Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ανατροπή στη δίκη Πισπιρίγκου! Το αίτημα του Αλέξη Κούγια και το "άκυρο" στον δικηγόρο (Video)

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση

9 Ιανουαρίου 2023 11:08
Ανατροπή στη δίκη Πισπιρίγκου! Το αίτημα του Αλέξη Κούγια και το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Αίτημα αναβολής της δίκης, επικαλούμενος επαγγελματικούς αλλά και σοβαρούς προσωπικούς λόγους, υπέβαλε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, με την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του ΜΟΔ, το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε!

Αμέσως μετά το «παρούσα» της 34χρονης κατηγορουμένης για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας και τη δήλωση παράστασης Πολιτικής Αγωγής από τον πατέρα του παιδιού, ο κ. Κούγιας ζήτησε την αναβολή της δίκης για μετά τον Απρίλιο.

Ο συνήγορος επικαλούμενος σειρά σοβαρών δικών που είναι σε εξέλιξη ή ξεκινούν άμεσα με «προβλήματα παραγράφων ή λήξεως 18μηνων» στα οποία πρέπει να παρίσταται ζητήσει από το δικαστήριο να προχωρήσει σε αναβολή. Αναφέρθηκε επίσης σε σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο κ. Κούγιας προανήγγειλε πως μεθαύριο Τετάρτη η εντολέας του θα απολογηθεί για τη δικογραφία που αφορά τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της και έκανε λόγο για κίνδυνο να «έχουμε αντιφατικές αποφάσεις».

Ξεκαθάρισε δε, πως μέχρι τον Απρίλιο δεν προτίθεται να ζητήσει την έξοδο της Ρούλας Πισπιριγκου από την φυλακή και τόνισε πως η υπόθεση μπορεί να αναβληθεί καθώς δεν τίθεται θέμα 18μηνου για την εντολέα του.

«Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης»

«Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο», δήλωσε η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου απορρίπτοντας το αίτημα για αναβολή.

"Κάρφωσε" Δασκαλάκη ο Αλέξης Κούγιας: «Ο πατέρας των τριών κοριτσιών είναι...! 10 επιστήμονες θα καταθέσουν υπέρ της Πισπιρίγκου!» (Video)

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Για το αίτημα αναβολής της σημερινής εκδίκασης της υπόθεσης θανάτου της Τζωρτζίνας με κατηγορούμενη την μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, μίλησε ο Αλέξης Κούγιας. Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορούμενη έφτασε λίγο μετά τις 8 και μισή το πρωί της Δευτέρας (9/1) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Ο ποινικολόγος, που έχει αναλάβει την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ξεκαθάρισε πως ήδη έχει υποβάλλει μια σειρά εγγράφων βάσει των οποίων θα ζητήσει αναβολή της έναρξης της δίκης η οποία έχει οριστεί για σήμερα, λόγω κωλύματος με τη συμμετοχή του σε άλλες δίκες οι οποίες αναβλήθηκαν πριν από τις γιορτές και για τις οποίες υπάρχει κίνδυνος ακόμη και παραγραφής.

«Δεν θα είναι απροόπτως. Ήδη έχω καταθέσει στη Γραμματεία του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου όλες τις βεβαιώσεις των δικαστηρίων που έχουν διακοπή προ των εορτών και αφορούν δίκες όπου υπάρχουν πολύ δύσκολα δικονομικά προβλήματα. Υπάρχουν μάρτυρες που έχουν έρθει από άλλη ήπειρο», ανέφερε.

Ο κ. Κούγιας ερωτηθείς σχετικά, είπε πως δικονομικά -τουλάχιστον αυτή τη στιγμή- δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει η συνένωση των δυο υποθέσεων για τις οποίες κατηγορείται η κυρία Πισπιρίγκου, δηλαδή αυτή για την οποία η δίκη θα μπορούσε να ξεκινήσει σήμερα, του θανάτου της Τζωρτζίνας και της άλλης που αφορά τον θάνατο των δυο άλλων παιδιών, της Μαρίας Ελένης και της Ίριδας.

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας προέβλεψε ότι η πελάτης του δεν πρόκειται να παραπεμφθεί για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών.

«Δεν αμφισβειτείται η υπαρξη κεταμίνης στη Τζωρτζίνα. Της το χορηγούσαν οι γιατροί»

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η ύπαρξη κεταμίνης στο σώμα της Τζωρτζίνας δεν αμφισβητείται, αλλά αποδεικνύεται από έγγραφα ότι την χορηγούσαν οι γιατροί καθώς αποτελούσε μέρος της θεραπείας: «Η ύπαρξη κεταμίνης δεν αμφισβητείται από την εντολέα μου. Προκύπτει από επίσημα έγγραφα ότι οι θεράποντες ιατροί χορηγούσαν κεταμίνη στην Τζωρτζίνα συνεχώς».

Μάλιστα, συμπλήρωσε δε, πως υπέρ της κυρίας Πισπιρίγκου θα καταθέσουν δεκάδες επιστήμονες και κυρίως ιατροδικαστές.

«Όταν ανέλαβα την υπόθεση αυθόρμητα απευθύνονταν σε μένα τακτικοί ιατροδικαστές σε όλη την Ελλάδα. Να ξέρετε έχουμε “οπλοστάσιο” πλέον 10 ιατροδικαστών και καθηγητών Πανεπιστημίου που έχουν διαφορετική άποψη από τον κ. Λέοντα και των κ. Καρακούκη-Καλογρηά. Έχουν καταθέσει 10 ώρες, 9 ώρες με βιβλιογραφία», πρόσθεσε.

«Απεφάνθη η δικαιοσύνη με πραγματονομωσύνη ότι ο θάνατος της Τζωρτζίναε οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Ούτε ιατρικό λάθος είναι ούτε εγκληματική ενέργεια. Το ίδιο είχε γίνει και με τα άλλα δυο παιδιά», κατέληξε.

«Ο πατέρας των τριών κοριτσιών είναι άξιος των επιλογών του»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share