Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θεοφάνεια 2023: Η στιγμή τραυματισμού του 22χρονου που βούτηξε για τον Σταυρό - Τι απαντά ο Δήμαρχος Λοκρών (video)

Το σοκαριστικό στιγμιότυπο

6 Ιανουαρίου 2023 17:08
Θεοφάνεια 2023: Η στιγμή τραυματισμού του 22χρονου που βούτηξε για τον Σταυρό - Τι απαντά ο Δήμαρχος Λοκρών (video)
Φωτογραφία δεξιά: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θεοφάνεια 2023: Δυστυχώς από τα φετινά Θεοφάνεια στη Φθιώτιδα δεν έλειψαν τα ατυχήματα και μάλιστα στη Σκάλα Θεολόγου στη Μαλεσίνα, είχαμε τον σοβαρό τραυματισμό 22χρονου που βούτηξε για το Σταυρό.

Ο νεαρός που έχει καταγωγή από τη Μαλεσίνα και διαμένει στην Αττική, θέλησε κι εκείνος να βουτήξει από την προβλήτα που βρίσκεται στην παραλία σε ύψος 2 περίπου μέτρων από το νερό. Η στάθμη του νερού ήταν περίπου μισό μέτρο με αποτέλεσμα όταν βούτηξε να χτυπήσει στα χέρια και το κεφάλι.

Με τη βοήθεια των υπολοίπων που έπαιρναν μέρος στην τελετή, ανασύρθηκε στην παραλία και ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι κάτοικοι του Θεολόγου ανέφεραν ότι καθυστέρησε να φτάσει, καθώς το ασθενοφόρο της Αταλάντης ήταν απασχολημένο σε διακομιδή και έπρεπε να έρθει άλλο από Καμένα Βούρλα.

Τελικά με αρκετή ώρα καθυστέρηση ο νεαρός έφτασε στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης όπου διαπιστώθηκαν δύο κατάγματα στους αγκώνες και χτύπημα στον αυχένα και κρίθηκε η άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό σύμφωνα και με τους κατοίκους, ανέδειξε και το πρόβλημα κάλυψης μιας μεγάλης περιοχής όπως η Λοκρίδα με ασθενοφόρα, καθώς ένα μόνο πλήρωμα προσπαθεί να εξυπηρετήσει χιλιάδες κατοίκους. Και ειδικά τέτοιες ημέρες που η επισκεψιμότητα στην περιοχή είναι πολύ μεγάλη.

Θεοφάνεια 2023: Τι απάντησε ο Δήμαρχος Λοκρών για το ασθενοφόρο

Ο Δήμαρχος Λοκρών, μιλώντας στην εκπομπή Tlive και στην Τατιάνα Στεφανίδου, έδωσε τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του νεαρού.

«Στον Θεολόγο παρουσία πολλών θεατών έγινε η ρίψη του τιμίου Σταυρού. Τα νερά είναι αβαθή καθώς πρόκειται για πλαζ. Υπάρχει μία ξύλινη εξέδρα από την οποία έπεσε ο σταυρός.

Το συγκεκριμένο άτομο έπεσε με το κεφάλι και τα χέρια προς τη θάλασσα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ήταν τόσο αβαθή που μάλλον έχει σπάσει και τα δύο χέρια του. Δεν υπάρχει κίνδυνος της ζωής του.» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα για την καθυστέρηση του ασθενοφόρου ο κ. Ζεκεντές ανέφερε τα εξής: «Ο Νομός Φθιώτιδος έχει έδρα τη Λαμία. Η Λαμία από τον Θεολόγο απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα.

Καταλαβαίνετε , λοιπόν, ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος.» και συμπλήρωσε «το παιδί δεν έλεγχε εκείνη τη στιγμή τα άκρα του. Ευτυχώς δεν υπάρχει κάποιος λόγος σοβαρής ανησυχίας για το κεφάλι και την σπονδυλική στήλη.»

Μάλιστα, ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, έκανε μία παράκληση λέγοντας «σε τέτοιες ημέρες να υπάρχει μεγάλη προσοχή από τους ανθρώπους που κάνουν τη βουτιά, ιδιαίτερα σε περιοχές που είναι αβαθείς.»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share