Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

«Προσέξτε την καρδούλα μας... να συνεχίσει να χτυπάει» - Ανατριχιάζουν οι γονείς του 6χρονου Θωμά για τη δωρεά οργάνων (Video)

«Δώρα ζωής» και από τον 18χρονο Γρηγόρη που σκοτώθηκε σε τροχαίο

9 Ιανουαρίου 2023 10:36
«Προσέξτε την καρδούλα μας... να συνεχίσει να χτυπάει» - Ανατριχιάζουν οι γονείς του 6χρονου Θωμά για τη δωρεά οργάνων (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δώρα ζωής σε επτά ασθενείς από τον 18χρονο Γρηγόρη από το Αγρίνιο και τον 6χρονο Θωμά από τα Γρεβενά, μετά την γενναία απόφαση των γονιών τους να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων των αδικοχαμένων παιδιών τους. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές.

Eνός λεπτού σιγή από τους γιατρούς για το μεγαλείο του μικρού Θωμά

O υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου του Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας στο Star συγκλονίζει. Πρόκειται για βαθιά υπόκλιση και για ρίγη συγκίνησης για τον Θωμά που έφυγε μόλις στα 6 του χρόνια, αλλά και για απόλυτο σεβασμό στο μεγαλείο της ψυχής τον γονέων του.

Συγκλονισμένοι, οι γιατροί που ήταν στο χειρουργείο του νοσοκομείου στο Ρίο πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων, τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παιδιού που έφυγε τόσο άδικα.

«Προσευχηθήκαμε και τιμήσαμε τον μικρό Θωμά» δήλωσε ο κ. Ηλιάδης στην Άννα Σανοζίδου.

Γονείς 6χρονου: «Προσέξτε την καρδούλα μας, να συνεχίσει να χτυπάει»

Το μήνυμα που έστειλε η στον υπεύθυνο της ΜΕΘ παίδων Ανδρέα Ηλιάδη ήταν και αυτό συνταρακτικό

«Γιατρέ μου καλή επιτυχία από τα βάθη της ψυχής μου! Προσέξτε την καρδούλα μας γιατί θέλω να χτυπάει για πολλά χρόνια ακόμα να πραγματοποιήσει τα όνειρα του λήπτη αλλά και του Θωμά».

Η καρδιά του μικρού Θωμά θα δοθεί σε ένα κοριτσάκι 6 ετών στο Τορίνο το οποίο ζούσε με μηχανική υποστήριξη, οι πνεύμονες σε ένα 11χρονο αγόρι στο Μπέργκαμο και μέρος του ηπατικού μοσχεύματος σε μωράκι 5 μηνών στο Μπέργκαμο. Οι κερατεοειδείς και οι νεφροί θα δοθούν σε ασθενείς στην Ελλάδα.

Θρήνος στο τελευταίο αντίο στον 6χρονο Θωμά

Ο Θωμάς κατέληξε στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Πατρών όπου μεταφέρθηκε μετά την ανακοπή που υπέστη στο σπίτι του στα Γρεβενά, την περασμένη Τρίτη. Χθες με δάκρυα στα μάτια του είπαν το τελευταίο αντίο. Η μητέρα του ζήτησε αντί στεφάνων να γεμίσουν απινιδωτές τα σχολεία.

«Δώρα ζωής» σε 4 συνανθρώπους μας από τον 18χρονο Γρηγόρη

Δώρα ζωής και από τον 18χρονο Γρηγόρη από το Αγρίνιο ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο, όταν το ΙΧ που οδηγούσε καρφώθηκε σε κολώνα της ΔΕΗ. Μετά από αρκετές ημέρες μάχης στην ΜΕΘ δεν τα κατάφερε. Μεγαλείο ψυχής έδειξαν και σε αυτήν την περίπτωση οι γονείς του και έτσι στήθηκαν γέφυρες ζωής από το νοσοκομείο της Άρτας.

«Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς. Μέσα στον πόνο τους βρήκαν το κουράγιο να κάνουν αυτήν την πράξη» δήλωσε συγγενής του 18χρονου Γρηγόρη στο Star.

Η καρδιά του παλικαριού μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το ήπαρ και ένας νεφρός στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο οποίος μεταμοσχεύθηκε σε ένα παιδί 14 ετών και ένας νεφρός στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα. Και οι 4 μεταμοσχεύσεις έγιναν με επιτυχία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share