Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Καταπέλτης» τα Μερομήνια: «Είναι παράξενο που μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και μπαίνοντας στον Φεβρουάριο...»

Η πρόβλεψη για το τι πρέπει να περιμένουμε σύντομα

7 Ιανουαρίου 2023 08:45
«Καταπέλτης» τα Μερομήνια: «Είναι παράξενο που μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και μπαίνοντας στον Φεβρουάριο...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Μερομήνια μας «προδίδουν» από νωρίς το τι μπορούμε να περιμένουμε από άποψη καιρικών συνθηκών σε εύλογο χρονικό διάστημα, αναφέροντας αναλυτικά το τι θα συμβεί.

Σύμφωνα με αυτά, λοιπόν, τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ο καιρός θα παρουσιάσει εμφανή σημάδια βελτίωσης με άνοδο θερμοκρασίας και ημέρες με ηλιοφάνεια (Αλκυονίδες ημέρες).

Μετά από ένα διάλειμμα καλοκαιρίας ολίγων ημερών, αναμένεται επιδείνωση του καιρού την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2023.

Περεταίρω και πιο γενικευμένη επιδείνωση του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρξει στο τέλος του μήνα Ιανουαρίου. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα ακόμα και στα πεδινά της Ελλάδας, με τον Σάκη Αρναούτογλου να τονίζει επίσης τα ευχάριστα για ορισμένους νέα.

Καιρός σήμερα 7/1: Σαββατοκύριακο των Φώτων... σαν άνοιξη - Πώς τελειώνει το τριήμερο

Καιρός σήμερα: Ο καιρός μπορεί από βδομάδα να αλλάξει πλήρως, αλλά το Σαββατοκύριακο θα είναι εξαιρετικός, με τις σημερινές (7/1) συνθήκες να είναι ιδανικές για όσους έχουν σχέδια.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φθάσει στα βόρεια τους 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 και τοπικά στα δυτικά και νότια τους 18 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Χαλκιδική. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις, κυρίως στις Σποράδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 09 έως τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή (8/1)

Γενικά αίθριος θα είναι την Κυριακή ο καιρός, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στην κεντρική Μακεδονία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στο Ιόνιο και στα Δωδεκάνησα, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share