Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τραγικές ώρες για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: Επιδεινώθηκε η υγεία του - Απαισιόδοξοι οι γιατροί

Νοσηλεύεται φανερά καταβεβλημένος πλέον

6 Ιανουαρίου 2023 19:13
Τραγικές ώρες για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: Επιδεινώθηκε η υγεία του - Απαισιόδοξοι οι γιατροί
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει εδώ και καιρό ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Τον τελευταίο χρόνο έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές με διαφορετική αιτία κάθε φορά, ενώ έχει νοσήσει και με κοροναϊό, γεγονός που δεδομένης της κλονισμένης υγείας του, λειτούργησε πολύ επιβαρυντικά.

Ο τέως βασιλιάς νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή στο Υγεία. Μεταφέρθηκε στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, αφού προηγουμένως είχε νοσηλευτεί με κοροναϊό στο νοσοκομείο Αττικόν.

Σημειώνεται ότι από κοροναϊό είχε προσβληθεί και τον Ιανουάριο του 2022, ενώ τον Δεκέμβριο του 2021 είχε πάλι εισαχθεί στο νοσοκομείο με πνευμονία. Μάλιστα τότε είχε έρθει εσπευσμένα στην Αθήνα και η αδερφή του βασίλισσα Σοφία, ακριβώς γιατί ανησυχούσε για την υγεία του.

Φανερά καταβεβλημένος

τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος στο κέντρο της Αθήνας

Η επιδείνωση της υγείας του ήταν φανερή στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του με πιο πρόσφατη αυτήν τον Οκτώβριο του 2022, οπότε είχε βγει με τις αδερφές του Σοφία και Ειρήνη, και τη σύζυγό του Αννα – Μαρία για φαγητό στο κέντρο της Αθήνας. Ο τέως βασιλιάς, στο αναπηρικό καροτσάκι, µε ρινικούς καθετήρες, απαραίτητους για οξυγονοθεραπεία, µιλούσε ήρεµα και σταθερά στους οικείους του.

«Θρίλερ» για τον Τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: «Τον κλείδωσα στην τουαλέτα όταν...»

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ σε συνέντευξή του στο γερμανικό κανάλι ZDF περιέγραψε λεπτομερώς τη γνωριμία του με την Αννα-Μαρία, την οποία, όπως αποκάλυψε, αποφάσισε να παντρευτεί προτού καν τη γνωρίσει από κοντά.

«Είδα τη φωτογραφία της σε ένα περιοδικό. Πήγα στον πατέρα μου και του είπα: "Θέλω να την παντρευτώ". Και μου είπε: Είσαι τρελός;».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο ταξίδι του στη Δανία και στο σπίτι της οικογένειας του βασιλιά της Δανίας Φρειδερίκου Θ' όπου ζήτησε το χέρι της Αννας Μαρίας, με αποτέλεσμα εκείνος να τον κλειδώσει στην τουαλέτα!

«Έτρεξε στην σύζυγό του και της είπε: «Αυτός εδώ με ρώτησε αν μπορεί να παντρευτεί την κόρη μας». »Και πού βρίσκεται τώρα;» τον ρώτησε η βασίλισσα. «Τον κλείδωσα στην τουαλέτα» της είπε, ενώ εκείνη απάντησε «Τότε βγάλ' τον έξω και φέρε μια σαμπάνια».

«Αν παραδεχτούμε ότι υπάρχει αυτό το τούνελ...»: Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος είπε όλη την αλήθεια για τη σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μπορεί να έγινε πιο γνωστή για το γάμο της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, αλλά είχε αμέτρητες κατακτήσεις στη διάρκεια της ζωής της, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση, όπου κόντεψε να γίνει... βασίλισσα. Με την ευκαιρία, αυτή ήταν η αντίδρασή της όταν το κοινό τη γιούχαρε.

Μια ιστορία που κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα στις αρχές του 1960 είναι πως ο διάδοχος Κωνσταντίνος και η Αλίκη είχαν γνωριστεί μέσω του Σοφοκλή Βενιζέλου και πως ο νεαρός -τότε- πρίγκιπας είχε «κεραυνοβοληθεί» μαζί της. Μπορεί να έγινε έτσι ή ίσως ο Νάσος Μπότσης να ήταν αυτός που την έβαλε στη βασιλική οικογένεια, αφού η αδελφή του, Τούλα Λεβίδη ήταν στην αυλή της Φρειδερίκης και επιστήθια φίλη της πριγκίπισσας Σοφίας.

