιαστή, δεν είμαι βιαστής, με είπαν αληταρά, ελεεινό, τρισάθλιο. Την θυμάμαι την κυρία αυτή, παντελώς άγνωστη σε μένα….Σε αυτήν την περίπτωση ο αέρας είναι λαλίστατος.

Όλα έχουν ακουστεί στον αέρα… Η κυρία αυτή είπε πως πήγαινε προσκεκλημένη στο θέατρο να δει πρώτη καταγγέλλουσα και μητέρα της. Σε ποιο θέατρο;» είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης και στη συνέχεια εξέφρασε την απέχθεια του για τον καλλιτεχνικό χώρο λέγοντας πως δεν θέλει πια να είναι μέρος του.

«Δούλευα πολύ σκληρά. Έκανα και καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες… Δεν είμαι πια αυτό που ήμουν. Δεν είμαι ποια ηθοποιός. Δε θέλω καμία σχέση αυτό το χώρο. τελείωσε για μένα, ούτε απέξω δε θέλω αν περάσω. Με πειράζει που με λένε βιαστή».

Πρόεδρος: Σε όλη τη διαδικασία ήσασταν ψύχραιμος και αξιοπρεπής …

Π .Φιλιππίδης: Για αυτό εξερράγη με την κυρία Δροσάκη που είπε ότι γνωρίζει και για άλλο βιασμό. Μετά απειλήθηκε με μήνυση και το πήρε πίσω… Είμαι χορτάτος από αγάπη θαυμασμό, έρωτα δεν έχω καμία ανάγκη να κάνω τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να το πω. Δεν είχα λόγο, κίνητρο, να κάνω κάτι τέτοιο…

Πρόεδρος: Πότε γνωρίσατε την πρώτη καταγγέλλουσα;

Δικηγόροι: Αφήστε τον να πει για ζωή του…

Π. Φιλιππίδης: Έχω συνεργαστεί με τόσο κόσμο. Δεν ακούστηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Τι να ακουστεί ότι είμαι οξύθυμος, απαιτητικός, τελειομανής; Αυτό που είδα σε αυτή την αίθουσα ανάμεσα στους δικηγόρους δε γίνονται στο θέατρο. Αν έχω εκνευριστεί; Βεβαίως. Αν έχω τσακωθεί; Βεβαίως. Αν έχω παίξει ξύλο; Δεν έχω σας πληροφορώ. Πάντα ήθελα το καλύτερο για όλους. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί πρέπει να φύγουμε εμείς. Εκνευρίζονται όταν λέμε ότι είναι μεθοδευμένο και οργανωμένο. Αφού είναι. Αυτό που βλέπω εδώ είναι, ότι ούτε εδώ τους βγαίνει επί δέκα μήνες τώρα. Πως να τους βγει; Ήρθε η πρώτη καταγγέλλουσα και έχει πει 15 διαφορετικές εκδοχές του βιασμού, τον πρώτο τον ξέχασε, πως γίνεται αυτό να τον ξεχάσει;

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε ακολούθως στην πρώτη γυναίκα που τον κατήγγειλε για να πει: «Την θυμάμαι αμυδρά μέσα στο θέατρο να πηγαινοέρχεται…Όλα αυτά που λέγονται για γάμους, γνωριμίες εγώ τα ακούω για πρώτη φορά στη ζωή μου. Πιθανώς το ενδιαφέρον να παρεξηγήθηκε από πρώτη καταγγέλλουσα. Άρχισε να γίνεται πιεστική σε ό, τι αφορά τη σχέση μας.

Μου ζήταγε να την σηκώνω στο μάθημα να κάνει κομμάτια. Εμένα δε μου άρεσε αυτό. Δεν ήθελα να εκτίθεμαι. Την απέφευγα όσο μπορούσα, μιλούσα με όλα τα παιδιά. Μετά άρχισαν να αυξάνονται οι επισκέψεις στο θέατρο. Η συχνότητα ήταν άνευ προηγουμένου, σχεδόν κάθε ημέρα.

Την έβλεπα πιο συχνά διότι εμφανιζόταν και σε μένα στο θέατρο πιο συχνά. Το καμαρίνι της μητέρας της είναι στο κάτω όροφο στο θέατρο Μουσούρη. Σε συναδέλφους απαντούσε με προκλητικότητα από όσων γνωρίζω. Εγώ από ευγένεια δεν έλεγα τίποτα. Όμως κάποια στιγμή διαμαρτυρήθηκα. Είπα δε θέλω άσχετους στο θέατρο. Μετά υπήρξε διακοπή λόγω ατυχήματος που είχα» τόνισε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης άλλες φορές ξεσπώντας σε λυγμούς και άλλες φορές ανεβάζοντας το τόνο της φωνής του αναφέρθηκε σε διάφορους ηθοποιούς που έχουν βρεθεί απέναντι του το τελευταίο διάστημα όπως η Μαριάννα Τουμασάτου και η Εβελίνα Παπούλια που κατέθεσαν εις βάρος του στη δίκη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share