Η Σοφία, μαζί με την Ειρήνη, και τον -τότε διάδοχο- Κωνσταντίνο, πήγαν να δουν την Αλίκη να παίζει στην παράσταση «Τόπο στα νιάτα» και μετά, έσπευσαν στις κουΐντες για να τη συγχαρούν. Και κάπως έτσι, τον χειμώνα του 1959, στα παρασκήνια του θεάτρου Μουσούρη, ξεκίνησε το πιο αμφιλεγόμενο ελληνικό ρομάντζο των τελευταίων πενήντα χρόνων. Ή έστω, ένα παθιασμένο φλερτ…

«Με τον Κωνσταντίνο είχαν μια φιλία κι απ’ ό,τι φαίνεται, αυτός ήταν πράγματι ερωτευμένος μαζί της», έχει πει ο αδελφός της Αλίκης, Αντώνης Βουγιουκλάκης. «Πήγαινε σχεδόν καθημερινά έξω από τον Φίνο, στην οδό Χίου ή όπου αλλού είχαν γύρισμα κι έβαζε τις κασέτες με τα τραγούδια της, σ’ ένα ανοιχτό αυτοκίνητο που είχε. Την κόρταρε πολύ. Την πολιορκούσε συνέχεια…».

Περιστατικά σαν κι αυτά, έγιναν αφορμή να ξεκινήσει μια ανεξέλεγκτη παραφιλολογία, στα ελληνικά και τα ξένα έντυπα, (όπως το Paris Match και το Οggi), για το ειδύλλιο του «πρίγκιπα και της Eλληνίδας Grace Kelly». Τον Ιούλιο του 1960 οι εφημερίδες έγραφαν ότι η Αλίκη θα πήγαινε στην Ιταλία εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Ρώμης (εκ των υστέρων, μάλιστα, ρεπορτάζ, του περιοδικού «Oggi», επέμενε πως «η Αλίκη μαζί με τον Κωνσταντίνο έζησε παθιασμένες στιγμές στην Ιταλία»).

Γεγονός είναι -όπως γράφει και ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στο βιβλίο του «Έχω ένα μυστικό»- πως, μετά το μετάλλιο του Κωνσταντίνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Αλίκη τού έστειλε ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα.

Πολλοί μίλησαν και για ραβασάκια του Κωνσταντίνου στην Αλίκη, υπό το άγρυπνο βλέμμα της Φρειδερίκης. Οι φήμες, οργίαζαν για μυστικές συναντήσεις του ζευγαριού – κάποιοι, μάλιστα, έλεγαν πως το τραγούδι «Εκεί, ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό», του Μάνου Χατζιδάκι, αναφερόταν στα ερωτικά ραντεβού της Αλίκης και του Κωνσταντίνου σε κάποιο εξοχικό «περίπτερο», στο βουνό. Και βέβαια υπήρχε και ο περίφημος αστικός μύθος, για τα τούνελ που συνέδεαν τα Ανάκτορα με τη Στησιχόρου.

Τη μια και μοναδική φορά που μίλησε για τη σχέση του με την Αλίκη, στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος, «Τετ α Τετ», στο ΡΙΚ, ο τέως βασιλιάς, δήλωσε: «Έλεγαν τότε ότι υπάρχει ένα τούνελ από τα ανάκτορα που βγαίνει στο σπίτι της. Και απαντούσα εγώ: “Αν παραδεχτούμε ότι υπάρχει αυτό το τούνελ και η Αλίκη αποφασίσει να αλλάξει σπίτι, θα πρέπει να αλλάξουμε το τούνελ;».

«Κουβεντιάζαμε ώρες ατέλειωτες», θα διηγείτο η Αλίκη στον Νίκο Χατζηνικολάου, στην τηλεοπτική της συνέντευξη στο «Ενώπιος Ενωπίω», το 1993. «Κάναμε παρέα, ήταν πολύ τρυφερό παιδί, πολύ πιεσμένος από τη μητέρα του. Μετά τον είχε στείλει τουρνέ για να τον απομακρύνει από μένα…».

Γεγονός είναι πως η ανησυχία της βασίλισσας Φρειδερίκης για τον «ενθουσιασμό» του Κωνσταντίνου με την Αλίκη, και ο φόβος μιας πιθανής εγκυμοσύνης που θα έφερνε σε δύσκολη θέση το παλάτι, την ανάγκασε να τον στείλει περιοδεία στον Έβρο και μετά σε στρατιωτική σχολή. Αν είναι αλήθεια, όμως, ότι ο διάδοχος πήδαγε τις μάντρες της Σχολής Ευελπίδων για να συναντήσει «το πιο λαμπρό αστέρι» του σινεμά δεν θα το μάθουμε ποτέ…

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share